w00x Posted November 20, 2023 Share Posted November 20, 2023 Като се ориентираш към купуване и определиш бюджет, ще видим какви актуални оферти има. Ако отделиш 2000-2500лв ще си вземеш хубав телевизор. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted November 21, 2023 Share Posted November 21, 2023 @mIRCata Моя Самсунг го взех вчера от шоурума на емаг в мола, но чак в петък ще имам възможност да го инсталирам и пробвам. 50QN90C. 50inch е, но го има и 55. Мога да споделя впечатления и снимки, ако ще ти помогне при избора. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted November 24, 2023 Share Posted November 24, 2023 Някой може ли да даде коментар за този телевизор ? https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-SAMSUNG-QE-50LS01T-4K-QLED-THE-SERIF/p/19238?tab=availability Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 28, 2024 Share Posted March 28, 2024 Някой от закупилите Филипс ОЛЕД имат ли проблеми? При мен няма проблеми с 3 телевизора, затова питам и тук просто информативно. Искам да видя дали лошата слава на марката е оправдана или е от вида "един каза". За всеки случай си добавих още 2 години гаранция де. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted March 28, 2024 Share Posted March 28, 2024 Аз нямам. Търкалям го вече втора година. Чат-пат дистанционното “замръзва”, ама не е нещо кой знае какво. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 28, 2024 Share Posted March 28, 2024 Дистанционното го ползвам единствено, за да спра Energy Saver-а на телевизора и да отложа опресняването на екрана. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted March 28, 2024 Share Posted March 28, 2024 Е аз щото си гледам със сервио и си го ползвам ежедневно.. но пък като се замисля няма логика то да замръзва, щото е IR… та по-вероятно е софтуера да не изпълнява командата… Ама като цяло съм много доволен. Цена-качество е чудесен Андроид телевизор. И с чудесна картина. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 12 Share Posted February 12 1 hour ago, DON_CHEFO said: Знам, че това е индивидуално и може би тъпо ама да се работи лесно... Чудя се на мен кое ми хареса повече ЛГ или Самсунг сегашния... Не съм имал Сони Най-важното е измежду трите кой има най-хубава картина и процесор. Видях някви в Технополис ли, техномаркет ли по 2000 и малко за 55 инча Само телевизия ли ще гледат на него? Защото ако ще гледат само телевизия, работата идва основно от устройството, което им доставя телевизия. Телевизорът няма да пипат след първоначалната настройка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 12 Share Posted February 12 1 hour ago, w00x said: Само телевизия ли ще гледат на него? Защото ако ще гледат само телевизия, работата идва основно от устройството, което им доставя телевизия. Телевизорът няма да пипат след първоначалната настройка. Мда. 100 процента само кабелна телевизия.... Ооо и ютюб. Баща ми се отворил да гледа клипчета и музика през тубата Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 12 Share Posted February 12 Интерфейсът няма никакво значение тогава. Каквото и да вземеш, те ще си закачат кутийката от оператора и ще ползват нея, както са я ползвали и до момента. Сони, Самсунг, ЛГ, все едно. Аз май бих предпочел Сони. На Самсунг и ЛГ вече им нямам доверие откъм продължителност на живота. Възможно е и Сони да са същите, но над тях нямам наблюдения. Винаги можеш да купиш удължена гаранция за още 2 години. Аз щях да добавям на един Самсунг и изпуснах срока с 15 дни. Цял ден ме е яд. Сега 2 години ще му треперя... Хич им нямам доверие. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 13 Share Posted February 13 7 hours ago, w00x said: Интерфейсът няма никакво значение тогава. Каквото и да вземеш, те ще си закачат кутийката от оператора и ще ползват нея, както са я ползвали и до момента. Сони, Самсунг, ЛГ, все едно. Аз май бих предпочел Сони. На Самсунг и ЛГ вече им нямам доверие откъм продължителност на живота. Възможно е и Сони да са същите, но над тях нямам наблюдения. Винаги можеш да купиш удължена гаранция за още 2 години. Аз щях да добавям на един Самсунг и изпуснах срока с 15 дни. Цял ден ме е яд. Сега 2 години ще му треперя... Хич им нямам доверие. https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-LG-OLED55C41LA-4K-Ultra-HD-OLED/p/11175?tab=descriptionTab Ей тва ми попадна. И понеже новия апартамент на нашите е два пъти по-малък от обикновен гараж на нормална къща, мисля и един саунд бар да им взема. Знам, че 5.1 е по-добрия вариант... Но няма нито мястото, нито кой да го настройва, нито възможност да се слуша. