Krasi Posted June 12, 2006 Share Posted June 12, 2006 Свалих едно есе, което започва с "Яворов създава тюетичен свят, който носи печата на едно изключително силно страдание". и се чудя какво означава думата "тюетичен". Прерових тълковни речници, речник за чуждите думи, уикипедия, гугъл - и нищо. Ако може някой да ми разясни или да помогне с подходяща дума за замяна, че да не личи че е сваляно от интернет есето, ще съм много благодарен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted June 12, 2006 Share Posted June 12, 2006 А може ли да е правописна грешка?Може би се има предвид поетичен.Просто думата "тюетичен" отсъства и в най-новите речници Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted June 12, 2006 Share Posted June 12, 2006 Ахахахахха... Рабира се, че е печатна грешка, ебаси... Толкова смях скоро не съм се смял Ето така става с готовите есета - направо с готовите бисери в тях идват. Представям си колко шемети така и ще го препишат направо и ще го предадат - "тюетичен свят" ахфахахххахахаххахаха.... После как се раждали бисерите - ето така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krasi Posted June 12, 2006 Author Share Posted June 12, 2006 Срамувам се от себе си, вместо да помисля ... благодаря и се извинявам за тъпата тема Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted June 12, 2006 Share Posted June 12, 2006 Няма от какво да се срамуваш - ти си се замислил поне, а това изобщо не е малко. Да се срамуват тия дето направо ще го препишат "тюетичен свят" без изобщо да им направи впечатление... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted June 12, 2006 Share Posted June 12, 2006 Вероятно текстът първоначално е бил на хартия, впоследствие сканиран и разпознат със съответния софтуер. При разпознаването софтуерът е възприел "по" като "тю" (близки са, нали?) а обработващият не е догледал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted June 13, 2006 Share Posted June 13, 2006 Вероятно грешката (както и много дурги такива "небрежни" грешки в такива готови теми) е допусната съвсем нарочно и с цел... Представи си сега, че аз съм учител по литература и проверявам работите на 9а клас... И в пет от двадесетте работи намирам една и съща правописна грешка - "тюетичен свят".... Представи си какво следва. Ето защо не е добра идея да се използват теми свалени от Интернет... Не сте единствените с достъп до тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.