xb00t Posted November 15, 2003 Share Posted November 15, 2003 Ето нещо интересно, което срещнах докато се ровех из форумите на MSI (www.msi.com.tw). Това е един REG файл, който след като бъде добавен (merge) в регистрите на Windows, се появяват някои скрити менюта и опции в настройките на оригиналните драйвери на nVidia. Една от тях ви позволява да тествате до колко овърклок би издържала вашата видео карта. Тези опции са тествани най-много с последната версия на драйверите на nVidia ForceWare (52.16) за Windows XP (и работят перфектно), но има и файл, който е за по-старите версии като - Detonator. nVidia Overclock Enabler @ free.data.bg (1KB) Mnogo mi e interesno tova malko neshto. Sega ako moje po razbirashtiti da kajat - bezobasno li e, polezno li e... i t.n. Eto i ruchniq nachin: 1.Натискаш в/у Start menu-то и цъкваш на RUN 2.Пишеш REGEDIT 3.HKEY_LOCAL_MACHINE - SOFTWARE - NVIDIA CORPORATION - GLOBAL - NVTweak 4.Праскаш десен бутон в/у полето, което ти се появява отстрани и избираш NEW - DWORD Value 5.Rename-ваш го - CoolBits(трябва да го напишеш точно така!!!) 6.Влизаш в него и му даваш на Value Data да е 3. 7.Restart-ваш го!!!(компютъра!) 8.Даваш десен бутон на дескотпа и избираш Properties - Settings - Advanced - GeForce MX440 - (трябва в лявото поле което ти се появявя да има нов раздел - Clock Frequencies. 9.Избираш Allow Clock Frequency Adjustments 10. И си я over clock-ваш! P.S. Prodpolagam che nqkoi shte mi se skara i shte kaje che i te chetat data.bg, no postvam tova za da mi kajat za kakvo stava duma, ne za da kaja samo ot kade se svalq !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BrowseMan Posted November 15, 2003 Share Posted November 15, 2003 Нищо особено няма в тоя файл. Просто създава регистири, които отключват овърклок функциите на драйверите на NVidia. Абсолютно безопасно. Стига да не се прекалява с о/с-а . А що се отнася до полезноста, лично на мен ми влиза доста често в употреба, всеки път когато играя игри. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xb00t Posted November 15, 2003 Author Share Posted November 15, 2003 Нищо особено няма в тоя файл. Просто създава регистири, които отключват овърклок функциите на драйверите на NVidia. Абсолютно безопасно. Стига да не се прекалява с о/с-а . А що се отнася до полезноста, лично на мен ми влиза доста често в употреба, всеки път когато играя игри. BrowesMan, az sum na GF2MX400, shte mojesh li da mi kajesh kakvo sa normalnite granici Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted November 15, 2003 Share Posted November 15, 2003 Se2KeR slagai qko coolers i digai na max Just like me moqta GF2 MX400 64MB TVout e na: Core clock frequency: 299 MHz Memory clock frequency: 392 MHz (ako mine 400 i po4va da trepti gadno ama samo na test-a) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted November 15, 2003 Share Posted November 15, 2003 Това, коя карта колко ще стигне е много индивидуално. Пробвай с малки стъпки (5 MHz), като след всяка стъпка пускаш 3DMark2001 (примерно). Ако не се показват артефакти по картината, заначи всичко е точно. Ако искаш да получиш повече Mhz от паметта, ще трябва да сложиш радиатори на чиповете. А за ядрото е хубаво да имаш вентилатор в/у радиатора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xb00t Posted November 15, 2003 Author Share Posted November 15, 2003 Това, коя карта колко ще стигне е много индивидуално. Пробвай с малки стъпки (5 MHz), като след всяка стъпка пускаш 3DMark2001 (примерно). Ако не се показват артефакти по картината, заначи всичко е точно. Ако искаш да получиш повече Mhz от паметта, ще трябва да сложиш радиатори на чиповете. А за ядрото е хубаво да имаш вентилатор в/у радиатора. Runner, az obache imam mnogo stranen problem. Imam vsichko nai-novo obache nqkoi testove na 3dmark2001se ne bachkat. Vsicsul ne che pishe no hardware support, ami prosto ne mi se poqvqvat na ekrana. Logoto dol v dqsno na nVIDIA i to izchezva. Naprimer testa s koncheto deto se vyrti ne go vijdam, kakto i onova usukanoto gomno. Gadnoto e che i pri igrite mi se poluchava. Naprimer RC Cars nemoga da vidq kakvo stava, t.e. vyrvi si igrata obache monitora mi e black. Ako dam Alt+Tab moga za sekunda da vidq kakvo stava i posle pak o!o. Drugi igra sa naprimer - Republica, koqto se vijdashe obache samo 1viq kadyr ot igrata, sled tova s alt+tab se vijdashe sledvashtiq. OTVRAT... nqkakvi idei WinXP Pro(bez SP) VC: GF2MX400 (drivers 52.19 @DX9.0b) MB: ECS AMD Athlon K7S5A, MMX, 3DNow, ~1.4GHz (sega e na ~1.0GHZ) Tozi problem e bez da sum overklokval NIKOGA I NISHTO!!! Pri dxdiag mi dava *No problems found Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted November 15, 2003 Share Posted November 15, 2003 Кога някой от вас най-стене ще прогледне, че се пише NVIDIA, а не Nvidia, nVidia или nVIDIA... Баси, толкова ли не сте посещавали сайта на NVIDIA да видите как се пише? Даже те имат Press Release, в който това се уточнява щото всички го пишат грешно. А аз се дразнех едно време Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted November 15, 2003 Share Posted November 15, 2003 da be nalojise da namqla ... na 266/330 .. 