djadomraz Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Това за впечатленията не знам доколко е проблемно, но съм виждал разлика между 50 и 100 херцов телевизор - на единия вървящите нагоре надписи подскачаха, докато на другия си вървяха плавно. За марката - преди време взех на майка ми един LG и да ти кажа цветовете му са по-хубави от тези на моето Sony (само дето моето Sony сигурно е 3 години по-старо от нейното LG). За същите пари виж какво LG има: http://www.technomarket.bg/products/09143060/lg-49uf695v Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evropata Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 (edited) Благодаря за съветите. И аз искам голям екран, но работата е там че мястото просто ме ограничава в момента. Ще отида пак по техно магазините и ще погледна въпросния модел на LG . Това Sony също ми допадна много след четене на ревюта. То е ясно, че трябва да се отиди на живо и да се пробва с една флашка със спорт и филм с бързи сцени, ама все пак някой ако има мнение ще е супер.http://technomarket.bg/products/09143408/sony-kdl-43w805cbaep Edited January 3, 2016 by evropata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 (edited) Здравейте, и на мен ми престои покупка на по-голям телевизор, затова моля за мнение за ето този модел: http://zora.bg/philips/43pus710012/28507 От два месеца вече е на "промоция" в Зора, има го и в другите магазини на незначително по-висока цена. На хартия изглежда много добре и сякаш си има всичко, което пък ме кара да се съмнявам дали пък не е прекалено добре, за да е истина. Гледах и някои модели на LG от същия клас, като например този : http://www.technomarket.bg/products/09142454/lg-43uf7727, но като сравнявах на живо в магазина, като че ли картината на Филипса ми допада повече. Та ще съм благодарен някой ако може да изкаже по-компетентно мнение или да предложи нещо друго подобно 43 инча. Благодаря! Edited January 7, 2016 by deus_pld Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 Майка ми иска да си купува нов телевизор и гелда сега някакви промоции...то какво ли разбира жената, ама иска нещо евтинко и се е спряла на това дърво: http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-JVC-LT-32V251-LED/p/11475 Знаейки каква тояга е, се поразгледах и се чудя за това: http://www.emag.bg/televizor-led-philips-32-80-sm-full-hd-32pfh4100-88/pd/DSXH5MBBM/ Като аз ще дофинансирам разликата, че бюджета е максимално нисък.Мнения по въпроса?Може и предложения, които няма да надхвърлят 380 лева...Знам че няма избор за тези пари, но все пак.Конкретно ме интересува мнение или опит с Филипса. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 Магданозе, в тоя ценови диапазон какъвто и 32" да вземеш няма да има много разлика. Оставям настрана, че голяма част от хората на известна възраст изобщо не ги греят разни екстри като хипер резолюции, 3D измишльотини или пък всякакви смарт простотии, защото на телевизора те просто искат да си гледат телевизия, така че обърни внимание най-вече на дистанционното - това, с което всеки ден ще трябва да борави жената, копчетата да са логично разположени и да не трябва всеки път за някоя елементарна и често употребявана функция да минава през 10 менюта. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 То това е ясно, но все пак FullHD е за предпочитане.Тя до сега е с едно JVC, купувано 1995 година...и с 2 ремонта.И за т'ва гледа отново същата марка...ама те сега са...нищо общо...както и да е...не ми се занимава много-много с емаг, но пък цената му е добра в сравнение с други магазини.Ще го мисля... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 Според мен все пак вземи JVC-то, за Philips-ите има доста лоши отзиви като цяло. Всъщност какъв му е проблема на JVC-то? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 Ами, след 21 години вярна служба с два ремонта, мисля че му е време за смяна с нещо по-голямо...А ако питаш за JVC--то от линка, то е HD Ready. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 За Филипсите съм чувал лоши отзиви за софтуера. Картината им е ок. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 (edited) Може ли малко акъл дали 24" монитор си заслужава да е извит ? EDIT: мерси w00x Edited August 31, 2016 by po_taka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 (edited) Според мен не си заслужава каквото и да е да е извито. Може и да има ефект на 65+ инча и то само от централна позиция, но при по-малките размери.... Edited August 30, 2016 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Малко наистина няма смисъл от извивки, между другото съм на същото мнение и за телевизорите. Но откато видях ТОВА изложено в ТЕХНОПОЛИС и ми падна ченето... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 За Филипсите съм чувал лоши отзиви за софтуера. Картината им е ок. Нито софтуера им, нито картината им е ок, поради една единствена причина - бавни процесори. Бавят и без това тъпите им менюта, бавят и видеообработката, като замазват бързите кадри и салатата е пълна. Филипс отдавна не е това, което беше едно време. Едно Нео работи по-добре от Филипс. Говоря за турско Нео, производство на Вестел. Ползват матрици на Самсунг и LG, с една година назад като модели. Имаше ги в Карфур, преди да го затворят и цените бяха повече от прилични. Взехме на двама приятели - на единия за офис, другия за хол /42 инча/ и са предоволни. Sony връща позиции в момента. 