afx Posted June 25, 2006 Share Posted June 25, 2006 Нещо не намерих тема за любимия ми плеър. Предлагам тук да се обсъждат проблеми.. решения и.др свъразни с Amarok. Сетих се да потърся за Amarok тема, тъй като исках да споделя с вас едно скриптче, което намерих и леко редактирах. Много удобно може да се прекодира текущата мп3-ка в такава с по-ниско качество - за удобство при използване в мобилни устройства с ограничение на паметта.. като Sony Ericsson k700i, например. Ето: #!/bin/bash file=`dcop amarok player path` filename=`basename "$file"` if [ -f "$file" ]; then cp "$file" /tmp fi if [ -f "/tmp/$filename" ]; then if [ -f "/tmp/$filename".wav ]; then echo ".wav exists! Decoding skipped..." else lame --decode "/tmp/$filename" fi chmod +w "/tmp/$filename" rm "/tmp/$filename" lame -b 80 -m m -h "/tmp/$filename.wav" #faac -w -q 100 -P -X "/tmp/$filename.wav" rm "/tmp/$filename.wav" mv "/tmp/$filename.wav.mp3" ~ #mv "/tmp/$filename.m4a" ~ exit 0 fi Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 Преди малко ъпгрейднах до 1.4 и сега се опитвам да оправя колекцията да показва песните подредени в албуми както си беше до сега. Някакви идеи, че нещо не мога да намеря как става номера? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 Въпреки, че в Changelog-a за версия 1.4.2 пише изрично, че са оправили бъга, при който GUI-то хенг-ва при събмит на песен в акаунта в last.fm, ако се ползва xine енджина, този бъг си остава, макар и да се проявява по-рядко. Отделно, целия плеър просто хенгва понякога и ми блокира клавиатурния input и ми ограничава мишката (колкото и странно да звучи). За това оправията е да се влезе през SSH от друга машина и да се килнат всички процеси на amarok. Това ми е мрънкането за деня Link to comment Share on other sites More sharing options...
[mAd_cAt] Posted September 2, 2006 Share Posted September 2, 2006 На мен проблема ми е, че не ми работи Еквалайзера с Xine енджина , а за жалост Gstreamer не го подържат нещо вече Иначе плеъра е съпер , вчера си наблъска колекцията в MySql Link to comment Share on other sites More sharing options...
fill Posted September 7, 2006 Share Posted September 7, 2006 Мен пък не ме кефи, че на 1.4 не можеш да триеш песните физически през плейлист-ата. Но пък .cue файловете се поддържат, за разлика от 1.2. Аве едно оправят, друго осерат Link to comment Share on other sites More sharing options...
[mAd_cAt] Posted September 11, 2006 Share Posted September 11, 2006 Мен пък не ме кефи, че на 1.4 не можеш да триеш песните физически през плейлист-ата. Може! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted October 3, 2006 Share Posted October 3, 2006 А дали може да се ограничи скороста на въртене на ogl_spectrum визуализацията, че ми мн бърза и нищо не се вижда? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted October 22, 2006 Share Posted October 22, 2006 Откъде се сменя encoding-а? (1.4.3) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romel Posted October 27, 2006 Share Posted October 27, 2006 Я някои да сподели как е накарал да свири Zrock ? защото при мен твърди, че нямал такъв формат .ogg Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted October 28, 2006 Share Posted October 28, 2006 Някой да обясни за Monkey's Audio support-а (*.ape)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted November 1, 2006 Share Posted November 1, 2006 Я някои да сподели как е накарал да свири Zrock ? защото при мен твърди, че нямал такъв формат .ogg Codec за ogg пробва ли да сложиш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romel Posted November 1, 2006 Share Posted November 1, 2006 Codec за ogg пробва ли да сложиш? ами XMMS си бачка перфектно, защо "мушмурока" да му трябва нещо специално ? ако трябва за него сподели кое е то..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.