4e ina4e prosto test-a ne trygna a na na 290/350 3dmark2000 mi izkara 900 to4ki tva ot mn`o nasi4ane ina4e normalno si vadi na 3dm2000 2734to4ki e sq posledniq pyt .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xb00t Posted November 15, 2003 Author Share Posted November 15, 2003 Кога някой от вас най-стене ще прогледне, че се пише NVIDIA, а не Nvidia, nVidia или nVIDIA... Баси, толкова ли не сте посещавали сайта на NVIDIA да видите как се пише? Даже те имат Press Release, в който това се уточнява щото всички го пишат грешно. А аз се дразнех едно време Dreamer v www.nvidia.com go pishat NVIDIA a na logoto pri 3D obekti e nVIDIA. NO ne tova mi e problema. Molq prochetete posledniq mi post Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted November 15, 2003 Share Posted November 15, 2003 Se2KeR, тестовете не ги виждаш, защото GX2MX-а няма hardware-на поддръжка на някои от тестовете. Няма от какво да се притесняваш. За игрите ми е много чудно, защо така става. Виш минималните изисквания. Ако поддържат GF2 MX, не би трябвало да имаш проблеми. Пробвай с по-стари драйвери. Също така, намали резолюцията и намали детайлите (това сигурно ти е ясно, но аз да си го кажа ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
xb00t Posted November 15, 2003 Author Share Posted November 15, 2003 Se2KeR, тестовете не ги виждаш, защото GX2MX-а няма hardware-на поддръжка на някои от тестовете. Няма от какво да се притесняваш. NE si chel vnimatelno. Kazah che ne govorq za tezi koito izpisvat NO HARDWARE SUPPORT. Govorq za drugite koito trygvat. Te vyrvqt na zaden fon, no ne gi vijdam na monitor, kapish Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted November 15, 2003 Share Posted November 15, 2003 Грешката е моя, сори . Пробвал ли си със по-стари драйвери? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xb00t Posted November 15, 2003 Author Share Posted November 15, 2003 Грешката е моя, сори . Пробвал ли си със по-стари драйвери? Probvah s 38.12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted November 15, 2003 Share Posted November 15, 2003 Probvai s 44.03. Az sum s tezi v momenta i nqmam problemi. Ne znam na kakvo se dulji tova. Trqbva da pitash nqkoi deto razbira poveche ot men. Idi na www.hardwarebg.com, registrirai se i popitai vuv foruma. Ima mnogo zaneshti hora, koito eventualno biha ti pomognali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
furiozo Posted November 15, 2003 Share Posted November 15, 2003 btw tva neshto go ima oshte ot vremeto na geforce1 kakvato e starata mi karta i tiq funkcii i gi gledah oshte kato si q vzeh koeto beshe predi poveche ot 2 godini mislq, ima go v driverite oshte ot togava v instrukciite ima greshka, restart ne e nujen sled kato redaktirash registry, napravo otivash na nastroikite na drivera i novite neshta veche sa si tam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted November 16, 2003 Share Posted November 16, 2003 I az probvah da e clokna no mi pishe kato dam apply che parvo trqbva da se testva i togava sha priloji nastroikite i ne moje. I si ostava kakto e. Geforce 2 MX400 64 MB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted November 16, 2003 Share Posted November 16, 2003 Клокнах е и виждам коренна разлика във фифа2003 обаче да не би да е опасно направих е на 230 360 просто карината ми се струва 100 пъти подобра Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted November 16, 2003 Share Posted November 16, 2003 Имах предвид на фифа 2004, картината е супер готина кажет нещо по въпроса, може ли да ми гръмне картата беше на 200 330 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xb00t Posted November 16, 2003 Author Share Posted November 16, 2003 Botev1912, ima edno kopche izpolzvai go, mnogo e polezno Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted November 17, 2003 Share Posted November 17, 2003 Mdaaa tva e dosta polezno Link to comment Share on other sites More sharing options...
iCE-dOGG Posted November 17, 2003 Share Posted November 17, 2003 RivaTuner Link to comment Share on other sites More sharing options...
xb00t Posted November 17, 2003 Author Share Posted November 17, 2003 RivaTuner iCE-dOGG, nerazbiram ruski, mojesh li da desh obshta predstava za kakvo stava vyros v tazi prgrmka Link to comment Share on other sites More sharing options...
johan Posted November 17, 2003 Share Posted November 17, 2003 iCE-dOGG, nerazbiram ruski, mojesh li da desh obshta predstava za kakvo stava vyros v tazi prgrmka e stiga sega ne razbirash ruski ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted November 18, 2003 Share Posted November 18, 2003 Че това е руски сайт Как общуваш Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted November 18, 2003 Share Posted November 18, 2003 Я кажете без куулери колко мога да вдигна макс? Бтв - JIS видеото ми е същото като твоето, ама няма такива честоти!Няма чак толкова голямо число. Видеото ми е GF2 MX 440 64 MB без TV Out. За куулерите .. не мога да кажа нищо, но не съм слагал/махал никакви. Така че би трябвало да са стандартни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.