Shade Posted February 9, 2004 Share Posted February 9, 2004 Вчера и оня ден боядисах още две CD-та, едно флопи, и отчасти един преден панел на кутия. Взехме и две неонки на CoolerMaster (само такива имаше ) синя и зелена и един вентилатор с диоди - зелени. Накачихме ги на кутията, която и преди тва си беше зарибена, и стана много яко. Имам снимки, ама сега не мога да ги кача, че нещо ъплоуда е прецакан. едит: в черно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted February 9, 2004 Share Posted February 9, 2004 Вчера видях за един много як мод (metku.net) - диоди в молекс-конекторите. На снимките на сайта изглежда много зарибено, а и не е трудно. Само трябва да посетя ВикиВат Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_131 Posted February 9, 2004 Share Posted February 9, 2004 Вчера и оня ден боядисах още две CD-та, едно флопи, и отчасти един преден панел на кутия. Взехме и две неонки на CoolerMaster (само такива имаше ) синя и зелена и един вентилатор с диоди - зелени. Накачихме ги на кутията, която и преди тва си беше зарибена, и стана много яко. Имам снимки, ама сега не мога да ги кача, че нещо ъплоуда е прецакан. едит: в черно Bi li mi kazal ot kade tochno ze neonkite i ventilatora i kolko pari sa. I kaji kak se kazva shtot da otida v magazina i da kaja dai dve neonki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted February 9, 2004 Share Posted February 9, 2004 и ще те разберат ако имат то си е неонова лампа Link to comment Share on other sites More sharing options...
bat6oko Posted February 9, 2004 Share Posted February 9, 2004 Вчера и оня ден боядисах още две CD-та, едно флопи, и отчасти един преден панел на кутия. Взехме и две неонки на CoolerMaster (само такива имаше ) синя и зелена и един вентилатор с диоди - зелени. Накачихме ги на кутията, която и преди тва си беше зарибена, и стана много яко. Имам снимки, ама сега не мога да ги кача, че нещо ъплоуда е прецакан. едит: в черно kva cena vze neonkite(i ot kade ako ne ot reset) 6toto purvo nqkoi kaza 14 polse otidoh i mi kazaha 16(kato na turg) puk i v reseta kato otidoh nqma6e sinq samo zelena i 4ervena a otvunka na vitrinata ima6e neon-ova ama lilava. Az sq sam s 1 diod mizeren ama huu si sveti pi4a(napraih snimki s GSM-a ama ne mi raboti Infra Red-a za PC-to da vidite snimki basi.dnes 4akam oniq pi4 s kamerata da snimame i da vidite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted February 9, 2004 Share Posted February 9, 2004 Ами неонките от Reset - CooleMaster и неонките и вентилатора. Неонките по 14.40, вентилатора - 12 (not sure). Неонки имаше червени, сини, зелени и жълти. Вентилатори имаше само бели и зелени. Кутията, в която ги ръгнахме си беше отрязана и с вентилатор и неонка (синя, мигаща). Сега сложихме зелена, и вентилатор - пак зелен, и боядисахме панелита на CD-тата и на флопито, както и белите петна тук-таме по предния панел. Pics URL: http://warez.ru:8080/FTP/Pictures/s33nMaN's%20box/ едит: снимките са правени от мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted February 9, 2004 Share Posted February 9, 2004 сичко е добре само измисли и напраи нещо с кабелите си че нещо само те не пасват ЕДИТ: аа и ся вивях ... земи боядисай капачете на флопито малко и по ъглите (навътре) че белее така. а може и на ЦД-тата Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_131 Posted February 9, 2004 Share Posted February 9, 2004 Mi kvo stanalo e SUPER, no mojeshe i da dadesh nqkolko snimki na ot vytre(ama na svetlo de) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted February 9, 2004 Share Posted February 9, 2004 Ами тва не моята кутия (тряя първо да си взема свястна), а на един friend. Капачето на флопито го боядисахме вчера (това са снимки от оня ден), а колкото до кабелите в най-скоро време смятаме да ги оправим (с гофре и изолирбанд ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted February 9, 2004 Share Posted February 9, 2004 кво е "гофре" аз тряа да ида да си зема изолационен маркуч за кабели видях на брезовско шосе че има ама бях в рейса а па и сега не ми се разглобява кутията че с много зор съм и и напраил захранването отгоре с специялен капак очаквайте снимки и от мен тия дни Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted February 9, 2004 Share Posted February 9, 2004 аз тряа да ида да си зема изолационен маркуч за кабели видях на брезовско шосе че има ама бях в рейса силно съм заинтересован отдавна се чудя с какво да си увия кабелите на захранването, ако не за друго поне да станат един цвят и да изглежда по-прилично вътрешността на PC-то ми та значи, тъкмо се канех да питам дали някой знае къде може да се купи от тези черните, плетени.... незнам как да ги нарека : или пък в краен случай нещо такова, но непрозрачно : ако това което си видял на Брезовско шосе е нещо подобно, кажи горе долу къде да ида да търся ? да не правя още един пост - днес в Office 1 Superstore гледах продават UV Marker, продавачите ми казаха че като напишеш нещо, се вижда само на UV светлина. Само не ми стана много ясно как се вижда - ако изглежда като светещи сини букви например - може да се получи хубав ефект в комбинация с диод или лампа от тези фенерчета за проверка на банкноти.