Akeyzerr Posted August 11, 2005 Share Posted August 11, 2005 @MazataBG - Решението на проблема ти е непрозвачно плекси(за не повече от левче), което се залепва за кутията с топло лепило, а преди това се изрязва дупката за вентилатора. По този начин ще можеш да центрираш вентилатора максимално, с цел красота. Един съвет, ако се спреш на моето предложение: Купи по-голямо парче плекси и най-напред направи дупката за вентилатора. След това без проблем се монтира на мястото @Mad^Jack - На теб май въобще не ти трябва дъно, ами по-голяма кутия за видео-картата Ти въобще ли не възнамеряваш да използваш някой от PCI слотовете, освен вече заетия? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted August 12, 2005 Share Posted August 12, 2005 @Mad^Jack - На теб май въобще не ти трябва дъно, ами по-голяма кутия за видео-картата Ти въобще ли не възнамеряваш да използваш някой от PCI слотовете, освен вече заетия? <{POST_SNAPBACK}> XAxXAAXaxAxXaxAxXa. Ами по-принцип не ми трябват повече слотове. Но реших да си сложа бокс вентилатора и така ще се освободи още 1 слот.А и този съм го лепил със секундно лепило за радиатора та малко бучи от време на време... Днес ако ми се занимава ще го сменя и ще сложа малко лампички и ще дам снимки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 ЕТО малко за вдъхновение на маняците, особенно за феновете на DOOM 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 18, 2005 Share Posted August 18, 2005 ЕТО малко за вдъхновение на маняците, особенно за феновете на DOOM 3 Това е много старо и вече беше помествано тук... Ето ти друго подобно: А тези направо удрят десятката : компютър в туба за бензин компютър в микровълнова печка компютър в скенер компютър - куфар матрицата П.П. Тъй като отдавна не съм следил темата да бъда извинен ако вече са помествани. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Времето до ЛП4 става все по-малко <{POST_SNAPBACK}> Прости ми за невежеството, ама...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Прости ми за невежеството, ама...... <{POST_SNAPBACK}> Ами Лан Парти, но сега като се замисля не съм сигурен дали е 4 или 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted August 19, 2005 Share Posted August 19, 2005 Ами Лан Парти, но сега като се замисля не съм сигурен дали е 4 или 3 <{POST_SNAPBACK}> 3 e. Щото предишното беше 2 => това е 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 20, 2005 Share Posted August 20, 2005 Следващото трябва да се води ЛП 4 Ето доказателствата: ЛП1-Организатори @JIS и @Shade 24-25 Април 2004г. ЛП2-Организатори @JIS и @Shade 27-28 Ноември 2004г. ЛП3-Организатори @shadowhand и @akeyzerr 23 - 24 април 2005г. със голямата помощ отново на @JIS и @Shade Значи това което идва е ЛП4 Като се има предвид че черпя информация от източника ЛП4 ще е Октомври месец и организатори най-вероятно ще са @shadowhand и @Shade(поне с тях съм разговарял по този въпрос) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted August 25, 2005 Share Posted August 25, 2005 начи пичове имам един въпрос нали на дъното има изход за фанче на котията възможно ли е да му вържа 3 вместо 1 то е възможно ама да не изпуши нещо? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 Е защо просто не си вземеш ток от някой молекс? Може да вържеш 3, ама няма как да отчиташ оборотите и на трите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 Е защо просто не си вземеш ток от някой молекс?Може да вържеш 3, ама няма как да отчиташ оборотите и на трите. <{POST_SNAPBACK}> няма свободен молекс иначе за оборотити те не са ми нужни да ги отчитам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 Е запои 2 жици за 12V и за заземяването при молекса. Какъв е проблемът? Аз така съм си вързал неонката. Друг е въпросът, че кабелите за молексите съм си ги сменял и съм си правил молексите (човек ако не се изфука малко .. ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted September 5, 2005 Share Posted September 5, 2005 начи пичове имам един въпрос нали на дъното има изход за фанче на котията възможно ли е да му вържа 3 вместо 1 то е възможно ама да не изпуши нещо? <{POST_SNAPBACK}> Ми то може и от другаде. Има едни разклонителчета, които разклоняват ония 12 волтови 4 пинови конектори на 2 по 12 волта и 2 по 5 волта и оттам. Иначе мисля, че няма проблем и от дъното. Аз съм сложил на кутията и се хранеха преди от дъното. Но е добре да прочетеш в книжката му (на дъното) какво натоварване държи. Забрави да споменеш че върват само в комплект с Залман ВФ700. <{POST_SNAPBACK}> Е па Залман да не си ги правят сами...и те ги взимат отнякъде пък и не им е патент. Не може никъде да не се продават Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted September 7, 2005 Share Posted September 7, 2005 Забрави да споменеш че върват само в комплект с Залман ВФ700. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted September 19, 2005 Share Posted September 19, 2005 Eто още от мен Почти е завършено.Остава само да закрепя лазерите и да поръчм някакво управление. Ще го видите готово на ЛП4 Имам и въперос.Мога ли да речем 2 тонколни 0.5 вата,8ома (или 1 ват...),от тези дето са захванати за кутията на пц-то, да ги вържа директно към звуковата карта без допълнителен усилвател?Понеже не съм мн навътре в материяла моля някой да ме светне по въпроса EDIT:sry за кофит качеството на клипа Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akeyzerr Posted September 19, 2005 Share Posted September 19, 2005 ...Имам и въперос.Мога ли да речем 2 тонколни 0.5 вата,8ома (или 1 ват...),от тези дето са захванати за кутията на пц-то, да ги вържа директно към звуковата карта без допълнителен усилвател?Понеже не съм мн навътре в материяла моля някой да ме светне по въпроса ... Че може - може, но смисъл - никакъв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Че може - може, но смисъл - никакъв. <{POST_SNAPBACK}> Се ще му измисля някакъв смисъл. А случайно да знаеш колко вата на канал пуска звуковата карта? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Се ще му измисля някакъв смисъл. А случайно да знаеш колко вата на канал пуска звуковата карта? Еееее копеле ти кво смяташ да правиш ве ? Дискотека ли ?!? Стига , че остави поне малко шансове на конкуренцията (демек мен ) Предполагам ще ходиш на лан партито ...... Еми ще се видим там PeAcE ! и ако някой може да ми предложи няква идейка кво мога направа ОЩЕ с мойта кутийка .... А ве MAD начи имам тука едно пликче сини диоди , обаче къде треа ги вържа , че не съм много наясно .... предполагам към Жълтия и Черния кабел на захранването , обаче кви съпротивления ша ми треат Айде помогни малко на конкоренцията да не ти е скучно ЕДИТ:ХАХахахахахха поне МОЖЕ БИ ще взема 1 во място за най-добре модната мишка (която ми направи ти ХАХАХ ) бтв тя вече не свети Треа да я отвора ама изгаснаха сичките диоди само червения оригиналния и свети Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Еееее копеле ти кво смяташ да правиш ве ? Дискотека ли ?!? Стига , че остави поне малко шансове на конкуренцията (демек мен ) Предполагам ще ходиш на лан партито ...... Еми ще се видим там PeAcE ! и ако някой може да ми предложи няква идейка кво мога направа ОЩЕ с мойта кутийка .... А ве MAD начи имам тука едно пликче сини диоди , обаче къде треа ги вържа , че не съм много наясно .... предполагам към Жълтия и Черния кабел на захранването , обаче кви съпротивления ша ми треат Айде помогни малко на конкоренцията да не ти е скучно ЕДИТ:ХАХахахахахха поне МОЖЕ БИ ще взема 1 во място за най-добре модната мишка (която ми направи ти ХАХАХ ) бтв тя вече не свети Треа да я отвора ама изгаснаха сичките диоди само червения оригиналния и свети Значи едно по едно 1.Ще ходя на ЛП 2.Ами за твоята кутия.. нз... измисли нещо извратено и го ръгни там... 3.