limpbizkit_fena Posted June 12, 2006 Share Posted June 12, 2006 Когато си пусна компа и ми казва че батиерийката на биоса е за смяна, какво ще стане ако не е сменя и става ли без батерия? Мерси предварителни Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 12, 2006 Share Posted June 12, 2006 Ако ставаше без батерия, на дъната нямаше да слагат такава Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 12, 2006 Share Posted June 12, 2006 Намираш отнякъде 3 волта, например от захранването, и ги връзваш към сокета на батерията . Поне като пуснеш компа, не би трябвало да пищи. Батерията пази информацията в CMOS, всички настройки които са там, включително час и дата. Иначе всеки път като пуснеш компютъра, ще трябва да настройваш всичко в БИОС (което не е на дефолт-ни стойности по принцип), както и часа и датата, което е изнервящо (преди години с едно XT го правех редовно, не се сещам дали в него имаше батерия, но ДОС-а всеки път ми го искаше, и беше адски изнервящо, да държа един календар и часовник в близост до компа). Батерията е сигурно 2-3 лв, веднъж на няколко години че ще я смениш, едва ли е такава болка, сигурно всяка година сменяш видеокарта за по $$$ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 12, 2006 Share Posted June 12, 2006 Намираш отнякъде 3 волта, например от захранването, и ги връзваш към сокета на батерията ..........Батерията е сигурно 2-3 лв, веднъж на няколко години че ще я смениш, едва ли е такава болка, сигурно всяка година сменяш видеокарта за по $$$ Това исках да кажа и аз...за цената на една Li-ion батерийка, надали ще ти натовари сериозно бюджета, че да не я сменяш...А иначе що се отнася до 3-те волта....ей там вътре из жиците ще търсиш някоя с жълт цвят....свързваш я за цокъла на батерията....допираш до другия извод една от черните.... ....и ще се радваш на (don't try this at home!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
limpbizkit_fena Posted June 21, 2006 Author Share Posted June 21, 2006 Мерси тогава отивам веднага да си купа една батерийка Можете да затворите темата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.