Jump to content
BulForum.com

Кога Евроком ще помисли и за геймърите?

warp

Recommended Posts

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Предложение към Dreamer (или друг админ): Направете потребител Armenski.Pop, направете му soft link към /dev/null, и който иска да се оплаква - да му пише. :P

Е .. и аз искам мегабайт в секунда към техно-линк и бубу за 10-на лева на месец ама не става. Ако не си светнат да ти кажа - един сървърски комп е към 8000$. Като искаш да плащаш повече - купи им още 10 компа например и ще има повече сървъри.

mnogo neobmisleno izkazvane,nie li triabva da oborudvame internet dostavchika si?kade otivat parite ot taksite?firmata niama li si politika za investecii i razvitie?sorry che si kazvam bez da sa me pitali ama ne se sdurjah..

ami iz4etoh vsi4kite mnenie po vaprosa dotyk :) da si priznaia,mnogo ot napisanoto ne go razbiram (kakvi sa tia ping,utdp ili kakvoto tambeshe :)) ) ,no iskam da si izkaja mnenieto :rolleyes: az sam na dostypna+ i da vi kaja,mnogo sam dovolen. ne sam se nay4il da igraia Diblo li eshe onova s batle net ? ,no igraia CS.Mi si4ko si varvi mnogo dobre ! Daje teglia si flm i igraia ednovremenno v serverite na evrokom :) Kogato ima niakakav problem,vinagi go opraviat za maksimym 30 min ,koeto si e napravo otli4no za mene. Ami kakvo da drygo da kaja : za tia pari,vryzkata si e perfektna,4e daje i warez si imam,deto teglia vsi4ko,koeto si iskam : filmi ,igri,programki,pak kogato ne znam neshto ,zadavam vapros vav foryma i vinagi niakoi mi kazva kakvo da napravi :))) Ostavam si klient na Evrokom :)))))

Ето мнението на един типичен юзер - на LaN услугата предоставяна от Евроком му харесва, то и замисълът е бил такъв - да се хареса на мнозинството. А останалите? е арменският поп е на разположение. Имаме си WAREZ (коойто трупа терабайти), имаме си гейм сървър и не на последно място имамеме си форум :punk Но когато работата опре до външен интернет всичко умира, големи пингове (че и изчезват), малка скорост (даже и до софийските сайтове) и ако попиташ защо ти се казва - shared бе пич, не разбираш ли. А истината е следната, явно външния трафик, който Евроком купува не отговаря на броя клиенти. Замисълът предполагам е бил "всичко" да е във WAREZ-а и всички да дърпат основно от там, а навън да си проверяват мейла и от време на време да браузват. Е да ама не, WAREZA една много добра идея ама "всичко" не е там и (поне според мен) за него не трябва да се плаща, а той трябва да е екстра, която да ме накара да избера Евроком, а не някой друг доставчик. Все пак всичко там сме го качили ние, юзерите. За гейм сървърите евала, работят, но и тяхната идея е същата - да правим само вътрешен трафик. Колкото до малкият пинг до battle.net, не виждам причина да не се рутира по наземна линия - едва ли повече от 5% от юзерите играят по световните сървъри и трафика няма да е голям.

Ето мнението на един типичен юзер - на LaN услугата предоставяна от Евроком му харесва, то и замисълът е бил такъв - да се хареса на мнозинството. А останалите? е арменският поп е на разположение. Имаме си WAREZ (коойто трупа терабайти), имаме си гейм сървър и не на последно място имамеме си форум :punk Но когато работата опре до външен интернет всичко умира,

mmmmm,zashto da e baven vynshniat trafic ? spomenah po-gore : az sam na dopylnitelna + ,oba4e si svalih film ot data.bg za malko nad 3 dni (vse pak sam na edna ot nai-niskite tarifi :) ) ,kato pri tova pak si skitkah iz net-a i za drygi neshtica. ami az sam na 14 god.,no vse pak mi e iasno,4e za tezi pari (taksata mi e 30lv),ne moga da o4akvam neshto pove4e.Imam edno priatel4e,naskoro se premestiha v Anglia (maika my e lekar tam ) i si pishem po net-a.Ako ti kaja,4e vapreki zaplatite im,i tam tazi yslyga nikak nee eftina,shte mi poviarvash li ? Ne se seshtam sega za to4nata cifra,no ako te interesyva,shte go popitam.Spomniam si smao,4e kato mi ia pisa,si pomislih,4e sam kasmetlia,da si priznaia 4estno.Kato iskash visoka skorost kam sveta: ami mini na po-viso4ka tarifa :),za game serverite,moga da govoria samo za CS-a (drygo ne igraia),no za tova ve4e kazah po-predi :)

Imam edno priatel4e,naskoro se premestiha v Anglia (maika my e lekar tam ) i si pishem po net-a.Ako ti kaja,4e vapreki zaplatite im,i tam tazi yslyga nikak nee eftina,shte mi poviarvash li ?

