Jump to content
BulForum.com

Досадно проблемче...

lil_stenly

Recommended Posts

От няколко дни имам един гаден проблем ...

използвам windows xp pro с вграден sp2 (използвам го от много време) сложих го на чисто преди месец и нещо ! Та проблема идва от reg.exe , което се намира в system32 папката !

Когато пусна игра , филм или нещо друго незнам по каква причина по някое време се появява dos прозорче с title C:\windows\system32\reg.exe

пише ...

Registration was compleated sucessfully !

и след това изчезва .

проблема е там , че го проверих с всички възможни програми ... не е вирус ... не е нещо вредно или поне никоя не го засече като такова .

гадното е , че като играя и като се появи ми минимизира играта !

има ли някакъв начин това да се оправи ... с изтриване не става !

Пробвай да видиш в регистъра HKEY_CURRENT_USER\Console има fullscreen, което трябва да ти е 0 (disabled) :)

Друго: Пускаш командпромпта даваш на пропъртис и даваш на уиндоу моуд, после като дадеш ОК и те пита нещо така ли да е за всички бъдещи прозорци даваш "да" :rolleyes:

хмз не става по твоя начин ... ти си ми дал настройки за размера на прозорците ... а на мен не ми е това проблема ... искам да накарам това рег.ехе да НЕ извършва тая функция , която съм писал по-горе (незнам защо е започнало да прави така , но мен ме интересува как да го спра) ... това е проблемчето . :unsure:

хмз не става по твоя начин ... ти си ми дал настройки за размера на прозорците ... а на мен не ми е това проблема ... искам да накарам това рег.ехе да НЕ извършва тая функция , която съм писал по-горе (незнам защо е започнало да прави така , но мен ме интересува как да го спра) ... това е проблемчето . :unsure:

При мен правеше правеше същия проблем както си го описал - пак така излизаше някъв прозорец докато Viual Studio компилираше, при инсталиране на програми, бе горе-долу квото и да реша да правя, но за малко и не можех да разбера какво беше, и после изчезваше но мн дразнеше :angry1 защото само се сменяше резолюцията и в монитора щракаха релетата. После бутнах тая настройчица в regedit-a и стана така, че процеса пак си се включва, но в background-a и просто не се вижда.

Съжалявам :( , че това при тебе не помага, аз лично това с регистъра го намерих с мн ровене в разни форуми - съветвам те и ти да пробваш, както знаеш все някой преди тебе е имал такъв проблем.

П.П. Почти със сигурност е в регистрите нещо, пробвай и със ъпдейт на уиндоуса, може и някой сървис да ти се е включил без да ти трябва, но с триене на файла разбира се няма да стане :)

ам има ли някакъв начин да върна сървиса на дефалт настройки (систем рестор няма да стане) ... други предложения ?

• 2 weeks later...
  • 2 months later...

Description: Registry Console Tool

Copyright: © Microsoft Corporation. All rights reserved.

Company: Microsoft Corporation

File version: 5.1.2600.2180 (xpsp_sp2_rtm.040803-2158)

Product name: Microsoft® Windows® Operating System

И попринцип този фаел не прави нищо ! Но , изведнъж провежда някакъв процес , който по дефалт не би трябвало да става , затова се чуда от къде се получава цялата работа !

Това reg.exe извършва някаква операция , коята е записана в регистрите на виндолса и днес търсих из гуугле , но се оказа , че възможностите за такова съобщение са ужасно много ! :(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...