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted February 9, 2004 Share Posted February 9, 2004 еми беше съвсем в началото, в дясно от ония големия и стар (дали работи вече) рестурант (като гледаш към него - от дясно ти се пада) ама във всеки железарииски магазин там за електроника или строителни материали (последното най-вероятно) тряа да има такива маркучи. само забравих как им се вика .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted February 10, 2004 Share Posted February 10, 2004 Гофре е онзи бял и огъващ се маркуч, в който се ръгат кабелите, преди да бъдат зазидани в стена. За %C Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_131 Posted February 10, 2004 Share Posted February 10, 2004 A tova na pyrviq pic se kazva shirmovka, i mislq che vav vseki magazin za el. nishta moje da se nameri Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted February 10, 2004 Share Posted February 10, 2004 а ето и снимки на моя ПК на кутията ... (благодарности на batko32, че ми я даде ) и видео картата ... кулер-а му се чупи перката и ... бе кефише ме и тряаше някъде да го сложа ... или на чипсета на дъното или на видеото http://www.warez.ru:8080/FTP/Pictures/JIS/Modding/ очаквйте още тъй като това е в много ранен стадии Link to comment Share on other sites More sharing options...
bat6oko Posted February 10, 2004 Share Posted February 10, 2004 pi4uvi namrazih si PC-to s tiq snimki osobenno na Shade.(stanalo e mnogo qko) Oniq s DigiCam-a o6te me mota i nz koga 6a vidite pic-ove ot moito PC Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_131 Posted February 10, 2004 Share Posted February 10, 2004 A zashto na snimkite pishe 1 Jan 2000god? I tozi potenciometyr(moje i da ne e de) za neonkata li e? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted February 10, 2004 Share Posted February 10, 2004 абе снимките ги направих точно преди да ги кача (демек СЕГА) деа знам що пише така не е мои апарата мое да не е настроен иначе потенциометъра е за куулер-а който може ди и него си видял Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_131 Posted February 10, 2004 Share Posted February 10, 2004 OK nqma problem I az si pomoslih che neshto aparata ne e mnoo dobre Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted February 12, 2004 Share Posted February 12, 2004 Това CoolerMaster ли е? Държа същия (поне на външен вид) в ръката си. Не ти ли е много шумен? Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted February 12, 2004 Share Posted February 12, 2004 силно съм заинтересованотдавна се чудя с какво да си увия кабелите на захранването, ако не за друго поне да станат един цвят и да изглежда по-прилично вътрешността на PC-то ми.....................................та значи, тъкмо се канех да питам дали някой знае къде може да се купи от тези черните, плетени.... незнам как да ги нарека : Ще се опитам да бъда поне малко полезен за всички които се чудят КАК И В КАКВО ДА УВИЯ КАБЕЛИТЕ ПО КОМПЮТЪРА 1. Отидох до Викиват "знаете го каде е " и от вторият щанд отдясно си купих 30см термо-шлаух 6мм черен "има и бял такъв" 1м=0,66Лв. 2. От първият срещнат магазин за ел. матеряли си купих 1м шлаух за ел.кабели 8мм "такъв диаметър имаше" .Въпросният шлаух е термоустоичив и гумиран на всичкото отгоре можех да избирам между бял,зелен,оранжев и червен. Аз в случая взех оранжев. 1м=1.8Лв 3. От магазин за строителни матеряли купих 30см въже 30мм с оплетка "продавачката доста мрънка за тези 30см Можело само на метър. " 1м=2,50Лв. 4. Запалка 1бр=0,15Лв С това пазаруването ми се изчерпа обща равносметка за покупките 3Лв. Подготовка за работа: 1. Сваляме захранването от ПЦ-то "добре е да сме го изклкючили преди това " 2. Внимателно разглобяваме буксите на захранването.Като се вгледате внимателно ще видите малки щифтчета които стърчат от крачетата.Със много тънка отвертка натискаме въпросните щифтчета и пинът излиза лесно от гнездото. .............................