lukather Posted June 23, 2006 Share Posted June 23, 2006 имам следния проблем компютъра си работи нормално но когато пусна някоя игра и по скоро когато почне същинската игра забива самата игра не компа от време на време отпуска по за секунда две.менютата на игрите иначе си работят нормално.пробвах да сменя драйвера на видеото с нов,също и на дъното ъпдейт на директ хикса-и няма никакъв резултат.дори върнах компа в състояние от преди два месеца с нортън гост но пак все същото.някой някъкви идеи ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 23, 2006 Share Posted June 23, 2006 Мама му стара...не се научихте да давате подробна информация при възникнал проблем. Последно се смях на една молба за помощ от рода "- Кат' си пусна компа още в началото почват да излизат нек'ви надписи дето нз к'ви са...к'во да праа..." Сега и за тебе да почнем да гадаем каква ти е картата, захранването, дъното и другите анджаклами из кутията ти... Разбери, че такъв вид проблеми могат да се дължат на много неща - както от хардуерно, така и от софтуерно естество. Може дори само като си в мрежа да почне зацепва на моменти, може при обръщение на играта към адрес в нета да зацепва от време на време....Щом си върнал имидж от време, когато всичко е било нормално, вероятно е нещо хардуерно (дори и недобър контакт тук-там я в някое захранване, я другаде...като понатовариш видеото....и памет може да е...но и това не е сигурно...) А въпреки имиджа отново може да е нещо софтуерно, за което за сега не се сещаме... Просто опиши малко повече, вкл. и проблема - аз скоро питах за мой проблем с монитора ми - чертах картинки, правих снимка с апарат на самия монитор....и накрая ми дадоха правилния съвет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted June 24, 2006 Author Share Posted June 24, 2006 Мама му стара...не се научихте да давате подробна информация при възникнал проблем. добре съжалявам,значи картата е Gf 5200 128bit 128mb Galaxy дъното е gygabite GA7VA процесор duron 1300.тази комбинация си работеше без проблем около една година.преди две седмици имах следния проблем започнаха да ми излизат черти вертикални и шаренки по екрана дори и по време на зареждането на биоса по време на бутването.след няколко неуспешни опита да отстраня сам проблема(вклю4ително и ресетиране на биоса)компа тотално спря да пали.дадох го на сервиз и се оказа че е захранването.смениха го и всичко беше ОК до преди два дена.вечерта си играех на фар край без никакви грижи а на другата сутрин без да правя каквото и да е по компа просто започна да прави горе описания проблем.нагявам се да съм бил по изчерпателен този път. и да си доразвия въпроса възможно ли е да е проблем на видео картата при положение че при други игри много по леки примерно разни белоти и пасианси не прави проблем.и сега забелязах нещо друго.пуснах една игра торино 2006 сутринта когато е по хладно и успях да изиграя едно ниво преди да ми направи проблема.така че възможно ли е да е от топлината примерно от прегряване.процесора работи на 56 градуса което за него е горе долу нормално.на видеото няма как да измеря температурата но видях че вентилатора му работи,както и всичките други вентилатори Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted June 24, 2006 Share Posted June 24, 2006 Виж дали радиатора на видеото ти не шава. 56-те градуса за този процесор мисля, че са нормални. Тея "шарении", предполагам са артефакти, които говорят за проблем точно с видеокартата и по-точно прегряване. Да си правил опит клок на системата? Каква ти е паметта? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted June 24, 2006 Share Posted June 24, 2006 proveri vnimatelno ohaldaneto na videokartata dali e nared ako si kloknal kartata q vurni po default, ako ne si proveri za vseki slu4ai 4estotite. probvai da sloji6 na novo kartata , tukmo 6te i is4isti6 i ventilatora. Ako skoro si burnikal ne6to v kutiqta (primerno si slagal ne4ii hard) zna4i tam nqkaude e problema. Probvai s bench-ove , primerno puska6 sisoft sandra cpu bench, ako ne zabie zna4i ne e procesora problema, posle puska6 memory bench i taka .. Moje dori da e kofti svarzan kabel kum monitora.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted June 24, 2006 Author Share Posted June 24, 2006 Виж дали радиатора на видеото ти не шава. 56-те градуса за този процесор мисля, че са нормални. Тея "шарении", предполагам са артефакти, които говорят за проблем точно с видеокартата и по-точно прегряване. Да си правил опит клок на системата? Каква ти е паметта? не клок не съм правил никога а "шарениите" се появиха при миналия проблем който се оказа с захранването.аз тогава първо катрата върнах в магазина защото още е гаранционна там я пращаха в софия и т.н. но после казаха че всичко и е ок и май наистина беше така.ще пробвам всички предложения които сте ми дали дано да е нещо лесно за отстраняване че пак пари за ремонт..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted June 24, 2006 Share Posted June 24, 2006 ....... да ми излизат черти вертикални и шаренки по екрана дори и по време на зареждането на биоса ...... За съжаление ми звучи като кофти памет на VGA - а това май не се оправя Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 24, 2006 Share Posted June 24, 2006 За съжаление ми звучи като кофти памет на VGA - а това май не се оправя Да...точно такива са симптомите, но случаят му е друг - тези черти са излизали преди да му сменят захранването - сега чертите ги няма и проблемът е друг, доколкото разбрах - замръзване през определени периоди от време. @lukather, я вземи да пуснеш един 3D Mark (за твоя модел не е препоръчително последните версии ), да речем 2001SE или 2003 и забележи докато си прави тестовете има ли го пак това замръзване на някои места. Опитай тоя тест 2 пъти - един път на загрят комп (преди това даже може да си поиграл за загрявка някоя игра)...и вторият път - на абсолютно студен...изключваш компа поне за 2-3 часа, после след включването веднага зареждаш операционната, моментално стартираш 3D Mark-а и пускаш да тества. А ако можеш да си отвориш кутията ще е още по-добре - тъкмо по време на теста ще можеш да пипнеш (внимателно да не се опариш!) радиатора на видеокартата....понеже вентилаторът и да духа, при положение, че радиаторът не прилепва към кристала и е студен...все тая...прецени към края на теста дали е "топъл" или "горещ". Поне да отхвърлим един от проблемите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.