Jump to content
BulForum.com

Стига с тоя "overclock" - IT'S MODDING TIME!

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 857
  • Created
  • Last Reply

P4 3.4 @ 4.0GHz, 2GB Corsair XMS3200 Pro, GeForceFX 5900 Ultra @ 550/950MHz, 2 x Raptors 74GB on RAID 0,SB Audigy 2 Platinum Pro, 60GB + 80GB + 2 x 120GB HDDs, Thermaltake 580W butterfly PSU, Plextor DVD/RW and CDR/W drive, Black Ice radiator, Thermaltake Aquarius III and Matrix Orbital LCD. I just like to keep it clean, I don’t like to see wire everywhere, I cut the window and made it bigger for more viewing area.

tfa e osven modnat i clocknat lekooooo losha mashinaaaa

:woot

P4 3.4 @ 4.0GHz, 2GB Corsair XMS3200 Pro, GeForceFX 5900 Ultra @ 550/950MHz, 2 x Raptors 74GB on RAID 0,SB Audigy 2 Platinum Pro, 60GB + 80GB + 2 x 120GB HDDs, Thermaltake 580W butterfly PSU, Plextor DVD/RW and CDR/W drive, Black Ice radiator, Thermaltake Aquarius III and Matrix Orbital LCD. I just like to keep it clean, I don’t like to see wire everywhere, I cut the window and made it bigger for more viewing area. 

tfa e osven modnat i clocknat lekooooo losha mashinaaaa

ти базикаш ли се с нас ? :D

абе пичове :)

някой има ли пистолет за горещ въздух ?

че не мога да отделя 30 кинта за нов :( а ще ми тряа за няколко дни :) колкото да си поиграя с плексиглас-а ... да си свяла боята на кутията (тва не ми е толкова наложително)

та ако някой има и има желание да ми услужи. :)

Някой знае ли колко струват 2 амортисьора горе долу 18см. дълги в натегнато положение и горедолу 36см. разпънати примерно???

С какъв диаметър на навивката?

Не че мога да ти помогна с цена, но ми е интересно за какво ти са?

Max 20см.

А за какво ми трябват ли???

Решил съм да си правя капак с амортисьри и ако стане ще е много изрудско :evil :evil :evil

Max 20см.

А за какво ми трябват ли???

Решил съм да си правя капак с амортисьри и ако стане ще е много изрудско :evil  :evil  :evil

Koko, идеята е добра обаче амортесьори прибрани да са 18 а разтегнати 36см.... ами май няма.Можеби да има 30см разтегнати.Освен това трябва да са много "меки" иначе ще изпокривиш кутията.УСПЕХ :)

Нячи искам да питам одзад на котията си сложих винтилаторче ама там дупчиците мноо малки ми се струват и мноо малко духа навънка

та вапроса ми е следния с какво да изрежа кръг и да хуха директно навън

? :confused

Нячи искам да питам одзад на котията си сложих винтилаторче ама там дупчиците мноо малки ми се струват и мноо малко духа навънка

та вапроса ми е следния с какво да изрежа кръг и да хуха директно навън

? :confused

1.Дремел "комбинация от ръчна отвертка+шлайф"

2.ЗЕГЕ "тнр Прободен трион.

3.С обикновенна бормашина "пробиваш много и малки дупчици "

4. Чук+секач+манго....и получаваш КАНГО :) "шегувам се"

Секачни клещи. Ама после ръцете ти сигурно ще са в кръвоизливи (ако имаш кутия като моята...).

Значи днес успях да подкарам P-III@700 на дъно Acorp BX86 с 440BX chipset и съм много доволен. Първо не можах д го завра вътре щото радиатора (или по-точно вентилатора му) опираше във видеокарата, използвам адаптер от S370 към Slot I. Намерих обаче по-нисък радиатор (беше малко нестандартен та се наложи да го пиля за да пасне) и го инсертнах ама пак не ще гадината да тръгне :( За щастие си бях свалил спецификацията на P-III от сайта на Intel ... Имаше някви джъмпери на адаптера за настройка на напрежението на ядрото ама тъй като адаптера беше супер куча марка - иди разбери как става тя да изкара 1.65V, пишеше как да го пуснеш автоматично да се настройва напрежението, ама тогава не тръгва и като го премерих VccCore-то се оказа че е 0.2V (чакай да тръгне, 1.65 трее да е) ама видях някви надписи VID0-VID4 отнасящи се за джъмперите за настрийка на напрежението (там пишеше - "Ако не знаете кво ви е напрежението на което рсботи CPU го пуснете на auto" - само дето с 0.2V нямаше как да тръгне , ама те за такова шибано дъно не са си мислили май). Та так тъй като бях чел спецификацията на пентиум 3 се светнах че там пишеше нещо за VID, само дето бяха от 0 до 3 а не до 4 (тоя адаптер е и за VIA процесори за тва явно) и всъщност тва са сигналите които казват на дъното колко волта да му пусне на гадината :devil И така разцъках ги гадните джъмперчета та да се получи 1.65 (ползвах старото Celeron 300A CPU за да чета) и го инсертнах. И то зе че тръгна :) Даже дъното си го позна като P-III (предвидливо update-нат BIOS), и ся съм много доволен даже може ад го клокна до 1GHz само дето не знам тоя радиатор дали ще може да ги разсейва 30-35W :wacko:

:P toq post mai e za "overcklock" ama aide...  :lol:  :busted2:

Абе и за тука става , аз лично бях потресен :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...