Jump to content
BulForum.com

Проблем с EPoX

Recommended Posts

Купих съвсем ново дъно EPOx nforce 4 model 9Npa3 Ultra.

Още с първото включване и забръмча вентилатора на чипсета.Това малко ме подразни-не е нормално съвсем нова платка и да бръмчи вентилатора.Но направо се ужасих когато видях температурата на процесора 70 градуса. процесора еAMD ATHLON 64 3000+ BOX. :angry1 Пробвах с различни пасти но нищо не помогна.Ако се пипне радиатора той не е горещ.

Някой имал ли е такъв проблем,или някой да има същото дъно и как се държи?

Как, бе, моя 3000+ отлепи на почти 2.6 с боксовото, а по-нагоре кой знае кое го спъваше - охлаждане ли, памет ли... Температурата се покачи с 3-4 градуса, което ще рече нормална...

Какво ти е виновно дъното?Търси проблема в процесора,с какви пасти си пробвал?

И още нещо-гледай температурата в биоса,тия програмки доста често лъжат.(предполагам с еверест или спеед фан гледаш).

Моя през зимата го пробвах на 2600 мегахерца,но бокса ме спираше,понеже бях подал 1.55 В,за да са стабилни.Викам си я да си го върна на 2500 без да подавам напрежение...И дигаше 38-40 градуса под товар,но все пак беше зима :bgrin:

Направих опит с радиатор от чиста мед за сок.А като притисках с ръка-започна от 42 гр. и стигна да 50.Явно причината е в лошия контакт на радиатора който е алуминий.Дайте идея за хубав охладител!

аз смених вентилатора в момента в който купих процесора ;)

и с тези box-ове освен гаранция друго не получаваш.

пълни глупости

специално при А64 боксовете се държат перфетно дори и при стабилен клок (важи за Х2 също)

сглобил съм и съм виждал наяве към 10 такива атлона и са супер стабиляги. най-много съм си играл с личния така че ще дам направо факти за него (3000+ Е3):

зима:

1800 - вентилатора като тръгне (след 5-6 минути работа (asus q-fan)) дигаше до 1200 об/мин 32-33 градуса

2480 (310х8) - 2600 об/мин 42-43 градуса

лято:

1800 - до 1800 37-38 градуса

2480 (310х8) - 3500-3600 об/мин 51-52 градуса

Миналата седмица сглобих един на сокет 754 Атлон 3000+ бокс -той направо умираше от студ трудно стигаше 30гр. с боксовия кулер!

Тоя Zalman и аз го гледах в Jar-а като циганче сладкарница, ама не ми се даваха 50 лева. Вместо това взех и аз Cooler Master, само 10лв но смъкна температурата доста. Идеята е да се почиства редовно за да не се набъква с прах. Иначе и аз минавам скоро на Athlon 3000 64 и ще трябва да мисля ново решение ако не е боксов.

Ч.А

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...