Izobshto ne si kasmetliq, zashtoto v centralna evropa za 40-50 evro na mesec trafika im zapo4va ot 60 kb/s kum razni tupi i zabutani sites do 800 kb/s do golemi sites i takiva, koito sa v oblastta na durjavata da kajem. Edin aver nali sq e v germaniq...plashtat za telefon i net ednovremenno tam...i sam im dali 5 telefona da polzvat(ne 4e im trqbvat) i internet...te sa 3ma v kvartirata i vseki dava po 10 evro i interneta im e neshto, koeto tuk i na platina ne mojesh da polu4ish. Ama kade ti takava silna konkurenciq tuk v bulgariq...te zorlen si opravqt otnosheniqta sofia-plovdiv ti shte iskash pove4e...

Ina4e TED e napulno prav...localniq trafik sega e prekaleno skup. Vqrno, 4e zatormozqva mrejata, ama da ti prodavat local trafica vse edno e vanshen(po4ti) e nenormalno...tova nikade go nqma. E da game serverite sa im poddurjani i tam 4oveka, koito se zanimava s tqh e vidno, 4e si priema rabotata prisarce...ama 1 pti4ka prolet ne pravi.

явно външния трафик, който Евроком купува не отговаря на броя клиенти.

Именно wareza позволява цената на интернет услугите на ISP-то да са такива и не по-високи.

Поне това е моето мнение.

така си е може връзките да са бавни но осигоряжат постояна и стабилна

връзка макар възможноститите на каб. модеми да достига 2мб.

този вид връзка все още е нова за българия.

:music :music :music :music :music :music :music :music :music :music

Колкото до малкият пинг до battle.net, не виждам причина да не се рутира по наземна линия - едва ли повече от 5% от юзерите играят по световните сървъри и трафика няма да е голям

И аз не мога да разбера точно какъв е проблема за да се направи това...

Именно wareza позволява цената на интернет услугите на ISP-то да са такива и не по-високи.

Нима ако нямаме warez ще плащаме, примерно за златна, не 158 лева а 200?

Странно ми се вижда. Въпреки, че сме далече от Европа мога да дам един пример с Испания. Това лято бях там и разглеждах цените на кабелния интернет. След като клиента си е прекарал кабелна, получава безплатен телефон през който може да говори без пари с другите клиенти на кабелната колкото си иска. Модема се предоставя без пари за периода на ползване, като имаше доста тарифи. Най-скъпата беше 70 и няколко евро, като срещу тези пари се предоставяше максималин download и upload. Download-a беше 1024 Kbps, а за Upload-a не съм сигурен :blink:

Нека да помислим малко. Взимаме всички големи доставчици в BG:

Evrocom > имат warez.ru

CableBG > bubu.to и data.bg

HomeLAN > пак data.bg.

ProLink > free.techno-link.com

Netvisio > free.evro.net

И така нататък... вероятно има нещо в това всяко голямо, а и малко ISP да си има 'free' site. Точно такива сайтове спестяват трафик и намаляват себестойността на услугата. Нека вземем cablebg, който предлага Интернет в София и имайки предвид, че там цените на пиъринга са ниски и имат дебели линии те все пак правят собствен сайт. И не е вярно, че всичко това е заради желание и кеф... защото там се влагат много пари, а такива за "прост кеф" не се дават.

Иначе за сравнение на нета у нас и други страни смятам няма какво да се говори. Испания (както и Австралия, Швеция...) е централно средище за разпределение на Интернет, ако не греша, и може би услугата е толкова 'скъпа' заради допълнителните облаги и наема на модема, който влиза в цената.

Абе, беше ми много интересно да я попрочета тази темичка и наред със многото глупости бяха казани и доста верни неща.

Евроком е монополист-на него не му пука какво мислят клиентите и за какво "мрънкат"(както се изразяват тукашните админи), защото тези клиенти просто нямат къде другаде да отидат.

"Натоварвали се мрежите" и още ред подобни обяснения. Ами като искате да сте монополисти господа, че направете си мрежите с по-големи капацитети. "99% покритие"(цитирам Veno) ми звучи като 1000 маймуни на един клон на който събира максимум 250 маймуни, образно казано.

Абе, беше ми много интересно да я попрочета тази темичка и наред със многото глупости бяха казани и доста верни неща.

Евроком е монополист-на него не му пука какво мислят клиентите и за какво "мрънкат"(както се изразяват тукашните админи), защото тези клиенти просто нямат къде другаде да отидат.

