w00x Posted May 9, 2022 Share Posted May 9, 2022 22 hours ago, vikktor said: ALLGSM и BUY BEST са едно и също. В страницата на ALLGSM пише "ние от buybest" .... QN85A е хубав телевизор. Ще им кажа да го поръчват от където сметнат за добре. В крайна сметка това със сервизите така или иначе е на късмет. Гледах сутринта 8ма серия на TCL.... има бая работи включително и DTS кодек @w00x виж колко обнадеждаващи екстри има: Телевизор TCL 55C821 55" (139 см), Smart Android, 4K Ultra HD, Mini LED, Клас G - eMAG.bg Не е задължително да са едно и също. Може просто да са си откраднали описанието и потребителското споразумение. Много често го правят. Зелка бяха откраднали на АренаБГ потребителското съгласие и навсякъде пишеше АренаБГ. Да. Телевизорите с AndroidTV имат DTS. Не съм го гледал в детайли. Дори за технологията не съм разглеждал подробно. Гледал съм други техни модели и за цената си бяха много добре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted May 9, 2022 Share Posted May 9, 2022 7 minutes ago, w00x said: Да. Телевизорите с AndroidTV имат DTS. Това не го знаех. Не го гледай подробно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted June 11, 2022 Share Posted June 11, 2022 Ходих до Техномаркет. Хареса ми LG B1 - някой знае ли как муне звука? И Philips OLED 806. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 11, 2022 Share Posted June 11, 2022 Филипсът е по-висок клас телевизор. Сравнявай го с C1, не с B1. От тези двата, аз бих взел Филипс. Аз имам още опит с разопаковани от емаг. Един приятел си взе 55" C1 за 1780лв. Телевизорът в кашона беше чисто нов със защитното фолио по всичките панели. Пакетът с аксесоарите беше непокътнат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted June 12, 2022 Share Posted June 12, 2022 (edited) И двата ползват панел на LG. Как така е по-висок клас? Малко не ми се иска андроид тв. Ти беше писал за един Филипс 706. Как му е звука? Edited June 12, 2022 by vikktor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted June 12, 2022 Share Posted June 12, 2022 Ми то един телевизор не е само матрицата. Останалата електоника, теоретично качеството на асемблиране, допълнителни функции, входове едно друго. Какво им е на АндроидТв-тата? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted June 12, 2022 Share Posted June 12, 2022 55 minutes ago, mIRCata said: Ми то един телевизор не е само матрицата. Останалата електоника, теоретично качеството на асемблиране, допълнителни функции, входове едно друго. Какво им е на АндроидТв-тата? много им е тъп дизайна и менютата им са завряни в …. отзад. Поне бокса на Виваком е такъв. Пък колкото видях във видеата на филипса менютата са същите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted June 12, 2022 Share Posted June 12, 2022 За хубав звук - саундбар + суб или ресйивър с подходящи тонколони. На почти всички телевизори вградените им говорители са колкото да има. Филипс имат някои модели с вграден саундбар, но не знам дали са добре, а и явно си алергичен към андроид. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted June 12, 2022 Share Posted June 12, 2022 Слушах Самсунг а85, който беше с мхого добър звук на стойка в домашни условия. Саундбар не искам. Не искам и външни колони. Филипса -oled806, може би и другите пъ серията- имат субуфер според продавача в магазина. Не бе, не съм алергичен. Просто ми е грозен. Но той не се ползва кой знае колко. YouTube, emby/plex това ползвам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 12, 2022 Share Posted June 12, 2022 Подвел съм те. Мислех, че Б1 е по-близо до А1 и няма 120Хц екран, но има. Ако ти харесват телевизорите, не ти харесва Андроид ТВ и не те интересува Амбилайт, няма да сбъркаш с Б1. За звук не мога да кажа. За мен всички телевизори са с гаден звук. Филипсите имат субвуфер, да. Колко е ефективен обаче, не мога да кажа. За мен не е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted June 12, 2022 Share Posted June 12, 2022 И аз се очудих. и като каза 120 херца - Б1 е от 40 до 120 херца, а Филипса е 100-120 херца. Тва ако беше телефон щях да разбера защо е - да пести батерия. Ама защо е такъв голям диапазон при Б1? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 12, 2022 Share Posted June 12, 2022 Variable Refresh Rate. Philips-ът също го има. Добавиха го със софтуерен ъпдейт, но ако смяташ да го ползваш, при LG-то е по-надежден. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted June 12, 2022 Share Posted June 12, 2022 Предпочитам да ползвам 120 хз. Навсякъде пише, че който е видял 120 хз повече не иска да види друго. За съжаление обаче навсякъде където чета пише “не се занимавай, вземи си lg c1”. Дали форуми, дали статии. И сега се колебая адски много. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 12, 2022 Share Posted June 12, 2022 Те о двата имат 120Хц панел. Ама, нали трябва да има и съдържание 120Хц, което да гледаш? Иначе си работи на 60. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted June 12, 2022 Share Posted June 12, 2022 17 minutes ago, w00x said: Те о двата имат 120Хц панел. Ама, нали трябва да има и съдържание 120Хц, което да гледаш? Иначе си работи на 60. О, да. Сайта, в който съм гледал, ме е подвел - и двата са от 40 до 120. Съдържание - сигурно нещо от YouTube. Може би няква конзола вързана на hdmi 2.1. Ти кой ще препоръчаш между C1, който сега е 1999 лв и Филипса, на който беше хвърлил око преди известно време - oled806? