Jump to content
BulForum.com

Избор на LED, OLED, Plasma TV-та

Lil Scrappy

Recommended Posts

Като се ориентираш към купуване и определиш бюджет, ще видим какви актуални оферти има.
Ако отделиш 2000-2500лв ще си вземеш хубав телевизор.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

@mIRCata Моя Самсунг го взех вчера от шоурума на емаг в мола, но чак в петък ще имам възможност да го инсталирам и пробвам. 50QN90C. 50inch е, но го има и 55. Мога да споделя впечатления и снимки, ако ще ти помогне при избора. 

• 4 months later...

Някой от закупилите Филипс ОЛЕД имат ли проблеми?

При мен няма проблеми с 3 телевизора, затова питам и тук просто информативно. Искам да видя дали лошата слава на марката е оправдана или е от вида "един каза".

За всеки случай си добавих още 2 години гаранция де. :) 

Е аз щото си гледам със сервио и си го ползвам ежедневно.. но пък като се замисля няма логика то да замръзва, щото е IR… та по-вероятно е софтуера да не изпълнява командата… Ама като цяло съм много доволен. Цена-качество е чудесен Андроид телевизор. И с чудесна картина.

• 10 months later...
1 hour ago, DON_CHEFO said:

Знам, че това е индивидуално и може би тъпо ама да се работи лесно... Чудя се на мен кое ми хареса повече ЛГ или Самсунг сегашния... Не съм имал Сони

Най-важното е измежду трите кой има най-хубава картина и процесор. Видях някви в Технополис ли, техномаркет ли по 2000 и малко за 55 инча 

Само телевизия ли ще гледат на него? Защото ако ще гледат само телевизия, работата идва основно от устройството, което им доставя телевизия. Телевизорът няма да пипат след първоначалната настройка.

1 hour ago, w00x said:

Само телевизия ли ще гледат на него? Защото ако ще гледат само телевизия, работата идва основно от устройството, което им доставя телевизия. Телевизорът няма да пипат след първоначалната настройка.

Мда. 100 процента само кабелна телевизия.... Ооо и ютюб. Баща ми се отворил да гледа клипчета и музика през тубата 

Интерфейсът няма никакво значение тогава. Каквото и да вземеш, те ще си закачат кутийката от оператора и ще ползват нея, както са я ползвали и до момента.
Сони, Самсунг, ЛГ, все едно.
Аз май бих предпочел Сони. На Самсунг и ЛГ вече им нямам доверие откъм продължителност на живота. Възможно е и Сони да са същите, но над тях нямам наблюдения. Винаги можеш да купиш удължена гаранция за още 2 години.

Аз щях да добавям на един Самсунг и изпуснах срока с 15 дни. Цял ден ме е яд. Сега 2 години ще му треперя... Хич им нямам доверие.

7 hours ago, w00x said:

Интерфейсът няма никакво значение тогава. Каквото и да вземеш, те ще си закачат кутийката от оператора и ще ползват нея, както са я ползвали и до момента.
Сони, Самсунг, ЛГ, все едно.
Аз май бих предпочел Сони. На Самсунг и ЛГ вече им нямам доверие откъм продължителност на живота. Възможно е и Сони да са същите, но над тях нямам наблюдения. Винаги можеш да купиш удължена гаранция за още 2 години.

Аз щях да добавям на един Самсунг и изпуснах срока с 15 дни. Цял ден ме е яд. Сега 2 години ще му треперя... Хич им нямам доверие.

https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-LG-OLED55C41LA-4K-Ultra-HD-OLED/p/11175?tab=descriptionTab

Ей тва ми попадна. И понеже новия апартамент на нашите е два пъти по-малък от обикновен гараж на нормална къща, мисля и един саунд бар да им взема. Знам, че 5.1 е по-добрия вариант... Но няма нито мястото, нито кой да го настройва, нито възможност да се слуша. 

7 hours ago, DON_CHEFO said:

Ей тва ми попадна.

Супер. В актуалната класация е Best Upper Mid-Range TV

Прегледах User Guide по диагонал и гледам, че някой се е взел твърде насериозно:
Use standard LAN cable (connect to Cat7 or higher with RJ45 connector, 10 Base-T, or 100 Base TX LAN port). 

