batko32 Posted June 25, 2006 Share Posted June 25, 2006 Имам няколко въпроса относно взимозаменяемостта на тези два чипа. Някой пробвал ли е ? Забравяме за разликата , че единия се трие със УВ лампа. Гледайки ПДФ-ите ....забелязвам , че изводите им съвпадат напълно. Благодаря предварително.Ще съм благодарен ако изказванията са конкретно по запитването а не от рода "Що ти текна да ги трампиш? или Какво мислиш да правиш с тях ? " Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted June 25, 2006 Share Posted June 25, 2006 виж тука http://www.infinityelectronics.com/crossref.htm и сам ще разбереш разликата Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted June 25, 2006 Author Share Posted June 25, 2006 виж тукаhttp://www.infinityelectronics.com/crossref.htm и сам ще разбереш разликата E...чк разлика невидях.Освен че едното е ЕПРОМ другото ФЛАШ ще рече разлика в триенето.През добрата 1984г. "когато е създадено въпросното устройство" не е имало ЕЕПРОМ-и........ имало е ФЛАШ та затова ми е въпроса.Що пък да не е ЕПРОМ? От 1 седмица си блъскам главата Ама много благодаря за отговора.Поне един се престраши Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted June 26, 2006 Author Share Posted June 26, 2006 Никой ли няма да удари едно рамо ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
shondll Posted June 26, 2006 Share Posted June 26, 2006 Ми наистина единствената значима разлика си я дал вече(FLASH vs EPROM) - очевидно 29... е нова разработка на базата на флаш технологията. Наистина би било добре да дадеш малко подробности в ква схема ще я прилагаш тая памет, но ако е за някое процесорче до 40МХц съм убеден, че разлика няма да усетиш. Единственото което забелязах с помощта на гугъла е че флаш версията е по-бърза (70ns срещу 90 за другата). Лично аз съм ползвал 128к и 256к (от тия с джамчетата) на различни фирми и не е имало проблеми и не съм минал на флаш единствено защото не съм си купил такъв програматор. А това че крачетата им съвпадат по функции е нормално - нали трябва да ги правят съвместими едни с други(още едно доказателство че функционално са еднакви). Ако се опитваш, обаче, да правиш някакъв програматор ще трябва да четеш по-надъбоко, защото имат различни времена за програмиращи импулси, задържания и т.н. дето програматорът се занимава с тях . Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted June 26, 2006 Author Share Posted June 26, 2006 Ми наистина единствената значима разлика си я дал вече(FLASH vs EPROM) - очевидно 29... е нова разработка на базата на флаш технологията. Наистина би било добре да дадеш малко подробности в ква схема ще я прилагаш тая памет, но ако е за някое процесорче до 40МХц съм убеден, че разлика няма да усетиш. Единственото което забелязах с помощта на гугъла е че флаш версията е по-бърза (70ns срещу 90 за другата). Лично аз съм ползвал 128к и 256к (от тия с джамчетата) на различни фирми и не е имало проблеми и не съм минал на флаш единствено защото не съм си купил такъв програматор. А това че крачетата им съвпадат по функции е нормално - нали трябва да ги правят съвместими едни с други(още едно доказателство че функционално са еднакви). Ако се опитваш, обаче, да правиш някакъв програматор ще трябва да четеш по-надъбоко, защото имат различни времена за програмиращи импулси, задържания и т.н. дето програматорът се занимава с тях . Уф.Най-сетне някой с нещо по-полезно. За какво ми трябва.......ами трябва да си перзапиша чипа на ЕЦУ-то на Кораба майка "Омегата" .Но немога да се примиря с факта , че трябва баш 27-ца да е чипа .Все пак е профилактика да му се невиди.А като омотам бин-а ......иди трий и светй като факела на олимпиадата .А 29-ката е по-културна работа. Виж за това , че е по-бавна не се бях сетил . Благодаря за подсказването. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rasco Posted June 26, 2006 Share Posted June 26, 2006 HINT: виж им времедиаграмите на четене и от там съди дали 29-ката ще ти свърши работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shondll Posted June 26, 2006 Share Posted June 26, 2006 Виж за това , че е по-бавна не се бях сетил Не бе, човек, 29с256 е по-бързата, ето А това ЕЦУ-то на Кораба майка "Омегата" така и не мога да го декодирам кво значи ама карай Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted June 27, 2006 Author Share Posted June 27, 2006 ..............................................А това така и не мога да го декодирам кво значи ама карай "ЕЦУ" = съкращение и побългаряване на "ECU" иначе казано компютъра на колата.Във авто форумите можеш да срещнеш какви ли не наименования Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted June 28, 2006 Share Posted June 28, 2006 Нямаш проблем в замяната, но между 1 и 28-ми крак трябва да сложиш един резистор 1 килоом, т.к. това се явява райтинебъла при флаш версията. Иначе е ясно за какво ти е Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted June 28, 2006 Author Share Posted June 28, 2006 Нямаш проблем в замяната, но между 1 и 28-ми крак трябва да сложиш един резистор 1 килоом, т.к. това се явява райтинебъла при флаш версията. Иначе е ясно за какво ти е Благодаря за подсказката Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.