Jump to content
BulForum.com

Стига с тоя "overclock" - IT'S MODDING TIME!

Recommended Posts

Guest the_hot_guy
Аз правих миналата година една дето пишеше AMD на нея, ама не знам за същата ли става дума. И с една лампа и два вентилатора допълнително излезна някъде около 30лв. И да на лазер се реже. Плексигласа не помня с кво го рязахме, ама пак на няква машина беше :)

DMC_0012.resize.jpg

Тука е недовършена, а след тва забравих да кача снимки на крайния резултат. Тея дни като се сетя ще кача някоя друга снимка :)

i kade da go namera toq lazer kajete koi kade 6a mi go napravi az ako znaeh 4e 6a struva 3-4 lv. za forma siq nqma da prava pritencii ama nali prosto da sa izreze ne6to da sa sloji pleksiglas otzad i nekvi neonki i tva e ama kajete kade e toq lazer 4e da q rezna ?!?

a pak za pleksiglasa nai hubavo moje d se izreje s poqlnika :) 6a stane edna mazanica ama sled tva s malko 6kurka no problem oba4e tva s noj4eto sa6to stava

• Replies 857
  • Created
  • Last Reply

Lazera w MG-to reje pleksigas perfekno.Reji wsiakakwi otwori w pleksiglas bez da go stopiava.Tochnosta e daosta dobra - ot 1 do 0,5 mm.Dori ne e skupo , ako otvora e za 4mm pleksiglas struwa 1.80 na metur srez.

ето какво направих след като ми писна да слушам ФАН-а на видео картата :)

http://info.datacom.bg/jis/GB%20ATi%20Radeon%209000Pro/

сега без перка не дига повече от 37-38 градуса :) след час игра на NFSU2

:) Е... позагубил си 1-2 PCI слота ама какво пък.... тишината е с предимство :) . Поздравления :punk . Аз в момента се опитвам да охладя "по някакъв начин" една GF2 MX400 64Mb ......май докато не я скапя :(

WOW! На това му се вика радиатор! :) Аз пък в момента проучвам как аджеба да си правя водно охлаждане. Някой има ли представа откъде мога да се сдобия с медно блокче с дебелина 3-4 см?

Не че имам нужда от водно охлаждане де, но нали знаете - гъзарията ще спаси света :devil

Искам да питам и откъде мога да си понакупя известни количества плексиглас и листов алуминий? Замислил съм кутия from scratch, така че доста материали ще ми трябват.

WOW! На това му се вика радиатор! :) Аз пък в момента проучвам как аджеба да си правя водно охлаждане. Някой има ли представа откъде мога да се сдобия с медно блокче с дебелина 3-4 см?

Не че имам нужда от водно охлаждане де, но нали знаете - гъзарията ще спаси света  :devil

Искам да питам и откъде мога да си понакупя известни количества плексиглас и листов алуминий?  Замислил съм кутия from scratch, така че доста материали ще ми трябват.

oshte po-jako shte e s elementi na peltie, ne mislish li ? :P

btw. kolkoto poveche uspeesh da ohladish mashinata tolkova po-dobre shte uspeesh da ja overclock-nesh.. samo che vnimavaj s condensa che boho. trjabva osven da ja ohladish i da ja uplatnish zdravo da ne vzliza vlazen vazduh otvan che shte zagazish...

@djadomraz: уффф, срам ме е да ти кажа каква ми е машината и защо не смятам да я клоквам:) Ама като нямам възможност за вътрешен ъпгрейд, то поне мога да я направя да изглежда яко:)

@djadomraz: уффф, срам ме е да ти кажа каква ми е машината и защо не смятам да я клоквам:) Ама като нямам възможност за вътрешен ъпгрейд, то поне мога да я направя да изглежда яко:)

ти да не мислиш че ще ти излезе по-евтино ;)

Абе не че ще е по-евтино, ама ще се плаща малко по малко, а не наведнъж:) а и като си купувам материали, а си изработвам нещата сам изглежда по-евтино ;)

Колкото до ъпгрейд - това така или иначе не си струва да се прави; по-добре ще е да си взема нова машина, а тази да си оставя за рутер, който да дели нета между моя комп и тоя на жената. (той така или иначе и сега дели нета де :) ) А така или иначе една хубава кутия няма да се хвърли:) Ако не я ползвам за моя по-късна машина ще сложа компа на жената в него.

Яко!!! ама вече не ми трябва... ако се беше появило това чудо преди половин година, като си приготвях пищови за държавните изпити колко нерви щях да си спестя...

Guest the_hot_guy

http://www.warez.ru/invision/index.php?showtopic=24452 HELP !!! :punk please ili pone mojete li da mi dadete ideq kak da go navarta i da tragne za venta e qsno 4e trea rebro ama neonkata kak moga da q navartq ?!? az probvah directno kam buksata za fan-a koqto e na danoto , no ni6to ne staaa ta mojete li da HELP nete ?!?

ЕДИТ: Арииии лееееееее , никой ли не знае как може да се направи ?!?!?!?!?!??! ари хелппппппп плеасе

EdIt2:Opraih gi raotite i stana siq ba4ka si4ko :punk ot toq transformatora na el. kam neonkite mu napraih dve spoiki i izkarah ne ot buksata , a ot dolu izho9d i kam zahramnvaneto i si4ko stana pak venta re6ih da go sloja otpred i si4ko stana , a we hora kvo stava s vas we taq tema super mnogo zamrq we w!!!! ??! !!!!

• 3 weeks later...

За диодите ти трябват резистори.Жиците на диод-а (ако мога така да ги нарека) са 2, като едната е по дълга от другата.На по дългата запояваш съпротивление и след това подаваш на съпротивлението + а на другата жица на диода -.Аз лично съм пускал диод на 12v без проблеми.Цветовете на молекса отговарят на следния волтаж:

Жълто(+) + Черно (-)=12v

Червено (+) + Черно (-)=5v

Жълто(-) + Червено(+)=7v.

За последното не съм сигурен кое беше + и кое -. :rolleyes: :zzz

Imam edin vapros narode.

Stava vapros za zakliu4eni Vertex shaders i Pixel shaders...

Ta iskam da pitam 5900 XT s 4 Vertex i 1 Pixel shaders li e ?

Na4i AIDA32 mi pokazva 4e imam 4 Vertex i 1 Pixel shaders a Everest mi pokazva 4e imam 3 Vertex i 1 Pixel shaders...

I ako kartata mi e primerno s 3 V shaders a trqbva da e s 4 kak moga da otkliu4a i 4etvyrtiq 4rez RivaTuner ?

10x predvaritelno !

P.S. malko na softmodding go obyrnax ama sorry :)

Не зацепих много, но не мисля, че съществува такова нещо като 'заключени шейдъри'. По-скоро конвейрите за обработка може да са ти заключени (имам чувството, че си имал това предвид). Имам далечни спомени от някакъв разговор за подобно нещо. Правеше се мод на един чип - спояваше се с друга част от платката... Далечно ми е.

А другото, което ми идва на ум е флаш на биоса на картата, но не знам дали това 'заключване' не е осъществено по харверен път. Пак казвам, не съм запознат добре. Use Google :)

• 2 weeks later...
Някой има ли представа къде в Пловдив мога да намеря ултравиолетова лампа? Обмислям си фонд за DFI LanParty дъно...

никъде!

то в софия няма па ти искаш тука :P

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...