За 100Mb/s порт да изискваш кабел категория поне 7, предназначен за 10Gb/s мрежи, си е меко казано грандомания  :lol:

20 hours ago, DON_CHEFO said:

Мда. 100 процента само кабелна телевизия.... Ооо и ютюб. Баща ми се отворил да гледа клипчета и музика през тубата 

Защо се тормозят с кабелна? Аз от много години(над 10) ползвам Neterra. С един акаунт може да се гледа на 5 устройства без проблеми. Успях дори баба ми да науча как да ползва приложението. Не иска и да чуе вече за нормална кабелна. Инсталира се приложението им в телевизора. От там нататук си имаш всички канали, възможност за връщане назад, пауза, сортиране по епизоди на предаванията. Не мога да си представя някога да се върна към нормална кабелна и да гледам предавания в реално време. Да не говорим, да трябва да търпя и рекламите...

Аз съм с 65инча и преден модел на това което си харесал. Яд ме е, че не си взех 75. Много добър модел и никакви ядове. Картината е идеална. Ползвам и саундбар. Настройка се прави само в началото и е елементарна като цяло.

1 hour ago, netrootbg said:

Защо се тормозят с кабелна? Аз от много години(над 10) ползвам Neterra.

Колко е битрейта, да кажем, на HD-каналите?

38 minutes ago, plameni said:

Все още съм в офиса. Ще пусна после да проверя. Ще е приблизително понеже ще следя трафика през рутера. Не знам дали може да се измери през телевизора.

2 hours ago, plameni said:

Направих няколко бързи теста. HD каналите в реално време са 13-14мбит-а. Забелязах обаче, че когато пусна на запис са някъде около 6. Тези дни ще следя дали това е така за всичките или примерно неща които са по - стари от определено време.

Ванка, прегледах каналите на Нетера… Не виждам Натджео-тата, Дискавъри, Евроспорт, HGTV, 24Kitchen, Star channel… Не ги предлагат или списъка в сайта им е непълен?

3 hours ago, Mockingbird said:

Ванка, прегледах каналите на Нетера… Не виждам Натджео-тата, Дискавъри, Евроспорт, HGTV, 24Kitchen, Star channel… Не ги предлагат или списъка в сайта им е непълен?

Всички от изброените ги имам. Повечето са и HD. Явно списъка в сайта им не е пълен.

On 2/14/2025 at 10:45 AM, netrootbg said:

Всички от изброените ги имам. Повечето са и HD. Явно списъка в сайта им не е пълен.

тази телевизия не е ли за хора извън БГ само...аз нещо не съм разбрал явно.

И аз онзи ден погледнах Нетера-та. На сайта са изброени 60на, но отгоре пише 100 канала. И то масово липсват точно масовите канали. В това отношение са малко несериозни. Трябва да показват пълния списък, за да знае клиента какво получава, особено като няма и офис в който да идеш. Изглежда като, че ако нямаш познат да ти каже какво има като канали, трябва да си пуснеш абонамент, че да видиш програмите

Сега ще пробвам, да видим за какво става въпрос.

Ванка, има промо кодове, искаш ли да ми изпратиш? Ще гледаш 15 дни безплатно….:laughing:

Edited by Mockingbird

Инсталирах приложението на телевизора. Списъка с канали остава същия като на сайта им.... Иване, да нямаш някакъв специален пакет за твоя профил?:blink: Щото гореописаните програми ги няма....

Искаш да кажеш, че няма нова, бтв, стар, но има рома тв??? Щото на сайта им списъка е такъв. Но все си мисля, че там не е описан целия, защото пише 100, а са 60

On 2/16/2025 at 6:37 AM, DON_CHEFO said:

тази телевизия не е ли за хора извън БГ само...аз нещо не съм разбрал явно.

От всички може да се ползва.

On 2/16/2025 at 11:25 AM, Mockingbird said:

Сега ще пробвам, да видим за какво става въпрос.

Ванка, има промо кодове, искаш ли да ми изпратиш? Ще гледаш 15 дни безплатно….:laughing:

Ще видя къде е това.

16 hours ago, Mockingbird said:

Инсталирах приложението на телевизора. Списъка с канали остава същия като на сайта им.... Иване, да нямаш някакъв специален пакет за твоя профил?:blink: Щото гореописаните програми ги няма....

Май имам идея защо се получава така, но не съм вкъщи да тествам. Към края на седмицата ще мога и ще ти кажа какво може да направим за тест.