vikktor Posted October 17, 2021 Share Posted October 17, 2021 Нещо интересно, което прочетох и не знаех за него : HLG HDR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted October 17, 2021 Share Posted October 17, 2021 Ще видим какво ще излезне на черния петък, при всички положения ще е по-добре от стандартните говорители. Като цяло, нямам идея да вдигам махалата във въздуха, а да имам присто по-добър звук от стандартния. Какво ще дойде, ще видим. Иначе моя гледам, че има това HLG, ама като гледам за момента не е много приложимо Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 17, 2021 Share Posted October 17, 2021 HLG е безплатно, цели да е универсално и лесно достъпно, и като цяло не струва. Dolby Vision е най-добрия HDR стандарт на този етап. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted October 17, 2021 Share Posted October 17, 2021 Ей тва има всичко, баси телевизора https://www.emag.bg/televizor-horizon-50hl7590u-50-126-sm-smart-android-4k-ultra-hd-led-50hl7590u-b/pd/DVQ3NYMBM/#specification-section Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 17, 2021 Share Posted October 17, 2021 11 minutes ago, vikktorpenchev said: Ей тва има всичко, баси телевизора https://www.emag.bg/televizor-horizon-50hl7590u-50-126-sm-smart-android-4k-ultra-hd-led-50hl7590u-b/pd/DVQ3NYMBM/#specification-section И палиш свещи да го има 2-3 години... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted October 17, 2021 Share Posted October 17, 2021 Е за 500 лв за 1 година ще го избие. Ся като си вземеш top of the pops A90J за 3000 лв и догодина Самсунг като изкарат новата матрица и до там. Щото според мен както при телефоните. Ако си вземеш флагмен ТВ ще искаш такъв постоянно. А прочетохте ли статията където се казва, че Samsung поръчали 1 млн oled панели от LG до края на годината и 4 млн. за догодина ? За първи път в историята на Самсунг ще правят тв с чужди панели. И миналата година почти прекратили производството на LCD ама пандемията увеличила търсенето и за сега го запазили. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted October 17, 2021 Share Posted October 17, 2021 Още нямат обявени модели, но явно се подготвят: Samsung to debut OLED TV at electronics show next year Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 17, 2021 Share Posted October 17, 2021 40 minutes ago, vikktorpenchev said: Е за 500 лв за 1 година ще го избие. За мен това е много лоша логика по редица причини. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted October 17, 2021 Share Posted October 17, 2021 Не съм казал, че е правилна, но е вариант. Аз, вероятно като теб, също не бих се спрял на тази логика, но е факт, че този телевизор има доста екстри на хартия. Не знам обаче какъв му е панела, пък и не ми се търси. 33 minutes ago, plameni said: Samsung to debut OLED TV at electronics show next year и междудругото щели да работят по някакъв нов вид тяхна матрица, не си спомням дали е разширение на QLED или съвсем нов вид.... Но аз не следя Samsung Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 18, 2021 Share Posted October 18, 2021 7 hours ago, w00x said: За мен това е много лоша логика по редица причини. Макя му и прасе - на едно мнение сме Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted October 18, 2021 Share Posted October 18, 2021 (edited) Така добре сме подхванали темата, да питам аз. Тъщата си има LG в хола, обаче ся искала някакви 32" "пръчки" за спалните, като единственото условие е да са евтини. Някой има ли наблюдение или да стрелям в тъмното на черния петък и каквото хвана от турско-китайските боклуци? Edited October 18, 2021 by jozo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 18, 2021 Share Posted October 18, 2021 колко са мънички тия спални, че 32-ки? да не го гледа права от 1 метър? ще могат ли да закарат то телевизора с тези малки размери Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted October 18, 2021 Share Posted October 18, 2021 Нямам намерение да споря. Моето мнение е, че хич няма да се гледат, ама това е съвсем друга тема. Да е нов, без пари ако може и да е 32".... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 18, 2021 Share Posted October 18, 2021 4 hours ago, jozo said: Така добре сме подхванали темата, да питам аз. Тъщата си има LG в хола, обаче ся искала някакви 32" "пръчки" за спалните, като единственото условие е да са евтини. Някой има ли наблюдение или да стрелям в тъмното на черния петък и каквото хвана от турско-китайските боклуци? Не знам някой да прави такъв инч - да нямаш предвид 42? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted October 18, 2021 Share Posted October 18, 2021 (edited) Ми не, 32 инча иначе казано 81 санта диагонал. Има бол, ама какъв да е.. Edited October 18, 2021 by jozo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 18, 2021 Share Posted October 18, 2021 22 minutes ago, RaptoR said: Не знам някой да прави такъв инч - да нямаш предвид 42? Всички правят такива размери. https://www.technopolis.bg/bg//TV%2C-Video-i-Gaming/Televizori/c/P11090104?text=&pageselect=30&pricerange=&attr-3-4=32.0+"&layout=Grid&q=%3Aprice-asc%3ADISPLAYSIZEINCH%3A32.0+" 8 minutes ago, jozo said: Ми не, 32 инча иначе казано 81 санта диагонал. Има бол, ама какъв да е.. Ако ще взимаш евтино, погледни HiSense. Бих се доверил на тях повече, отколкото на Toshiba, Star-Light, Horizon и други там. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted October 19, 2021 Share Posted October 19, 2021 On 10/17/2021 at 7:41 PM, jozo said: Ще видим какво ще излезне на черния петък, при всички положения ще е по-добре от стандартните говорители. Като цяло, нямам идея да вдигам махалата във въздуха, а да имам присто по-добър звук от стандартния. Какво ще дойде, ще видим. Преди няколко месеца и аз гледах как да подобря звука. Даже исках поне 5.1 да докарам. Така и не успях да си харесам система. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 19, 2021 Share Posted October 19, 2021 1 hour ago, netrootbg said: Преди няколко месеца и аз гледах как да подобря звука. Даже исках поне 5.1 да докарам. Така и не успях да си харесам система. Ми що не си питал? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted October 19, 2021 Share Posted October 19, 2021 Питах Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 19, 2021 Share Posted October 19, 2021 Къде пита? Ти написа едно мнение в другата тема и не отговори повече. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted October 19, 2021 Share Posted October 19, 2021 За там де. Търсих, но нищо не успях да намеря на разумна цена. Или са по няколко хиляди долара или са зле... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 19, 2021 Share Posted October 19, 2021 За 1500лв може да се сглоби сносна компонентна 5.1 система, стига да имаш място да я сложиш някъде. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted October 19, 2021 Share Posted October 19, 2021 Уж имам. Можеш ли да ми дадеш някакви примерни компоненти? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted October 23, 2021 Share Posted October 23, 2021 След известно ползване, да дам мнение за телевизора. Картината е без забележка, на тубата и 4К съдържание е просто уникална. Нашите телевизии няма какво да ги коментирам, те като качество не струват и не могат да дадат хубава картина. Приложенията ги зарежда много бързо, браузъра също, сърфирането е бързо (не че ни трябва) и т.н. Не ми харесва как зарежда медия сървъра, не знам къде обаче е проблема. Дали в компа, рутера или ТВ. Старото ЛГ ги зареждаше по-бързо! За момента съм имал само 1-2 филмчета, които не успя да пусне и казва, че не ги поддържа, всичко останало върви. Трябва да видя някакво друго приложение за шеър, пък белким се забърза там. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 23, 2021 Share Posted October 23, 2021 Какъв Медия Сървър използваш сега? Защо не ползваш директно Плекс? Има си плейър за WebOS. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts