Jump to content
BulForum.com

Windows XP problem

AssassiN

Recommended Posts

Значи инсталирах си Win XP Service Pack 2 от торента в арената. Имаше Windows Genuine Advantage Validation, което оправих с една програмка пак оттам. Още преди да го оправя обаче, а и сега имам следния проблем:

Преди да излезе анимацията с логото на Win, която показва отдолу как се зарежда, ми излиза на черен екран едни бели чертички в долния край, които почват да се пълнят. Това си го имах и на стария Win, но там едва смогвах да ги видя. Сега обаче, те се пълнят около 7-8 минути. През това време харда въобще не свети. След като стигнат някъде до 1/3 се напълва докрая от раз и си тръгва анимацията. Win зарежда за максимум 10 секунди след това. Какъв е тоя проблем!? Адски е дразнещо. Вляза ли веднъж всичко вътре си е ОК, но всеки рестарт ме вбесява! ИДЕИ?!?! :blink: :blink: :blink:

шибана версия (build); тествах я вече тая верция от юни 2006 и мога да кажа че е нестабилна - не може при чиста инсталация при опита ми да заредя диска с драйверите да ми умира експлорера :angry1 :sick :angry1

П.С.: говоря за оригинален диск

Нещо не ми върши работа тоя отговор... Win е стабилен... Проблема е само в отвратително дългото зареждане. Нещо проверява в началото, но какво не знам... Някакви по-конструктивни идеи?

Понякога помага това , но съм забелязал че върши работа при по-стари версии на XP. Не пречи да пробваш.

1. Start Regedit. If you are unfamiliar with regedit please refer to our FAQ on how to get started.

2. Navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Dfrg\BootOptimizeFunction

3. Select Enable from the list on the right.

4. Right on it and select Modify.

5. Change the value to Y to enable and N to disable.

6. Reboot your computer.

Може да си изчистиш и компютъра с Disk Cleanup и Prefetch папката да я изтриеш цялата на ръка.

Също може и да си дефрагментираш диска.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...