Изчети това или някой учебник по физика 8 или 9-ти клас (раздела за тоците ) Калкулатор за съпротивленията. От захранването може да вземеш 5В(червен и черен) 12В(жълт и черен) и 7В (жълт и червен), но за 7В не съм сигурен кое беше + и кое - . Друго нещо повечето диоди работят на 20милиАмпера(0.02Ампера) и в каклулатора го смятай така.Също червени,зелени,оранжеви,жълти диоди работят на 2 волта, сини и бели на 4-4.5 волта. Да не се чудиш как става смятането на съпротивленията за диоди по следния начин е.Пример: 4 сини диода вързани успоредно към 12В I=I1+I2+I3+I4=0.02+0.02+0.02+0.02=0.08A U=U(на захранването) - U(работно напрежение на диодите)=12-4=8В по закона на Ом I=U/R => R=U/I ; R=8/0.08=100ома съпротивление. След това трябва да сметнеш мощността P на съпротивлението. P=I*U P=8*0.08=0.64Вата ( но е по-добре някое с по голяма стойност ~1Ват)Ако вземеш с по-малка ще грее много и евентуално ще стане фал... Това е основния принцип(малко по различно е при последователно вързване), но ползвай калкулатора 5.За мишока... Няма да можеш да се оправиш сам(кабелите са мн преплетени и мишката се отваря г/д 1 сантиметър...).По-добре го дай пак да го стегна(ако се наложи да сменя нещо).Най-вероятно се е прекъснал кабел... Поздрваи. Едит: Дано ме пуснат на ЛП,че нали не трябва да се носят тонколони... Едит2:Основни формули и принципи: Последователно свързване: U=U1+U2.... I=I1=I2... R=R1+R2... Успоредно свързване: U=U1=U2... I=I1+I2... 1/R=1/R1+1/R2+1/R3 Закон на Ом: I=U/R Mощност на тока: P=I*U и последно(при смятане на съпротиление с диоди): U=U(захранване)-U(диоди) Еми това е.За друго не се сещам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Уфффффф нищо не разбрах от твойте схеми и др. , така че просто ми кажи как да свържа 2 сини диода да ми светят кво да купа (съпртотивление КАКВО? ) , къде да го ръгна него предполагам между кабелите на захранвенето (КОИ) и диодите ... 10х предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
petko_2004 Posted October 2, 2005 Share Posted October 2, 2005 Уфффффф нищо не разбрах от твойте схеми и др. , така че просто ми кажи как да свържа 2 сини диода да ми светят кво да купа (съпртотивление КАКВО? ) , къде да го ръгна него предполагам между кабелите на захранвенето (КОИ) и диодите ... 10х предварително Трябват ти резистори по 1ком (кило ом) връзваш ги на +а на диода и връзваш към жълтия и черния кабел на захранването. Мисля че бяха под 10 ст. тея резистори последно като зимах мисля бяха 7 ст. но не съм много сигорен на всеки диод слагай по 1 такъв. Успех дано да ме разбереш правилно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 начи пичове имам един въпрос нали на дъното има изход за фанче на котията възможно ли е да му вържа 3 вместо 1 то е възможно ама да не изпуши нещо? Не пробвай така щтото ще се прецака чипа управляващ вентилаторите на дъното. аз също пробвах да закача 3 но тоя чип испуши и сега взимам захранване от Molex-а. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted October 9, 2005 Share Posted October 9, 2005 Не пробвай така щтото ще се прецака чипа управляващ вентилаторите на дъното. аз също пробвах да закача 3 но тоя чип испуши и сега взимам захранване от Molex-а. Да аз от молексите намерих начин да зимам ток Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted October 9, 2005 Share Posted October 9, 2005 На моето захранване има една буксичка с 4 пина , май е за допълнително захранване на някии видеокарти или процесори. Аз от там взимам захранване за вентилаторите,неонките и диодите. Има +5в, +12в и две маси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted October 12, 2005 Share Posted October 12, 2005 @bate_pesho, каде си изряза кутията така и какви пари взимат горе долу, че с 2-3 приятели от доста време търсим някой да ги нареже малко тея капаци? А по темата тая от канал 3 много се радвам, че няма да я има нищо лично, но много тъпи състезания правеше - Лан Парти и ядене на вафли Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.