Jump to content
BulForum.com

Проблем със звука !

AviatorX

Recommended Posts

Имам проблем със двуканалното звучене(предни и задни )! Моля за помощ :excl: Картата ми е Креатив пси 128 4 канална от стар компютър Компак (пише че е американска). Няма инсталиран драйвер , в аудио настройките на Уиндос е настроена на куадрофоник спийкърс, но като включа два кабела за двата канала - работи само предния , като включа само един кабел поотделно работят и двата канала , като не мога да различа кой е предния кой е задния -струват ми се еднакви! За да няма недоразумение ще спомена че пробите ги правя със филми, които показват че са с многоканален звук !!!!

Моля помогнете :excl: Мисля че проблема не е хардуерен !!!

Тва с настройките на уиндоуса мисля, че изобщо не решава проблема - мойта карта е вградена 5.1 и има конфигурация за 7.1 :bgrin: , тъй че тя и двуканална да е пак ги има всички тия настройки. Щом нямаш драйвер ХРто почти сигурно я хваща като стандартна 2 канална затова потърси такъв (инсталирай си EVEREST ако нямаш и там обикновено дава разни линкове).

За филмите за да правиш проби трябва за имаш някакъв декодер за многоканален звук (АС3 филтър).

Освен това какви са ти изходите на картата (като за слушалки, чинчове, ??)?

А и темата ти е за Hardware_Electronica :)

Имам проблем със двуканалното звучене(предни и задни )! Моля за помощ :excl: Картата ми е Креатив пси 128 4 канална от стар компютър Компак (пише че е американска). Няма инсталиран драйвер , в аудио настройките на Уиндос е настроена на куадрофоник спийкърс, но като включа два кабела за двата канала - работи само предния , като включа само един кабел поотделно работят и двата канала , като не мога да различа кой е предния кой е задния -струват ми се еднакви! За да няма недоразумение ще спомена че пробите ги правя със филми, които показват че са с многоканален звук !!!!

Моля помогнете :excl: Мисля че проблема не е хардуерен !!!

Картата ти е двуканална не е четириканална имах същата карта.

Мислех си, че проблема ми е софтуерен и затова го поднесох тук!!! Извинявам се ако съм сбъркал!!!

Картата ми е с чинчове ! А пък АС3 филтъра съм го настроил за многоканално звучене !!!

Ако си с чинчове и те са поне 4 на брой предполагам че картата ти не е двуканална :tongue . виж с АС3 филтъра дали ти излиза някакво ниво на аутпут стълбиците докато върви филма(с медия плеъра не става, трябва с БС плеър или нещо от сорта) - ако да, значи проблема се прехвърля към картата:

-Може би изходните нива на страничните колони са ти много ниски и затова нищо не чуваш(изходите са високоомни).

-Виж все пак и да не ти е нещо кофти кабела, че някои път като се прекъсне стават големи чуденки

-И все пак може би ти трябва драйвер за картата, ако не си намерил и с евереста пробвай с уиндос ъпдейт сайта, където като дадеш на къстом(сори ама ми се прецака смяната на езиците :laughing: ) та там има опшънал нардуер ъпдейтс може и да се намери драйвер и там.

Може би не е много по проблема ама ако държиш на многоканалния звук тук па и другаде има карти за по-малко от 20лв

Намерих някакъв драйвер който уж отговаря за картата 4-чинчова(енсоник 1371), но няма никаква

визуализация за настройки !!! настроих и АС3 филтъра има аутпут нива , но проблема си остана !!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...