"Натоварвали се мрежите" и още ред подобни обяснения. Ами като искате да сте монополисти господа, че направете си мрежите с по-големи капацитети. "99% покритие"(цитирам Veno) ми звучи като 1000 маймуни на един клон на който събира максимум 250 маймуни, образно казано.

kwi monopolisti we kawal ?

na wseki maloumnik li trqbwa da obqsnqawm wseki put edno i sushto razgledajte topicite nazad i she namerite otgoworite, koito ne mu hareswa ima Spnet, BTC-Net, Netvisio, Langame, Mtel, Mobikom i sigurno oshte 10ma koito predlagat itnernet w Plovdiv

Za kakuw monopol mi goworish ???? Kato zemesh da predlagash tailandski jabi Kukundel na pazara togawa she si monopolist...

I wuobshte ne mi goworete kolko struwal interneta w evropa, shtoto nie ne sme tam... ne li im stana qsno na wsichki neznaeshti che tuk interneta e skup.

Ama ne te iskat eftino i mnogo. E da si go kupqt.

Twa za battle.net deto traffic-a bil malko i nqmalo problemi da se pusne samo toi, mnogo obicham hora koito si nqmat hal haber za kwo stawa wupros da dawat takiwa izqwleniq. Ako ima nqkoi takuw koito moje da prekara samo traffic-a ot battle.net po nazemna liniq da doide, she mu otstupq moeto mqsto. Moje i da uspee, ako investira za optika

PlovdivBattle.Net Europe

kwi monopolisti we kawal ?

na wseki maloumnik li trqbwa da obqsnqawm wseki put edno i sushto razgledajte topicite...

Самото изказване май изразява поведението на Евроком към клиентите си. Коя уважаваща клиентите си фирма ще ги нарича "кавали" или "малоумници"?

Я се замислете малко! Никога, АМА НИКОГА не трябва да се обиждат хората от които си вадите хляба! При никакви обстоятелства.. Жалко:(

wsqka moq replika e ot moe lice w sluchaq Evrocom nqma nishto obshto

moga da obijdam kolkoto si iskam, nqkoi ako ima pretencii moje da sudi men i samo men, ti ne si moi klient ne wijdam s kakwo sum po-razlichen ot teb, taka che shtom nqkoi me qdoswa kakwo mi prechi na men da qdoswam i az ?

Foruma e free, kontrolira se samo ot administratorite na sushtiq forum.

Sus sushtiq uspeh si pisha i na drugite forumi koito poseshtawam.Site-a nqma nishto obshto sus Evrocom.Net i towa che az rabotq za suotwetnata firma ima oshte po-malko obshto w sluchaq... Taka zanapred nqkoi ako ima pretencii kum suotwetnata firma molq da gi otprawq na telefonite ostaweni ot neq. Lichno az ako widq sledwashti podobni temi shte gi zatwarq, tui kato ne sa swurzani sus site-a kato cqlo.

P.S. Wsichko gorno e porodeno ot nekolkokratnite mi opiti da obqsnq nqkolko puti edni i sushti neshta, no qwno nqkoi hora kolkoto i da im obqsnqwash ne razbirat, w takuw sluchai az ne wijdam smisul da produljawam!

moga da obijdam kolkoto si iskam

...

Foruma e free

...

Site-a nqma nishto obshto sus Evrocom.Net

...

Lichno az ako widq sledwashti podobni temi shte gi zatwarq, tui kato ne sa swurzani sus site-a kato cqlo.

pravilata sigurno shte triabva da se promeniat na foruma

shtom ti mojesh da obijdash a drugi ne..

hm

shtom foruma e free, i se pishe v sekcia others, i horata imat interes kym temata, zashto shte se zatvaria

dobre e che se utochni v kraina smetka site-a ima li neshto s ek ili ne.

shtoto imashe razni sporove.

interesno togava zashto irc kanala na site-a e #evrocom.net - sigurno i toi niama nishto obshto s ek.

Veno написа:

Site-a nqma nishto obshto sus Evrocom.Net i towa che az rabotq za suotwetnata firma ima oshte po-malko obshto w sluchaq...

Dreamer написа:

Evrocom > имат warez.ru

...

И така нататък... вероятно има нещо в това всяко голямо, а и малко ISP да си има 'free' site

Най ми харесва, когато двама администратори си противоречат :P

Но няма нищо - така поне шоуто е пълно :rolleyes:

poradi prostata prichina che ne e #warez.ru

kakto si zabelqzal administratorite na foruma i saita hodqt wuw suotwetniq kanal

normalno e userite da potursqt pomosht tam.

I oshte edin put shte powtorq saita nqma nishto obshto sus gorespomenatiq dostawchik na internet, prosto suotwetniq dostawchik qwno razpolaga sus burzi linii do nego.

Veno написа:

Dreamer написа:

Evrocom > имат warez.ru

...

И така нататък... вероятно има нещо в това всяко голямо, а и малко ISP да си има 'free' site

Най ми харесва, когато двама администратори си противоречат :P

Но няма нищо - така поне шоуто е пълно :rolleyes:

moje bi dreamer e imal predwid che Evrocom.Net imat burzi linii i qwno kupuwat peering ot Russia shtom imat tolkowa burz dostup do saita. Dobur primer i za drugi dostawchici.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...