2-3 модела от W8 серията, просто са пред другите. LG имат сериозен проблем с петна /неравномерна подсветка/ на UHD матриците си, което даде преднина на Самсунг и респективно Сони. За извити монитори има смисъл при ползване на 3, а за телевизори над 55 инча. Другото е сериозна и финансово неоправдана изгъзица. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 За телевизори лично аз това извиване не мога да го приема, освен ако не гледам от метър може би... Предполагам именно за това е много по-удачно при широки РС монитори. Де що телевизор има из Технополис погледнах - това кривене не мога да го възприема... Може нещо аз да съм дефектен, знам ли... Но пък тоя АСУС ми взе акъла - буквално "влизаш" в него... Но пък скоро близо 1800 лева за монитор не се виждам да дам... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Нито софтуера им, нито картината им е ок, поради една единствена причина - бавни процесори. Бавят и без това тъпите им менюта, бавят и видеообработката, като замазват бързите кадри и салатата е пълна. Филипс отдавна не е това, което беше едно време. Едно Нео работи по-добре от Филипс. Говоря за турско Нео, производство на Вестел. Ползват матрици на Самсунг и LG, с една година назад като модели. Имаше ги в Карфур, преди да го затворят и цените бяха повече от прилични. Взехме на двама приятели - на единия за офис, другия за хол /42 инча/ и са предоволни. Sony връща позиции в момента. 2-3 модела от W8 серията, просто са пред другите. LG имат сериозен проблем с петна /неравномерна подсветка/ на UHD матриците си, което даде преднина на Самсунг и респективно Сони. За извити монитори има смисъл при ползване на 3, а за телевизори над 55 инча. Другото е сериозна и финансово неоправдана изгъзица. Не съм разглеждал обстойно телевизори на живо в близката година-две, но правих на няколко пъти проучвания за други хора. Samsung KS8*** изглежда като доста приличен модел. Ама аз лично след като 3-4 години вече гледам плазмен телевизор, просто не виждам как ще мина на LCD от серия по-ниска от последните 2 за всеки производител. Тия неравномерни петна ще ме подлудят. Черните ленти над и под картината - също. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
downsoft Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 Здравейте! Чудя се дали да се хвърля на този ТВ http://www.technomarket.bg/televizor/lg-49lb870v-09135865 Ще се използва за гледане на нормална телевизия, някои и друг филм. Някой, ако има мнение ще се радвам да го сподели. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerasim Panteleev Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 (edited) Не се засягай, ама такава покупка ще е издънката на века - архаичен ЛъЖи за четирицифрена сума. За тия пари може да се вземе съвременен Сони 4К HDR с Андроид, посредством който може да се гледа всякаква мултимедия по всички познати на човечеството начини. Edited March 14, 2017 by Gerasim Panteleev Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 За тия пари да не ти казвам какво Сони 4К с Андроид ще вземеш. Еле пък HDR. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 Я кажи да видим. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
downsoft Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 Хич не се засягам даже. Дайте някой модел направо. В краен случай ще чакам да паднат цените на ОЛЕД, защото не съм на зор баш в тоя момент. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerasim Panteleev Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 Ми ето го, на същото място http://www.technomarket.bg/televizor/sony-kd-43xd8077saep-09152012 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 Хич не се засягам даже. Дайте някой модел направо. В краен случай ще чакам да паднат цените на ОЛЕД, защото не съм на зор баш в тоя момент. Не съм сигурен тоя телевизор защо е на такава цена, при положение, че 8-ма серия от миналата година е 1400лв http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-LG-49UF8507-3D-Ultra-HD-LED/p/16214 Цената пак е близка. Може да го погледнеш като вариант. За OLED доста ще трябва да чакаш да паднат цените до това ниво обаче, при положение, че в момента най-евтиния е 3000лв, а ако не искаш най-евтиният модел, отиваш към 4500. Я кажи да видим. По-ниския клас телевизори с Андроид са бавни заради слабия процесор. HDR на телевизор под 3000-4000лв са само буквички. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 Значи да не повтарям пак приказката, че от 6 месеца се оглеждам за телевизор и на 50 инча няма нищо читаво под 2700... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 Значи да не повтарям пак приказката, че от 6 месеца се оглеждам за телевизор и на 50 инча няма нищо читаво под 2700... Това вече е малко преувеличено. Помогнах на една една приятелка с избора на телевизор преди няколко месеца и си взе Самсунг 8-ма серия за 2000лв. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 14, 2017 Share Posted March 14, 2017 Ами хайде помогни ми тогава, така щото телевизорът ми след 3 месеца да не е последен в класацията. Аз държа на поне 50 инча - макс комуникативност. Някои от другите работи дори не ги и знам (май остарявам...). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts