Белов Posted June 25, 2006 Share Posted June 25, 2006 Значи чудих се около 5 мин дали тази тема е за този раздел и реших тук да я пусна.. Така компютъра съм си го свързал с уредбата (AIWA) и сичко ок..обаче напоследък дясната тонколона почна да бръжди..и то как !? Местейки скрола на мишката на някой песни също ? Някой да има обяснение за това..абсолютно не мога да разбера скрола кво общо има с тонколоната.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted June 25, 2006 Share Posted June 25, 2006 Изключи line in и оut. Виж си кабела... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted June 25, 2006 Author Share Posted June 25, 2006 Изключи line in и оut.Виж си кабела... Барниках отзад 22904820 пъти и се появява пак тва не е винаги но е доста често Link to comment Share on other sites More sharing options...
chefoto Posted June 25, 2006 Share Posted June 25, 2006 Както каза CyberHill изключи Line In. Даваш долу на Volume Control-a и там си има сектор Line In, даваш му Mute и би трябвало да спре Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctora Posted June 25, 2006 Share Posted June 25, 2006 И провери кабела! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted June 25, 2006 Author Share Posted June 25, 2006 Както каза CyberHill изключи Line In. Даваш долу на Volume Control-a и там си има сектор Line In, даваш му Mute и би трябвало да спре И провери кабела! Не спира ! По дяволите още повече почна с този кабел съм от 2 години не е пипан цялото това време мамка му не може да е от кабела според мен е нещо от жичките където се вкарват самите тонколони към уредбата много бяха разръфани..аз стопих там малко калай правих са на "заварчик" и уж успях но само шибаната дясна тонколона бръжди освен нови кабели за самите тонколони да си взема.. edit: Мамка му..аве имам чувстрото че само на определени звуци бръжди..на различни песни пробрах във winampa Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted June 25, 2006 Share Posted June 25, 2006 Брех и аз имах този проблем със бръмченето до преди малко докато не прочетох темата.Изключих микрофона и line in и спря.Апък си мислех че ми е развалена звуковата карта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted June 25, 2006 Author Share Posted June 25, 2006 Брех и аз имах този проблем със бръмченето до преди малко докато не прочетох темата.Изключих микрофона и line in и спря.Апък си мислех че ми е развалена звуковата карта. Тоест и 2-те да са mute ? едит: пак не спира и то само на дясната ще се побъркам чесно..Пробвах да махна кабела и да си пусна диск на уредбата нарочно на 1 и съща песен..е няма го този проблем когато не е свързана с компютъра.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted June 25, 2006 Share Posted June 25, 2006 Ами може единия канал на звуковата карта да не е в ред нещо.Тя каква ти е между другото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted June 25, 2006 Share Posted June 25, 2006 Какво ти е дъното ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted June 25, 2006 Author Share Posted June 25, 2006 Ами може единия канал на звуковата карта да не е в ред нещо.Тя каква ти е между другото. Какво ти е дъното ? 1.Realtek AC97 Audio 2. Gigabyte Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted June 25, 2006 Share Posted June 25, 2006 1.Realtek AC97 Audio 2. Gigabyte ми хубуу че ти е гигадръв ама дай подробности Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted June 25, 2006 Author Share Posted June 25, 2006 ми хубуу че ти е гигадръвама дай подробности Ам какви какво точно тряя да дам..не разбирам от дъна Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 25, 2006 Share Posted June 25, 2006 Ам какви какво точно тряя да дам..не разбирам от дъна Я преди това опитай друго - отвори пак миксера и започни да изключваш един по един изходите - изключваш CD-аудио-> пробваш дали бръжди....ако да, включваш го и изключваш Midi....и така докато ги изредиш всичките. Btw, сигурен ли си, че не си си прецакал от нещо друго само дясната колона на системата ти? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted June 26, 2006 Author Share Posted June 26, 2006 ... Мерси брато ще пробвам дано стане. Но си мисля че не е прецакана колоната защото щеше да се покаже и когато пуснах диск на уредбата това бръждене.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shondll Posted June 26, 2006 Share Posted June 26, 2006 Тва се дискутираше много в някъв форум ма не помня кой беше (потърси и тук може да беше). Та проблемът ти може да е че са се доближили жиците на мишката и на изхода на звуковата карта - пробвай да ги раздалечиш малко. Не знам до колко разбираш от жичкаджийство, но тоя проблем и аз го имах по едно време и го оправих като пуснах един дебел кабел(жълтозелен, както му е реда) маса за всичката звукова техника из къщи - ПС, усилвател, радио, че и твто(нищо, че някои от тях се връзват през шукото) и стана . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted June 28, 2006 Author Share Posted June 28, 2006 del post. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted July 1, 2006 Author Share Posted July 1, 2006 Извинявам се че ще пусна 1 след друго мнение но..просто вече незнам какво да правя..установих че бръжденето идва от самия компютър защото махнах кабела за уредбата и направо сложих този на слушалките и се оказа че ОТНОВО ДЯСНАТА страна бръжди по дяволите..пробвах с тампонче да го почистя вчера бърниках и взе че се оправи. Обаче днес като ставам отново същата боза и съм бесен..когато вкарам кабела на уредбата ето какво ми се появява... http://picvalley.net/show.php?2006/07/01/7...893981a7c06.jpg КАКВО да правя помогнете ми това бръждене е отвратително.. едит: мерси абате ще пробвам.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted July 1, 2006 Share Posted July 1, 2006 Смени си разклонителя , пробвай да вържеш всичко към един разклонител. Възможно е компютъра и уредбата да са в различни токови кръгове или разклонителя ти да вкарва брум. Проблема ти е това или крайния вариант захранването също може да прави мизерии. Не опира до настройки или там подобни. По принцип катозабраниш LineIn трябва да спрат всякакви брумове ако има такива и всичко друго ти е ОК !!! Имал съм подобен проблем едно време като пусках ТВ аута си , оказа се че ТВ-то и компютъра ми са вързани към 2 разли4ни контакта с разклонител и след като ги вързах към един всичко се оправи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted July 1, 2006 Author Share Posted July 1, 2006 Смени си разклонителя , пробвай да вържеш всичко към един разклонител. Възможно е компютъра и уредбата да са в различни токови кръгове или разклонителя ти да вкарва брум. Проблема ти е това или крайния вариант захранването също може да прави мизерии. Не опира до настройки или там подобни. По принцип катозабраниш LineIn трябва да спрат всякакви брумове ако има такива и всичко друго ти е ОК !!! Имал съм подобен проблем едно време като пусках ТВ аута си , оказа се че ТВ-то и компютъра ми са вързани към 2 разли4ни контакта с разклонител и след като ги вързах към един всичко се оправи. Не стана! Моля ви дайте други предложения дали е в буксата на смия компютър..дали е от аудио картата но не мисля ?? Просто незнам кво да мисля вече защото не е от уредбата пробвах я както казах със диск и грам шум няма и то на 2 еднакви песни на които 1-та ми бръжди на пц-то а другата не... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted July 1, 2006 Share Posted July 1, 2006 я виж тази тема, аз имам подобен проблем, само че при мен няма нужда да мърдам мишката..и аз много се мъчих да го оправя, но така и не успявам все още... :allien Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted July 1, 2006 Author Share Posted July 1, 2006 я виж тази тема, аз имам подобен проблем, само че при мен няма нужда да мърдам мишката..и аз много се мъчих да го оправя, но така и не успявам все още... :allien Аз не съм правил такива ъпдейти за които ти пишеш...но да ти кажа не само от мишката..обаче и Winamp и медиа плеъра и останалтие приложения утре ще пробвам с нов кабел само той ми е спасението защото забелезах че като откача кабела и го доближа до задната част на компютъра там метално ли е е кво е..почва страшно да бръжди.. Иначе мерси.. edit: Yorikkk прав си но..нямам друга надежда.. Не ми се носи на ремонт пц-то..ама ако тряя и до там ще стигне.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted July 1, 2006 Share Posted July 1, 2006 установих че бръжденето идва от самия компютър защото махнах кабела за уредбата и направо сложих този на слушалките и се оказа че ОТНОВО ДЯСНАТА страна бръжди по дяволите..пробвах с тампонче да го почистя вчера бърниках и взе че се оправи. Обаче днес като ставам отново същата боза и съм бесен..когато вкарам кабела на уредбата ето какво ми се появява... http://picvalley.net/show.php?2006/07/01/7...893981a7c06.jpg КАКВО да правя помогнете ми това бръждене е отвратително.. утре ще пробвам с нов кабел само той ми е спасението защото забелезах че като откача кабела и го доближа до задната част на компютъра там метално ли е е кво е..почва страшно да бръжди.. Иначе мерси.. е нали, когато е на слушалки пак прави същия проблем...едва ли е от кабела, аз бих търсил пробема вътре в компа...но все пак не пречи да пробваш...пиши после какво е станало... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted July 2, 2006 Author Share Posted July 2, 2006 Май ще се размина с кабела..мисля че е безмислено..значи снощи реших да си сваля нови драйвери за картата и като по чудо..се изгуби това бръждене..но забелязах че долу в настройките на звука..са ми променени аз бях дал всичко на макс и дали може би от там се е получило !?Сега гледам само леко да местя Volume..да не се прецака пак нещо..дано всичко продължи така..@Yorikkk надявам се съм ти бил от полза.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asd Posted July 5, 2006 Share Posted July 5, 2006 Абе хора-въпроса ми е малко off ама реших да не пускам нова тема само за един въпрос Та скоро ми е рожденния ден и сядам да преслушам уредбата(Panasonik от модела с 50+1 диска не знам точно как е)и установявам,че ми дъни само баса без да има звук .Каде мога да я закарам да я видят и да я оправят и евентуално колко пара ша е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.