Jump to content
BulForum.com

Търся програма, която да тегли умно (2 опит)

Lotion

Recommended Posts

Поствам за втори път защото ov3rm4n разбрал не разбрал ми затвори темата. Не търся програма която да има pause или която да може да си подреждаш кое да се свали първи и кое второ. Търся такава програма, която примерно когато интернета не се ползва 1 или 2 минути почва да сваля. И когато се ползва - спира. Аз не знам за такава програма според ov3rm4n всяка го може. Ако наистина всяка го може - моля кажете ми как да го пусна при FlashGet примерно.

И аз не знам гетрайт да има такава функция. Има разни опции за ограничаване и т.н., но не и затова за което питаш.

Аз това го постигам чрез NetLimiter, с т.нар. Grants. Т.е. за определени програми давам гарантиран трафик, и ако тези програми имат интернет-активност, независимо какво тегля в момента с който и да е д-лоад мениджър или каквото и да е, на програмата, която примерно има Grant = 64КБ/с (примерно Firefox), й се дават 64 КБ/с, и се отнема от останалите (които иначе ако Firefox не зарежда нещо, си теглят на макс).

Мисля, че това най-плътно би те задоволило.

@Tedy Точно такова нещо ми трябва. Инсталирах NetLimiter и дадох Grant на firefox-a но въпреки това FlashGet-a си тегли с почти цялата връзка. :unsure:

@Tedy Точно такова нещо ми трябва. Инсталирах NetLimiter и дадох Grant на firefox-a но въпреки това FlashGet-a си тегли с почти цялата връзка. :unsure:

Аз точно това ти казах - всичко ще си върви с макс. скорост, до момента в който не ти потрябва програмата, на която си дал Grant.

Флашгета ти ще си дърпа на макс, обаче почни работа с Grant-натата програма, и за моментите, през които на тази програма й трябва нет, тя ще има гарантирано колкото си й дал и от флашгета ще се отнеме.

Понеже Firefox докато браузваш ползва нет на пресекулки докато зарежда страниците, може и да не усетиш във флашгет, понеже той усреднява скоростта, която показва, на база на известно количество време назад. Пробвай Grant на някоя друга програма, с което да усетиш как работи точно.

При нормални обстоятелства Windows разпределя връзката по-равномерно, но с NetLimiter можеш да контролираш тази "равномерност".

OFFTOPIC: Малко тъп въпрос , но ...

с тази програма netlimiter доколкото разбрах може да се контролира интернет връзката към даден процес , а това важи ли за игрите ! :)

Поствам за втори път защото ov3rm4n разбрал не разбрал ми затвори темата. Не търся програма която да има pause или която да може да си подреждаш кое да се свали първи и кое второ. Търся такава програма, която примерно когато интернета не се ползва 1 или 2 минути почва да сваля. И когато се ползва - спира. Аз не знам за такава програма според ov3rm4n всяка го може. Ако наистина всяка го може - моля кажете ми как да го пусна при FlashGet примерно.

Значи,Download master има такава функция,включваш тегленето на автоматична скорост и няма ли активност на нещо друго което ползва нет,тогава тегли на max ,появи ли се активност, тогава скороста на теглене пада на 3кб/с ,а останалата скорост се използва от браузера например.Сега погледнах във Флаш гета и видях,че и там има автоматична скорост пробвай,може и да е като при DM.

При FlashGet не е съвсем същото. Можеш да го регулираш, но не толкова прецизно. Той има Unlimited, Manual и Automatic. Доколкото си спомням Manual служеше за абсолютно лимитиране на тегленето на FG - да не надхвърля тази граница при никакви условия. Automatic се доближава до това, дето иска Lotion - в зависимост от отворените приложения, ползващи интернет, FG разпределя пропорционално връзката между тях (по-скоро след като им отчете бройката, оставя останалото за него). Unlimited отваря връзката докрай, въпреки че ако пуснеш и друго приложение за интернет ползване (браузер също)....FG отново разделя част от лентата и я споделя с останалите приложения, така че това unlimited е малко условно казано.

От доста време съм си инсталирал една програмка cFosSpeed и функцията й теоретично е точно това което ти трябва - разпределя интернет трафика според списък с програми с дадени приоритети. В реални условия обаче забелязвам, че ако в повечето ситуации се справя добре(теглене+стрийминг+браузване) то понякога настава пълна каша :sick . Готиното й е, че има едно миниджамче, което се отваря над часовника и освен, че е мн сипатично ти позволява по всяко време да си следиш трафика :punk - ми пробвай я, може да ти свърши работа.

FDM

Има три режима на различен приоритет при ползването на връзката.

При лекия режим ползва целия капацитет на връзката, докато друга програма не поиска това. Тогава FDM спира да тегли (Или поне намалява скоростта до минимум).

Мисля,че ще ти свърши работа.

И какво? Май всички ДМ я имат тая функция?

Да, оказва се, че доста я имат, но GetRight (една от най-разпространените) например я няма, а аз съм му върл фен отдавна, и изобщо не ми пука че я няма, NetLimiter го ползвам и него отдавна, така че съм си напаснал нещата.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...