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted February 13 Share Posted February 13 7 hours ago, DON_CHEFO said: Ей тва ми попадна. Супер. В актуалната класация е Best Upper Mid-Range TV Прегледах User Guide по диагонал и гледам, че някой се е взел твърде насериозно: Use standard LAN cable (connect to Cat7 or higher with RJ45 connector, 10 Base-T, or 100 Base TX LAN port). За 100Mb/s порт да изискваш кабел категория поне 7, предназначен за 10Gb/s мрежи, си е меко казано грандомания Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 13 Share Posted February 13 20 hours ago, DON_CHEFO said: Мда. 100 процента само кабелна телевизия.... Ооо и ютюб. Баща ми се отворил да гледа клипчета и музика през тубата Защо се тормозят с кабелна? Аз от много години(над 10) ползвам Neterra. С един акаунт може да се гледа на 5 устройства без проблеми. Успях дори баба ми да науча как да ползва приложението. Не иска и да чуе вече за нормална кабелна. Инсталира се приложението им в телевизора. От там нататук си имаш всички канали, възможност за връщане назад, пауза, сортиране по епизоди на предаванията. Не мога да си представя някога да се върна към нормална кабелна и да гледам предавания в реално време. Да не говорим, да трябва да търпя и рекламите... Аз съм с 65инча и преден модел на това което си харесал. Яд ме е, че не си взех 75. Много добър модел и никакви ядове. Картината е идеална. Ползвам и саундбар. Настройка се прави само в началото и е елементарна като цяло. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted February 13 Share Posted February 13 1 hour ago, netrootbg said: Защо се тормозят с кабелна? Аз от много години(над 10) ползвам Neterra. Колко е битрейта, да кажем, на HD-каналите? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 13 Share Posted February 13 38 minutes ago, plameni said: Колко е битрейта, да кажем, на HD-каналите? Все още съм в офиса. Ще пусна после да проверя. Ще е приблизително понеже ще следя трафика през рутера. Не знам дали може да се измери през телевизора. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 13 Share Posted February 13 2 hours ago, plameni said: Колко е битрейта, да кажем, на HD-каналите? Направих няколко бързи теста. HD каналите в реално време са 13-14мбит-а. Забелязах обаче, че когато пусна на запис са някъде около 6. Тези дни ще следя дали това е така за всичките или примерно неща които са по - стари от определено време. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted February 14 Share Posted February 14 Ванка, прегледах каналите на Нетера… Не виждам Натджео-тата, Дискавъри, Евроспорт, HGTV, 24Kitchen, Star channel… Не ги предлагат или списъка в сайта им е непълен? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 14 Share Posted February 14 3 hours ago, Mockingbird said: Ванка, прегледах каналите на Нетера… Не виждам Натджео-тата, Дискавъри, Евроспорт, HGTV, 24Kitchen, Star channel… Не ги предлагат или списъка в сайта им е непълен? Всички от изброените ги имам. Повечето са и HD. Явно списъка в сайта им не е пълен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted February 14 Share Posted February 14 Ясно. Благодаря ти за инфото! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 16 Share Posted February 16 On 2/14/2025 at 10:45 AM, netrootbg said: Всички от изброените ги имам. Повечето са и HD. Явно списъка в сайта им не е пълен. тази телевизия не е ли за хора извън БГ само...аз нещо не съм разбрал явно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted February 16 Share Posted February 16 И аз онзи ден погледнах Нетера-та. На сайта са изброени 60на, но отгоре пише 100 канала. И то масово липсват точно масовите канали. В това отношение са малко несериозни. Трябва да показват пълния списък, за да знае клиента какво получава, особено като няма и офис в който да идеш. Изглежда като, че ако нямаш познат да ти каже какво има като канали, трябва да си пуснеш абонамент, че да видиш програмите Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted February 16 Share Posted February 16 (edited) Сега ще пробвам, да видим за какво става въпрос. Ванка, има промо кодове, искаш ли да ми изпратиш? Ще гледаш 15 дни безплатно…. Edited February 16 by Mockingbird Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted Monday at 03:55 PM Share Posted Monday at 03:55 PM Инсталирах приложението на телевизора. Списъка с канали остава същия като на сайта им.... Иване, да нямаш някакъв специален пакет за твоя профил? Щото гореописаните програми ги няма.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted Monday at 07:00 PM Share Posted Monday at 07:00 PM Искаш да кажеш, че няма нова, бтв, стар, но има рома тв??? Щото на сайта им списъка е такъв. Но все си мисля, че там не е описан целия, защото пише 100, а са 60 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted Tuesday at 08:14 AM Share Posted Tuesday at 08:14 AM On 2/16/2025 at 6:37 AM, DON_CHEFO said: тази телевизия не е ли за хора извън БГ само...аз нещо не съм разбрал явно. От всички може да се ползва. On 2/16/2025 at 11:25 AM, Mockingbird said: Сега ще пробвам, да видим за какво става въпрос. Ванка, има промо кодове, искаш ли да ми изпратиш? Ще гледаш 15 дни безплатно…. Ще видя къде е това. 16 hours ago, Mockingbird said: Инсталирах приложението на телевизора. Списъка с канали остава същия като на сайта им.... Иване, да нямаш някакъв специален пакет за твоя профил? Щото гореописаните програми ги няма.... Май имам идея защо се получава така, но не съм вкъщи да тествам. Към края на седмицата ще мога и ще ти кажа какво може да направим за тест. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts