bate_pesho Posted October 12, 2005 Share Posted October 12, 2005 @bate_pesho, каде си изряза кутията така и какви пари взимат горе долу, че с 2-3 приятели от доста време търсим някой да ги нареже малко тея капаци? А по темата тая от канал 3 много се радвам, че няма да я има нищо лично, но много тъпи състезания правеше - Лан Парти и ядене на вафли Хммммм ми капака аз си го купих от един пич , пък който го беше купил от JAR .... там има готови изрязани и направени капаци с вент. с всичко .... цените им са към ~15 - 20 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted October 12, 2005 Share Posted October 12, 2005 Доколкото си спомням имаха лазер в МГ-то и там режеха капаците в каквато си поискаш форма Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted October 12, 2005 Share Posted October 12, 2005 Доколкото си спомням имаха лазер в МГ-то и там режеха капаците в каквато си поискаш форма Е да ама излиза супер дебело и супер много заигравка ... 1-во Треа си направиш чертеж на една програма и да го дадеш там на лазера тоя чертеж и те да ти изрежат капака за около незнам точно , но съм чувал към 15 лв. 2-ро Треа си купиш плуксиглас 3-то Трябва да го изрежеш , което ме слушайте ИЗОБЩО НЕ Е ЛЕСНА РАБОТА 4-тп ако ша слагаш и вент тре и плекса да режиш и 18 лв за вент и .... 5-то А БЕ Я ЗЕМИ СИ СПЕСТИ СИЧКИТЕ ГЛУПОСТИ И ОТИВАЙ В JAR да си харесаш някой Едно , че щи легне по-тънко Знам , че няма да е кой знае кво , но мойта кутия са получи горе долу добре ... капаче ... отпред плекс .... и така PEACE ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted October 12, 2005 Share Posted October 12, 2005 И после ще имаш смелостта да се наречеш модър? Нали идеята е да си направиш ти кутията, а не да я купиш. С купен капак няма да вземеш награда за модинг, няма и да ти се накефят на кутията. -- Edit: Едно нещо - за качеството на изрязани метални изделия, които преди това са били боядисани прахово. Лазерът в МГ-то гори боята и стават много кофти ръбове. Има един лазер точно до SBS срещу четвъртък пазара, където режат панели перфектно на цени, подобни на тези в МГ-то. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted October 12, 2005 Share Posted October 12, 2005 Само дето работата с лазера в МГ-то не стои така както е приказвате. Чертеж може да се даде и на лист направен на ръка , а най хубаво е да е с М: 1:1 , а за изрязването ан лазера не-повече от 5-6лв. (зависи колко ти е сложен проекта). Плексигласа ти струва 4лв. едно парче точно за капака (готово изрязано) , а дупката за вентилатора ще ти я направят в МГ-то за най много 2лв. Така че едва ли ще ти излезе много скъпо, а за качеството гарантирам тъй като съм си правил много неща на тоя лазер. И както казва Shade "нали идеята е да си направиш кутията , а не да е купиш". Дори понякога направените излизат по добри и евтини от тея в магазина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted October 12, 2005 Share Posted October 12, 2005 Еми незнам аз предпочетох да си купя ...... И аз не съм тръгнал да печеля състезания и др. просто си я правя за кеф за да ми е яко в стаята още от вратата се вижда кутията .... а пък отделно съм си пребоядисал капака вече е сив ... отпред колко съм си играл да изрязвам плексиглас да слагам и оптделно отпред съм ис направил панел с копчета за неона , вент 1 , вент 2 и др. а бе на лан-а ша ми я видите пък ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted October 12, 2005 Share Posted October 12, 2005 Бате Пешо аз имам 2 неона на Спайер от ЖАР купувани и ако искаш може да се догворим на ПМ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted October 13, 2005 Share Posted October 13, 2005 Аре бе пичове някой няма ли да се похвали с някой нов мод. Вчера си направих флопито прозрачно. Ако набарам някоя камера ще кача снимки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted October 24, 2005 Share Posted October 24, 2005 Някой ще ме ориентира ли къде да отида да си срежа капака на кутията на пц-то с лазер? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted October 24, 2005 Share Posted October 24, 2005 В МГ-то . Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 В МГ-то . А цената имаш ли представа каква е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Ами около 2лв. на линеен метър срез.питай на място. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Ами около 2лв. на линеен метър срез.питай на място. Как мога да разбера дали ми е боядисана кутията прахово? Знам че, прави нагар при прахово, виждал съм на тънък капак и беше ужасно! А на по-дебела тенекия като на мойа кутия има ли вероятност да е по малко нагара? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 BuFu, не ходи в МГ-то за капак. Има лазер до SBS-а (срещу Четвъртък пазара), където режат прахово боядисани детайли идеално. Не взимат по-скъпо отколкото в МГ-то. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 BuFu, не ходи в МГ-то за капак. Има лазер до SBS-а (срещу Четвъртък пазара), където режат прахово боядисани детайли идеално. Не взимат по-скъпо отколкото в МГ-то. Ае да обясниш по точно къде е този лазер. И как трябва да се обясни какво точно трябва да е изрязването? До колкото знам трябва да се занесе файл на Corel Draw или AutoCad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 BuFu, не ходи в МГ-то за капак. Има лазер до SBS-а (срещу Четвъртък пазара), където режат прахово боядисани детайли идеално. Не взимат по-скъпо отколкото в МГ-то. А знаеш ли къде има плексиглас и какви пари е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 А знаеш ли къде има плексиглас и какви пари е? има в микроасу. срещу панаира е http://www.microasu.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 Само в тази тема съм обяснявал поне 2 пъти. Една врата точно вдясно на представителството на SBS (срещу Четвъртък пазара в уличките). Вратата води към коридор. В дъното на този коридор има врата, на която пише "Ремонт на изчислителна техника" или нещо подобно. Там е. А плексиглас - ако ви трябва прозрачен, или бял (опал се води), има в МикроАСУ. Ако ви трябва полупрозрачен, огледален, или черен - вървейки по Руски към моста на Герджика, от дясната страна на пътя (пада се точно срещу Викиват от другия край на пътя) има едно 'студио' за изработване на светещи реклами и глупоости. Там има. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted November 7, 2005 Share Posted November 7, 2005 кой ще стяга кутия за ЛанПартито ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted November 7, 2005 Share Posted November 7, 2005 Имам следния проблем.Трябва ми схема за верига, която кара 8 диода да светят по определен ред. Eто диаграма: 1|.|_ _ _|......................| 2|....|_ _ _|...................| 3|.......|_ _ _|................| 4|..........|_ _ _|.............| 5|.............|_ _ _|..........| 6|................|_ _ _|.......| 7|...................|_ _ _|....| 8|......................|_ _ _|.| Някой ако си има някаква идея да помага. И също така някои ако знае дали се продават таймери(карат даден уред(на 12Волта) да работи за 3 минути и след това да не работи за 5 и т.н.) по възможност аз да мога да регулирам какви да са интервалите?Или ако може евентуално схема на такова нещо. Благодаря предварително Поздрави! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted November 7, 2005 Share Posted November 7, 2005 Имам следния проблем.Трябва ми схема за верига, която кара 8 диода да светят по определен ред.Eто диаграма: 1|.|_ _ _|......................| 2|....|_ _ _|...................| 3|.......|_ _ _|................| 4|..........|_ _ _|.............| 5|.............|_ _ _|..........| 6|................|_ _ _|.......| 7|...................|_ _ _|....| 8|......................|_ _ _|.| Някой ако си има някаква идея да помага. И също така някои ако знае дали се продават таймери(карат даден уред(на 12Волта) да работи за 3 минути и след това да не работи за 5 и т.н.) по възможност аз да мога да регулирам какви да са интервалите?Или ако може евентуално схема на такова нещо. Благодаря предварително Поздрави! Виж тези светлинни ефекти дали ще ти свършат някаква работа. По отношения на таимера,не мога да ти кажа. По скоро ти трябва мултивибратор.Таймера доколкото знам като го вкл. в едно положение задържа положениято,до момента в които му дадеш команден сигнал да се превкл. в другото и се зафиксирва в другото ,докато му подадеш нов сигнал за смяна на позицията и т.н. Малко смотано го обясних . Ако намеря такава схема ще пиша. П.П Сетих,за мигач на кола примерно от Москвич или Лада , вярно там интервалите на мигане не са голями,но ако побваш да смениш кондензаторите с по голями стоиности може да и стане. Колкото за регулирането,може да има вътре някоя тример за регулиране на интервала на светене,които да го изкараш навън и го смениш с потенциометър. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted November 8, 2005 Share Posted November 8, 2005 Имам следния проблем.Трябва ми схема за верига, която кара 8 диода да светят по определен ред. http://metku.net/index.html?sect=view&n=1&...alot1/index_eng Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted November 8, 2005 Share Posted November 8, 2005 http://metku.net/index.html?sect=view&n=1&...alot1/index_eng Мерси знам го това, но там последователността на светване е друга.Както и да е Ако използвам 3 такива схеми мога пак да постигна същия ефект П.с.:@Eagle 10х Имам някъде из къщи реле за мигачи и ще пробвам Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted November 8, 2005 Share Posted November 8, 2005 Мерси знам го това, но там последователността на светване е друга.Както и да е Ако използвам 3 такива схеми мога пак да постигна същия ефект П.с.:@Eagle 10х Имам някъде из къщи реле за мигачи и ще пробвам абе пак си мисля че може да стане и с една такава схема като връзваш по 3 светодиода и използваш изправителни диоди Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted November 8, 2005 Share Posted November 8, 2005 Взех си А64 3000+ бокс. Та се чудя дали преди да давам пари за хубав fan да пробвам с боксовия да го клокна? Охлажда ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.