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 12, 2022 Share Posted June 12, 2022 YouTube няма 120Hz. С конзолата ще стане, но само ако е от последно поколение, а и не съм сигурен дали има игри, които поддържат 120Hz. Про положение, че не се интересуваш от Андроид и Амбилайт, и при положение, че разликата е 300лв в полза на LG-то, аз бих взел него. Разлика ако има, ще видиш само ако ги сравняваш директно един до друг. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted June 14, 2022 Share Posted June 14, 2022 Ако някой си търси телевизор - този Samsung QN90A е на много добра цена: https://edigital.bg/led-televizori/samsung-qe55qn90aatxxh-uhd-neo-qled-smart-led-televizor-p840408 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted July 4, 2022 Share Posted July 4, 2022 Дайте насока за 32" телевизор. Samsung или LG или Philips? QLED на Samsung отпада, че става много пари. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bahretin Posted September 1, 2022 Share Posted September 1, 2022 (edited) И аз да споделя кофти случай..LG55UP75003VA..купен от ex.... digital..за 2 месеца тв-то приключи..първо си заминаха двата HDMI порта..след няколко дена напълно угасна..приключих с марката LG..сега го опаковах и пратих в Унгария в оторизирания сервиз на LG..препоръчайте нещо бюджетно..смарт..цена под 1000 лв. Edited September 1, 2022 by bahretin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 2, 2022 Share Posted September 2, 2022 Ами, ако не искаш LG, нямаш особено много варианти. Аз лично не бих ти препоръчал и Самсунг в този ценови диапазон. Другите no-name марки пък отпадат изцяло с оглед неизвестното им качество. Може да видиш моделите на Hisense като вариант. U7, U8. Другата ти възможност е Sony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted September 4, 2022 Share Posted September 4, 2022 On 9/1/2022 at 7:03 PM, bahretin said: И аз да споделя кофти случай..LG55UP75003VA..купен от ex.... digital..за 2 месеца тв-то приключи..първо си заминаха двата HDMI порта..след няколко дена напълно угасна..приключих с марката LG..сега го опаковах и пратих в Унгария в оторизирания сервиз на LG..препоръчайте нещо бюджетно..смарт..цена под 1000 лв. Взимай Sharp, имам три техни телевизора и никога не са ми създавали проблеми (да чукна на дърво). Последния го купих преди 2 и половина години 50 инчов смарт 4К, за мен е перфектен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 4, 2022 Share Posted September 4, 2022 Аз не знам каква къса клечка е изтеглена с това LG, но скато човек с няколко десетки телевизора в диапазона 42-70 инча спокойно мога да кажа, че те са ми най-добрите и стане ли въпрос за някоя от къщите ми купувам само тях. Разбира се си дебна промоции и големи намаления без да се изхвърлям с излишности. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 18, 2022 Share Posted November 18, 2022 Андроидски 4к Philips с амбилайт - някакви препоръки, че не мога да им се ориентирам в номерациите и сериите. И не знам още LED или QLED е по-добре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted November 18, 2022 Share Posted November 18, 2022 5 minutes ago, mIRCata said: Андроидски 4к Philips с амбилайт - някакви препоръки, че не мога да им се ориентирам в номерациите и сериите. И не знам още LED или QLED е по-добре. За филипс с андроидтв в момента се търси 85xx или 9xxx за LED. Осма серия са upper mid-range и обикновено са най-добри откъм цена-качество. Последните 2 цифри се променят според годината - 06 е за 2021/2022, 07 е за 2022/2023 моделите, които май използват един и същи чипсет. При девета серия обикновено имаш възможност за четиристранен амбилайт. Имай предвид че май повечето панели на лед тв-тата са VA, разгледай ревюта ако си се спрял на конкретен модел. OLED-овете на филипс са всичките добри. Филипс нямат QLED, но ако изборът ти е между LED и QLED, то QLED-а обикновено е по-добър. От друга страна ако гледаш QLED на TCL заради андроид тв-то, разгледай ревюта, защото там съм чувал че не е много стабилна системата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted November 18, 2022 Share Posted November 18, 2022 29 minutes ago, mIRCata said: Андроидски 4к Philips с амбилайт - някакви препоръки, че не мога да им се ориентирам в номерациите и сериите. И не знам още LED или QLED е по-добре. Имам Philips OLED 7xx с Андроид. Пиши ако имаш въпроси. На кратко: Амбилайта е 3-странен, за мен не е проблем. Андроида мен ме дразни супер много! Стартира някак бавно. Сравнявам го с един QLED, който ми се струва, че работи по-бързо. Но собственика на QLED-а каза, че дистанционното на филипса вкъщи е много бързо. Дистанционното е много грозно. За щастие в днешно време повечето телевизии идват с settop box, който има дистанционо. Той пък е андроид, така че с едно дистанционно лесно могат да се командват 2 устройства. 15 minutes ago, The AnGeL said: Чудесен коментар. Поздрави за детайлите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts