lexx Posted June 26, 2006 Share Posted June 26, 2006 hi на всички Значи надахал сам се да си взема ново PC като го сглобя от части имам някакви идеи за конфигурация но ще ми трябва малко помощ ето горе-долу какво искам : *CPU: Intel Celeron-d 3.6Ghz *Main Board: препоръчаите pls *Памет:2x 1GB DDR *HDD: Maxtor 200GB *Графична карта: еи тука си нямам и идея ква стига да е 256MB до 100$ има ли такива изобщо това са параметрите кам които се стремя бюджетът ми е г-д 900 лв. би трябвало да стигне за РС без монитор, мишка, сd, клавиатура и т.н. кажете си професионалните мнения и препоръки мн ви благодаря предварително PS: държа на интелски процесор не че разбирам мн мн но досега сам бил с АМD нямам оплаквания ама мн заграват и са им шумни охладителите bye bye Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted June 26, 2006 Share Posted June 26, 2006 Не си купувай сега компютър...От юли амд свалят с 30% цените...интел се готвят да свалят още малко цените, за да продадат всичката си залежала стока. Иначе prescot не е изобщо по-хладен... дори напротив (40-50 градуса са нещо нормално за това ядро). Плюс това сегашното поколение на АМД спрямо това на Интел е по-добро като ват за МХц. Отделно си помисли за двуядрен... т.е. N-ядрен, там е бъдещето. Около 100$ са 7300ГТ на нвидиа.. ДДР3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lexx Posted June 26, 2006 Author Share Posted June 26, 2006 благодаря ти мн жив да си. това за цените не го знаех. определено ще поизчаикам и пак мн мн мерси Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted June 27, 2006 Share Posted June 27, 2006 Za nishto, sega daje ti izrovih kakvi shte sa novite ceni: http://images.dailytech.com/nimage/1779_la...ull_pricing.png E v BG shte sa malko po-visoki4ki, no stava za orientaciq. Intelskite mashinki shte padnat kato ceni s malko, taka ili ina4e celta na intel e da se ottarve ot vsi4ko zalejalo predi izlizaneto na Core Duo - Conroe. Ta ako produljavash da iskash intelsko procesor4e i to e Celeron, sam si preceni dali si zaslujava da po4akash za 5-10$ namalenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted June 27, 2006 Share Posted June 27, 2006 ами според мене дори и да си смени решението и да взима АМД ако ще е от по ниския клас с939 3200+ и т.н. пак няма смисъл да се чака при положение че при тях цените падат с 6-7$ а не се знае дали ще паднат цените на хубавите дънни платки edit: http://www.reset.bg/ можеш да погледнеш там вече цените са на новите айде на по евтините АМД (а аз се набудах с 15$ от ЖАР ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted June 27, 2006 Share Posted June 27, 2006 Ami padat - da (sled reset i drugite shte svalqt cenite, nqma kade da hodqt). Btw tova e poslednata partida s 939. Pove4e takiva nqma da ima, proizvodstvoto e izcqlo prenaso4eno kam AM2. Ina4e, 2qdrenite hi4 ne sa padnali... A ednoqdrenite shte vidish, 4e shte padnat s oshte 15$ savsem skoro. Aide ne sempronite no A64-te i opteronite. Makar 4e si e verno, zavisi kakvo shte iskash da kupish... ako e sempron cenata nqma da mu se lazne mnogo nadolu, no nqkoi po-moshten dvuqdren A64... ne mislq, 4e e za prenebregvane vazmojnostta da si vzemesh A64 za socket AM2 za pod 200$. No pri vsi4ki polojeniq cenite shte produljat da padat i kakvoto i da iska da kupi, to do mesec cenata shte mu e padnala. Sushto taka i cenata na DDR2 modulite se o4akva da po4ne da spada... obiknoveno kraq na iuli, avgust i septemvri rama e s nai-niska cena. A sega kato dobavish i fakta, 4e AMD sushto minaha na DDR2 (pove4e klienti, pove4e proizvodstvo, pove4e konkurenciq, po-niska cena) i cenata na tezi platki shte pada nadolu. Ina4e dunata za s939 nqma za kade da padat, te skoto trqbva da po4nat da za4ezvat ot cenovite listi otstupvaiki mqsto na tezi za AM2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zefirpenkov Posted June 27, 2006 Share Posted June 27, 2006 Aблолютно е прав basten а на момчето от първия му пост искам да кажа само ,че е по добре да нямаш компютър, отколкото да вземеш машина с *CPU: Intel Celeron-d 3.6Ghz.Това е абсолютна набутвация, при възможноста да си вземеш AMD било то и Sempron дори Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted June 27, 2006 Share Posted June 27, 2006 Aблолютно е прав basten а на момчето от първия му пост искам да кажа само ,че е по добре да нямаш компютър, отколкото да вземеш машина с *CPU: Intel Celeron-d 3.6Ghz.Това е абсолютна набутвация, при възможноста да си вземеш AMD било то и Sempron дори Това не е много вярно!!!!! Новите Celeron работят много по-добре от тези Sempron и АМД много загубиха позиции с излизането на този тип процесори според мен и загубиха голяма част от феновете си /тук може и малко да преувеличавам/ като и аз съм един от тях!! Даже лично мое мнение е че ако няма да се занимаваш с видеообработка и други такива операции които искат много смятане от страна на процесора Celeron е правилното решение за процесор - особенно както пича пуснал темата иска да му сложи хубава видеокарта и повечко памет - нема да има игра която да не му тръгне!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
predatora Posted June 27, 2006 Share Posted June 27, 2006 b4ur2m за игри се пак се иска и процесор, не само видео и рам. А аз до колкото знам в игрите AMD било то sempron или атлон бият процесорите на интел (пентиум или целерон) от същия клас. пс. като казвам същия клас имам предвид процесорите които са на едни цени от 2те фирми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted June 27, 2006 Share Posted June 27, 2006 b4ur2m за игри се пак се иска и процесор, не само видео и рам. А аз до колкото знам в игрите AMD било то sempron или атлон бият процесорите на интел (пентиум или целерон) от същия клас. пс. като казвам същия клас имам предвид процесорите които са на едни цени от 2те фирми. честно да ти кажа, на моя Celeron 2.8GHz нема игра дето да не е тръгнала към момента!! Ако има такава която не би тръгнала - то няма да е заради процесора съм 100% сигурен!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted June 27, 2006 Share Posted June 27, 2006 Истината е че за игри си трябва по яко видео и повече рам според мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
zefirpenkov Posted June 27, 2006 Share Posted June 27, 2006 Новите Celeron работят много по-добре от тези Sempron и АМД много загубиха позиции с излизането на този тип процесори според мен и загубиха голяма част от феновете си /тук може и малко да преувеличавам/ като и аз съм един от тях!! Такава глупост изобщо не съм очаквал да кажеш точно ти Запряне.Или може би това е фирмената политика на Вали да си продаде тъпите селерони?Не мога да го повярвам честно ,че точно ти го казваш това,ама здраве да е, лошо няма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted June 27, 2006 Share Posted June 27, 2006 Такава глупост изобщо не съм очаквал да кажеш точно ти Запряне.Или може би това е фирмената политика на Вали да си продаде тъпите селерони?Не мога да го повярвам честно ,че точно ти го казваш това,ама здраве да е, лошо няма. ти ме познаваш - може би и аз теб - ама мнението ми няма нищо общо с това къде работя - а ако не знаеш ние продаваме и AMD - печалбата е еднаква без значение какъв тип процесор ще има в конфигурацията - така че не знам каква беше целта на мнението ти! Здраве да е - като дойдеш в офиса ще кажеш п.с. сега си прочетох мнението и видях че вмсто "Sempron НА AMD" съм написал "Sempron И AMD" - надявам се че това си имал в предвид!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.