Обличане на захранващите кабели за ХДД и ФДД.................................... 1. Отрязваме 2бр х 12-15мм парчета термо-шлаух " ТШ" и нанизваме внимателно едното на кабелите за захранване на ХДД и ФДД. 2. Отрязваме достатъчно дълго парче "със 30мм по-късо от кабела" от шлаух за ел кабели "ШЕК" и по същият начин го нанизваме на кабелите ХДД и ФДД , като гледаме краят му да влезе във ТШ около 5-6мм. 3. Нанизваме второто парче ТШ на кабелите, като се стараем отново ТШ да покрие 5-6мм от ШЕК. 4. Зглобяваме буксите. 5. Нагряваме със запалката ТШ докато се свие максимално и пристегне кабелите и ШЕК-а . 6. Операцията се повтаря докато облечем всички кабели. ............................. Обличане на захранващите кабели за дъното .................................... 1. Разглобяваме внимателно буксата 2. От въжето сваляме оплетката 3.Отрязваме 2бр х 12-15мм парчета термо-шлаух " ТШ" и нанизваме внимателно едното на кабелите за захранване на дъното. 4. Нанизваме оплетката, като гледаме краят и да влезе 5-6мм във ТШ. 5. Нанизваме второто парче ТШ на кабелите, като се стараем отново ТШ да покрие 5-6мм от оплетката. 6. Зглобяваме буксата. 7. Нагряваме със запалката ТШ докато се свие максимално и пристегне кабелите и оплетката . В Н И М А Н И Е Гледайте да не подпалите нещо у дома. Работата със запалки си е опасно нещо Ако всичко сте изпълнили по горепосочения начин, Вие вече сте притежатели на ТАКОВА захранване На всички желая У С П Е Х ЕДИТ: То си стана цял туториал ама.....карай Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted February 13, 2004 Share Posted February 13, 2004 Звучи яко. Може да го пробвам утре. А тоя термо-шлаух като го нагряваш, равномерно ли се свива, или става като топена пластмаса? И като го направи, могат ли да се огъват хубаво кабелите? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted February 13, 2004 Share Posted February 13, 2004 3. От магазин за строителни матеряли купих 30см въже 30мм с оплетка ей това не съм го виждал и ми е интересно кво е - на снимката нищо не се вижда къде е този магазин за строителни материали ? аз в Бриколаж обикалях доста време с надеждата да видя нещо подобно от което може да се свали уплетка-та и да се ползва. най-близкото нещо до идеала бяха тези маркучи които се използват за тоалетни казанчета и други подобни водопроводни цели - викат им "мека връзка" - незнам вътре дали е гумен маркуч, но отвън е метална уплетка, много яка на вид, само незнам дали не е опасно - да не закъси нещо ?!?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted February 14, 2004 Share Posted February 14, 2004 ей това не съм го виждал и ми е интересно кво е - на снимката нищо не се виждакъде е този магазин за строителни материали ? аз в Бриколаж обикалях доста време с надеждата да видя нещо подобно от което може да се свали уплетка-та и да се ползва. най-близкото нещо до идеала бяха тези маркучи които се използват за тоалетни казанчета и други подобни водопроводни цели - викат им "мека връзка" - незнам вътре дали е гумен маркуч, но отвън е метална уплетка, много яка на вид, само незнам дали не е опасно - да не закъси нещо ?!?! Със сигурност ще е проблем да бъде метална оплетка Може да стане голямо БУМ и да се наложи да си купиш ново ПЦ .А колкото до магазина, тъй като живея в "Тракия" по път ми беше магазина на "Зеленчуковия пазар" или както още му казват "Хлебозавода" Звучи яко. Може да го пробвам утре. А тоя термо-шлаух като го нагряваш, равномерно ли се свива, или става като топена пластмаса? И като го направи, могат ли да се огъват хубаво кабелите? Този термо-шлаух се свива равномерно и си става като тръбичка.Нестава като разтопена пластмаса.А колкото до огъването на кабелите.....ДА огъват се добре.Смятам обаче за следващото захранване да използвам само оплетка от въже.Става много по-добре и кабелите са доста по-гъвкави. Но както всички знаем, опита идва с практиката Следващото което мисля да опитам е да си направя осветление на ЦД-то и на ФДД-то и освен това да монтирам светодиоден индикатор за уинамп-а , но всичко това след като ми изсъхне от боята кутията Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted February 14, 2004 Share Posted February 14, 2004 малииии тва за въжето се оказа супер находка !!!! batko32, много благодаря ! сравнително лесно го намерих магазина, макар че не познавам Тракия, и си взех 2 м. въже 10мм и 1 м. 12-милиметрово. тъкмо се чудих как ли ще махна уплетката, обаче се оказа че се свлича супер елементарно без почти никакви услилия и на всичко отгоре като махнеш горната уплетка отдолу има още една която се маха също толкова лесно и най-отдолу вече е сърцевината която представлява усукани 4-5 дебели снопа влакна като мартеница... сега единствения ми проблем остана - кво ще я правя толкова много уплетка поне ще имам достатъчно за проби и грешки Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.