trill Posted November 15, 2003 Share Posted November 15, 2003 Abe predi wreme bqh pital za SATA. Ima image za SATA nqkyw na slackware. Obache w slack 9.1 pishat horata che imalo w default boota deto si e na ISOto potdryvka na SATA. Samoche neshte da bootwa. Ako nqkoi e ima tozi problem molq da spodeli kak go e razreshil. Ako ne molq kavete mi kak da si smenq boota bare.i da kavem s SATA.i w ISOto. Blagodarq predwaritelno. P.S. mnogo gadna rabota. zashto za onq Redhat ima driver a za slacka ima ama unstable. Kakto i da e. Znachi dynoto mi e Asus P4P800 build in SATA Promise Oshte wednyv blagodarq za pomoshtta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rasco Posted November 15, 2003 Share Posted November 15, 2003 ей т'ва е моя сълюшън: правиш си една директория в c:\ или d:\ да речем c:\slack след това копираш в нея желаното ядро, loadlin.exe и initrd.img рамдиск-а от cd-то.после буутваш в чист дос, влизаш в директория slack и пишеш: "loadlin bzImage initrd=initrd.img" (без кавичките), където bzImage е името на ядрото.от там нататъка е същото като от cd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
furiozo Posted November 16, 2003 Share Posted November 16, 2003 na pyrviq ekran pri boot ot cd, tam deto dolu pishe boot: napishi sata.i Link to comment Share on other sites More sharing options...
rasco Posted November 16, 2003 Share Posted November 16, 2003 much better Link to comment Share on other sites More sharing options...
trill Posted November 17, 2003 Author Share Posted November 17, 2003 Podkarah go ama ne kakto ste napisali po gore. Controlera ima 2 poloveniq Enhanced: pri koeto diska e kato 5ti ili 1 Primary master 2 Primary slave 3 Secondary ..... 4 Secondary ..... 5 Third MAXTOR ... 6 wtoriq SATA disk - prazno I oshte edin mode Competible Kydeto ediniq PATA kontroler se izkliuchwa ili i SATA otiwa na negowo mqsto ili Primary M i S ili Secondary M i S gonqma Ta mene me iteresuwa kak da podkaram toq Slack na Enhanced Mode. Ako nqkoi ima ASUS P4P800 ili P4C800 mai sa s ednakyw SATA kontroler. I estestweno ako polzwa linux da mi kave kak da go podkaram. Mnogo blagodarq na Gospodata koito mi pomognaha. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trill Posted November 17, 2003 Author Share Posted November 17, 2003 a Zabrawih da kava che s onq image SATA ne stawa bil za Silicon neshto si Controler. I kakto kazah po gore na Enhanced mode nestawa po nito edin ot pogore posochenite nachito. Blagodarq oshte wednyv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
foho Posted August 21, 2004 Share Posted August 21, 2004 i az imam maluk problem sus moq slack 9.1..... prekompilirah mu qdoroto ot 2.4.x i sq e 2.6.8.1 oba4e nemoga da zareda nikvi moduli.pisha modprobe nvidia i mi pi6e ne6to ...no suck modul li ne6to takova ... sus zvuka su6tata rabota... cqla no6t v4era go glasih i nakraq ni6to.nemoga daje da si konfiguriram kakto trqbva X-a i ne6te da trugne.vqrno po4ti ni6to ne razbiram ot linux i se opitvam da se nau4a sam oba4e tva mi skusa nervnata sistema nqkoi ako moje da mi pomogne shte sum mu mnogo blagodaren Link to comment Share on other sites More sharing options...
foho Posted August 21, 2004 Share Posted August 21, 2004 kakto i da e pusnah X-a naglasih go uj.... oba4e sounda nqma puskane nqkoi da ima nqkakva ideq???o Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.