tedy Posted June 4, 2006 Share Posted June 4, 2006 Акумулаторът е maintenance-free (капсулован) и е на около 3 години. Работел е на Опел Вектра. Причина за продажбата: Преди месец една сутрин го намерихме паднал на около 8.х волта, съответно колата не пали. Дотогава не е правил мизерии. Понеже не намерихме зарядното в мазето веднага, а колата трябваше, купихме нов. Намерихме зарядното след 3-4 дена, и въпреки че баща ми е чувал, че тия акумулатори не се зареждали със зарядно (откъде ли), го заредихме за около 6-8 часа. След това е пробван 4-5 пъти за около месец и е каран малко наоколо за проба, върти като нов, стои на около 13 волта постоянно, и почти съжаляваме че взехме нов.. и този стои неизползван. Не знам дали това че веднъж е падал на под 9 волта оказва влияние за бъдещето му, бях пуснал тема в Hardware, но без особен резултат. Цена: 45 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 5, 2006 Author Share Posted June 5, 2006 Нова цена: 40 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
borko Posted June 5, 2006 Share Posted June 5, 2006 Нова цена:40 лв. Щом е паднал под 10V пиши го бегал! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 5, 2006 Author Share Posted June 5, 2006 Щом е паднал под 10V пиши го бегал! Интересно.. а защо не писа в темата в hardware секцията преди 1-2 седмици, където питах точно по този казус?! За българските акумулатори и аз го знам този лаф, но явно тия капсулованите са по-различни в това отношение, може би все пак ще се намери някой, който аргументирано да обясни ако е падал под 10V, какво става и дали е фатално. А би ли казал все пак след колко време да го пиша 'бегал', защото вече месец се държи все едно нищо не му е имало ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 11, 2006 Author Share Posted June 11, 2006 35 лв. Понастоящем акумулаторът се кара (от седмица вече) на Фиат, и се държи все така добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoki Posted November 19, 2009 Share Posted November 19, 2009 даи ми гсм да се разберем нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.