Jump to content
BulForum.com

проблем с видео карта

Recommended Posts

имам следния проблем компютъра си работи нормално но когато пусна някоя игра и по скоро когато почне същинската игра забива самата игра не компа от време на време отпуска по за секунда две.менютата на игрите иначе си работят нормално.пробвах да сменя драйвера на видеото с нов,също и на дъното ъпдейт на директ хикса-и няма никакъв резултат.дори върнах компа в състояние от преди два месеца с нортън гост но пак все същото.някой някъкви идеи ? :confused

Мама му стара...не се научихте да давате подробна информация при възникнал проблем. Последно се смях на една молба за помощ от рода "- Кат' си пусна компа още в началото почват да излизат нек'ви надписи дето нз к'ви са...к'во да праа..." :D

Сега и за тебе да почнем да гадаем каква ти е картата, захранването, дъното и другите анджаклами из кутията ти... ;)

Разбери, че такъв вид проблеми могат да се дължат на много неща - както от хардуерно, така и от софтуерно естество. Може дори само като си в мрежа да почне зацепва на моменти, може при обръщение на играта към адрес в нета да зацепва от време на време....Щом си върнал имидж от време, когато всичко е било нормално, вероятно е нещо хардуерно (дори и недобър контакт тук-там я в някое захранване, я другаде...като понатовариш видеото....и памет може да е...но и това не е сигурно...)

А въпреки имиджа отново може да е нещо софтуерно, за което за сега не се сещаме...

Просто опиши малко повече, вкл. и проблема - аз скоро питах за мой проблем с монитора ми - чертах картинки, правих снимка с апарат на самия монитор....и накрая ми дадоха правилния съвет. :)

Мама му стара...не се научихте да давате подробна информация при възникнал проблем.

добре съжалявам,значи картата е Gf 5200 128bit 128mb Galaxy дъното е gygabite GA7VA процесор duron 1300.тази комбинация си работеше без проблем около една година.преди две седмици имах следния проблем започнаха да ми излизат черти вертикални и шаренки по екрана дори и по време на зареждането на биоса по време на бутването.след няколко неуспешни опита да отстраня сам проблема(вклю4ително и ресетиране на биоса)компа тотално спря да пали.дадох го на сервиз и се оказа че е захранването.смениха го и всичко беше ОК до преди два дена.вечерта си играех на фар край без никакви грижи а на другата сутрин без да правя каквото и да е по компа просто започна да прави горе описания проблем.нагявам се да съм бил по изчерпателен този път.

и да си доразвия въпроса възможно ли е да е проблем на видео картата при положение че при други игри много по леки примерно разни белоти и пасианси не прави проблем.и сега забелязах нещо друго.пуснах една игра торино 2006 сутринта когато е по хладно и успях да изиграя едно ниво преди да ми направи проблема.така че възможно ли е да е от топлината примерно от прегряване.процесора работи на 56 градуса което за него е горе долу нормално.на видеото няма как да измеря температурата но видях че вентилатора му работи,както и всичките други вентилатори :blink:

Виж дали радиатора на видеото ти не шава. 56-те градуса за този процесор мисля, че са нормални. Тея "шарении", предполагам са артефакти, които говорят за проблем точно с видеокартата и по-точно прегряване. Да си правил опит клок на системата? Каква ти е паметта?

proveri vnimatelno ohaldaneto na videokartata dali e nared

ako si kloknal kartata q vurni po default, ako ne si proveri za vseki slu4ai 4estotite.

probvai da sloji6 na novo kartata , tukmo 6te i is4isti6 i ventilatora.

Ako skoro si burnikal ne6to v kutiqta (primerno si slagal ne4ii hard) zna4i tam nqkaude e problema.

Probvai s bench-ove , primerno puska6 sisoft sandra cpu bench, ako ne zabie zna4i ne e procesora problema, posle puska6 memory bench i taka ..

Moje dori da e kofti svarzan kabel kum monitora..

Виж дали радиатора на видеото ти не шава. 56-те градуса за този процесор мисля, че са нормални. Тея "шарении", предполагам са артефакти, които говорят за проблем точно с видеокартата и по-точно прегряване. Да си правил опит клок на системата? Каква ти е паметта?

не клок не съм правил никога а "шарениите" се появиха при миналия проблем който се оказа с захранването.аз тогава първо катрата върнах в магазина защото още е гаранционна там я пращаха в софия и т.н. но после казаха че всичко и е ок и май наистина беше така.ще пробвам всички предложения които сте ми дали дано да е нещо лесно за отстраняване че пак пари за ремонт..... :angry1

....... да ми излизат черти вертикални и шаренки по екрана дори и по време на зареждането на биоса ......

За съжаление ми звучи като кофти памет на VGA - а това май не се оправя :(

За съжаление ми звучи като кофти памет на VGA - а това май не се оправя :(

Да...точно такива са симптомите, но случаят му е друг - тези черти са излизали преди да му сменят захранването - сега чертите ги няма и проблемът е друг, доколкото разбрах - замръзване през определени периоди от време.

@lukather, я вземи да пуснеш един 3D Mark (за твоя модел не е препоръчително последните версии :sick ), да речем 2001SE или 2003 и забележи докато си прави тестовете има ли го пак това замръзване на някои места. Опитай тоя тест 2 пъти - един път на загрят комп (преди това даже може да си поиграл за загрявка някоя игра)...и вторият път - на абсолютно студен...изключваш компа поне за 2-3 часа, после след включването веднага зареждаш операционната, моментално стартираш 3D Mark-а и пускаш да тества.

А ако можеш да си отвориш кутията ще е още по-добре - тъкмо по време на теста ще можеш да пипнеш (внимателно да не се опариш!) радиатора на видеокартата....понеже вентилаторът и да духа, при положение, че радиаторът не прилепва към кристала и е студен...все тая...прецени към края на теста дали е "топъл" или "горещ".

Поне да отхвърлим един от проблемите... ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...