Jump to content
BulForum.com

mnoo se chudq ima li v Pld nqkoi koito da razbira ot stari moneti (pro

Tra(-p-)erA

Recommended Posts

ako ima takuv kade moga da go namerq .....imam starichki moneti koito malko ili mnoo veche ne me interesuvat ;) no sa mi zabavni i iskam da spechelq nqkoi lev ot tqh ...taka che ..koi i kude moje da mi kaje kolko struvat monetite deto gi imam ?pishete mi vsichki koito razbirate ot tva ;)

ako ima takuv kade moga da go namerq .....imam starichki moneti koito malko ili mnoo veche ne me interesuvat ;) no sa mi zabavni i iskam da spechelq nqkoi lev ot tqh ...taka che ..koi i kude moje da mi kaje kolko struvat monetite deto gi imam ?pishete mi vsichki koito razbirate ot tva ;)

В стария град има доста антиквариатчета, които могат да ги озенят и закупят, но според мен не е добре да им се доверяваш много. Най-добре иди в филателното нумизматично дружество там ще ги оценят наистина точно. За да се свържеш с тях иди във филателията на централна поща и питай жената която работи там ;)

Aз преди време обърнах града , ама честно да ти кажа не намерих PRO ( Явно не съм търсил качествено , щото се пак не може да няма ) , единствените които открих бяха онея на джумаята :)

от спирката на бингото като тръгваш към стария град отдясно-още в началото има антиквариат в който изкупуват стари монети.няма да ти дадат добра цена но ако си на зор...аз там продадох моите преди време

Въпроса е къде могат да ти ги оценят ( не изкупят ) пък за продаване.... лесно , след като си знаеш цената :)
Мисля, че вече казах къде ще ги оценят качествено ;)

mnooogo vi mersi na vsichki za ideikite ...nadqvam se da mi svurshi rabota (tva v poshtata).No si mislq che kato ne razbiram hich ot tezi neshta i malko shte me metnat ;)

100лв-1937г.(с лика на ЦаР БОРИС |||)

10лв-1930г.( с обараза на хан Крум(как убива лъв))

2лв и 2x1лв-1912г.(с лика на ФЕРДИНАНД |)

1лв и 2лв-1969г.(25 години социалистическа революция)

5лв-1972(с лика на Паисий Хилендарски)

2лв-1972(с лика на Добри Чинтулов)

2лв-1981(1300 години България)

.....ei tva sa monetite ....nz dali ima smisul da se probvam vuobshte

Точно пък първата е супер разпространена... Абе можеш да им вземеш някой и друг лев, но не се надявай на пари реално...

a neshto po-tochno kato cena ..primerno ..kak vurvqt cenite im?..ako moje da mi pishete dori i za nqkoi ot tqh (pr.purvite 3)
Е да ти нещеш ли и да ти изкупим. Много мързеливата го подкарахте. Освен ако някой от съфорумците почудо неработи в антиквариат, няма как да стане. Носиш ги на място и ти казват. Цената зависи и от състоянието, в което са монетите (потъмнявания, надрасквания) от това как си ги съхранявал (има специални кутийки за монети)...

кажи какви са монетите, година ако пише и цифра. ако мога ще ти кажа горе долу дали си заслужава. Защото не всички стари монети са ценни, зависи. Най-ценни са тези от благородни метали. Имам доста монети и съм чел доста за тях.

AZ v otgovor na tva pitam dali nqkoi moje da mi kaje .....prosto informativnoooo(tva go kazvam v moq zashtita,poradi frazi ot sorta na:"Е да ти нещеш ли и да ти изкупим. ")...a,kolkoto do ostanaloto Благодаря на всички коиито ми помогнаха;)i na teb aquilla;)

Просто информативно спираме със спама тука и ти се размърдваш и отиваш да потърсиш специалити както те насочиха за да ти оценят монетите. Колкото можеш да имаш доверие на специалистите толкова можеш да имаш доверие и на хората дето ще пишат тук кое колко струва. Успех в търсенето.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...