Dragon Slayer Posted June 22, 2006 Share Posted June 22, 2006 Днеска чух израза "воден допинг". Поисках да ми го обяснят. Обяснението беше следнот: пиеш много вода на ден, порасват мускулите, защото организнма неможе да я изхвърли напълно. Става дума за вода около 7л. Аз лично бях чувал че е хубаво да се пие по 1/10 от килограмите вода на ден (в моя случей 70/10=7). Вярно ли е това че човек се издува. Може ли и креатина да се добави към тази система за още по-голям водозадържащ ефект? Само преди да отговори някои на топика, ще помоля да си отговори на следните въпроси =) : Знам ли нещо по въпроса? Искам ли да помогна? Едит: Ov3rm4n пак ще ме скастри за дето пуснах нова тема. :S Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted June 22, 2006 Share Posted June 22, 2006 аз не виждам особен смисъл от такова изкуствено напомпване, ама вие си знаете иначе, да възможно е, даже има добавки/химия, която задържа водата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted June 22, 2006 Share Posted June 22, 2006 Кой ти го казва това? И този, който ти го е казал, разбира ли от тези неща? Аз лично не съм чувал за подобно нещо, без да се използва добавка от сорта на креатин, който да ти задържи водата в мускулите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted June 22, 2006 Share Posted June 22, 2006 Само преди да отговори някои на топика, ще помоля да си отговори на следните въпроси =) :Знам ли нещо по въпроса? Искам ли да помогна? Ок, отговарям Знам ли нещо по въпроса? - Не. Искам ли да помогна? - Да. Та.., силно ме съмнява, че повечето поета вода щи попречи да я изхвърлиш. То и затова се пое повече вода, за да караш организма да я изхвърля, когато пиеш малко я задържа Не знам закво точно ти трябва да се издуваш от течности..., искаш по този начин да създадеш ефект някъв че си голям ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zingam Posted June 23, 2006 Share Posted June 23, 2006 Никак не е лъжа, ако си решил да направиш корем като камила! Точно това между другото бях чел в книгата на Джананов - може би първата българска по въпроса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlado Posted June 25, 2006 Share Posted June 25, 2006 абе не знам ама четете малко такава литература мом4ета КРЕАТИНА задържа вода. А тва за водата го пишат във всеки брой на всяко фитнес/бодибилдинг списание в момента у нас има много броеве Мускулит и фитнес и олимп и там пише че трябва много вода да се пие.А креатина си задържа вода в мускулите Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 25, 2006 Share Posted June 25, 2006 владо като ти чета мненията имам чувството че си на около 13-14 години....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctora Posted June 25, 2006 Share Posted June 25, 2006 Според мен е пълна глупост от медицинска гледна точка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragon Slayer Posted June 25, 2006 Author Share Posted June 25, 2006 Момчета благодаря много =) Сигурно това с "водния допинг" е измислица, но не пречи да се пие повечко вода =p Относно креатина и аз съм чувал че задържа вода. Днес питах инструктора в перлата за креатина (освен че задържа вода, какво прави) и той ми разясни че уголемява самата клетка, позволявайки й да приема повече храна => да нараства, обаче разбира се зависи и какво ядеш. Примерно много мазнини => качваш мазнини, белтъчини=> качваш повече мускули (както си е всъщност, но с креатина ефекта е засилен). Също и за въглехидратите - трябва да се приемат заради самия креатин (мисля че и на опаковката си пишеше, че трябва да се взема с въглехидрат), но да не се прекалява. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.