Slain Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 имам следния проблем купих си нов компютър и сега не мога да си инсталирам windows защото имам проблеми с двд записвачката.Вкарвам диска и тръгва както трябва,почва инсталацията и по-някое време дава грешка че не може да намери някой файл.Вадя диска и пак го вкарвам давам да го търси отново и сетъпа продължава.Това е в началото когато се копират файловете за инсталацията. Тоя проблем го прави на 3 диска като последния туко що го купих и записах.Дисковете са CD да не би там да е проблема? и другото нещо което ми направи впечатление но не съм напълно сигурен дали е така...грешките който дава май са все на едни и същи файлове... и незнам да ходя до технополис с гаранционна карта или проблема ще е в дисковете,макар че друг път с тях не съм имал проблем Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 Каква марка ти е писачката и пробва ли с друга версия на бозата? В смисъл с друг диск? Или харда да ти е SATA и да иска драйвъри? Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 и другото нещо което ми направи впечатление но не съм напълно сигурен дали е така...грешките който дава май са все на едни и същи файлове... От къде си сигурен, че не е софтуерен проблем? Според мен е такъв. Може да има проблем при първоначалните файлове, които записваш на CD-то. Аз веднъж имаш съще проблем, защото бях правил някакви презаписи от незнам си какъв диск и от двете копия не успях да инсталирам win, но от "оригиналния" диск нямаше проблеми. Освен това както Lucky Luciano казва, ако ти е SATA харда трябва да натиснеш F6 още в началото на инсталацията (има едно съобщение кога точно) и да инсталираш драйвери. Иначе ще ти излиза един син екран за грешка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 Проблема не е е в записвачката, а в инсталационния пакет. Когато ти се появи съобщение, че не може да копира, прочете, намери или тама каквото е, просто му дай да продулжава без този файл (файлове) с escape. Не си спомням с какво се излизаше. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 Дъната, при които SATA е вграден в чипсета, нямат нужда от F6. Моето е EPoX и е такова, САТА-та се имитира като PATA. А и щом ти е тръгнало да копира на харда до някъде, едва ли е от това. При мен преди се случваше подобно нещо от кофти рам, сигурно няколко пъти съм споменавал във форума за проблемите си, но проблемите ми с РАМ-а ми довлякоха най-невъобразими мизерии докато сменя дъното (защото проблема беше в него, а не в рам-а, т.е. в мемори контролера нещо). Пусни memtest няколко часа и повечко тест #5. Ако даде грешки, значи е от това. Пробвай след теста, да копираш съдържанието на цд-то на харда и оттам да го инсталираш, да видим дали ще се копира поне от ЦД-то. просто му дай да продулжава без този файл (файлове) с escape. Не си спомням с какво се излизаше. Да, и така да си навлече проблеми след като с голяма вероятност пропуснатите файлове да са важни за Windows. Дори и една такава грешка да изникне при инсталацията, прекратявай и търси проблема. Пробвай да инсталираш и друг Виндовс (98, 2000, 2003) след като инспектираш проблема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discman Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 99 % проблема е от рама Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted May 29, 2006 Author Share Posted May 29, 2006 значи с много финтове успях а си инсталирам windows-а грешките ги дава на едни и същи файлове,от windows-a пробвах да копирам файла който дава грешка и не стана.Файла е важен(driver.cab) и с скип не става.След това пробвах от същия диск на другото PC и стана от раз Дисковете бяха различни. рамта ми е 512 на един чип и като цяло пц-то е чисто ново.Незнам дали е САТА вчера съм си взел компютъра и днеска не ми се ходи до сервиза...ще изчакам една-две седмици ако ми прави проблеми ще трябва да се ходи на сервиз Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 Това е една от причините човек да си сглобява сам компа от отделни компоненти, с годините става така, че компа се ъпгрйдва малко по малко, днес рамец, утре цд, после хардец и т.н., т.е. по-лесно е да идентифицираш откъде идва даден проблем, ако си сложил днес ЦД и почнат мизериите, голяма е вероятността да е от него. Това е само един аспект на самостоятелното сглобяване. Вземи пробвай рама с memtest а не да чакаш проблеми, ако даде грешки, направо го носи във фирмата. Аз така в началото - мемтеста ми даваше в червено грешки, но не обръщах внимание, отдавах го на някаква несъвместимост между програмата и дъното (все пак бяха нови компоненти тогава). И така месеци наред се побърках. Изгоряха ми два от DDR слотовете и ми смениха дъното. Така че.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted May 29, 2006 Author Share Posted May 29, 2006 ами ще пробвам само дето не знам кво е тва мемтест и от къде да го намеря :Р инъче за ъпгрейда си прав но аз трябваше да сменям всичко така че по-добре нов с гаранция Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 ами ще пробвам само дето не знам кво е тва мемтест и от къде да го намеря :Р инъче за ъпгрейда си прав но аз трябваше да сменям всичко така че по-добре нов с гаранция http://memtest86.com/memtest86-3.2.iso.zip Печеш ISO файла от архива на CD (май е добре да е на CD-RW, аз ползвам от 8 сантиметровите 210 МБ-ови, щото имиджа е около мегабайт само). После стартираш компа и зареждаш от това CD. теста тръгва сам и е безкраен, докато не го спреш с Esc, при което компа се рестартира и можеш да зареждаш от харда или откъдето искаш. Броя на тестовете са 10, и един цикъл минава за около час, или 30-40 минути в зависимост от скоростта на паметта и обема й. Остави една нощ примерно, или докато се появи червено на екрана. След няколко часа е добре да пуснеш само тест номер 5 да повърти 1 час поне, тоя тест е голям мъчител за рама. Менюто е достъпно с клавиш C, оттам натискаш 1, после 3, после 5, ОК, и после там какво беше, май 0 за връщане в програмата и теста започва автоматично. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted May 29, 2006 Author Share Posted May 29, 2006 мерси утре ще се заема да ги правя тея работи май забравих да кажа че марката е LG DVD-RAM нещо такова Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted June 1, 2006 Author Share Posted June 1, 2006 tedy начи теста бачкаше около 8 часа и нямаше никви грешки само тоя тест номер 5 не съм го пускал пак щото забравих ама както и да е нали най-отгоре са ти процентите на целия тест ? а тва под него е на отделните тестове ? стори ми се че за към 20-30мин мина целия тест и след тва почна отначало а аз си легнах на сутринта гледам нямаше никви грешки Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted October 28, 2006 Share Posted October 28, 2006 Имам проблем с DVD-то и не искам да отварям нова тема, за това пиша тук : Преди време си изключих DVD-то от компютъра (пак е там, просто не съм свързал кабелите, защото 1 липсва, а до сега не ми трябваше) и сега се сещам, че имам един диск забравен в него . Има ли начин да го отворя без да го свързвам към РС-то ? ОПРАВИХ се .. с кламер било лесно, жалко само че диска не беше вътре ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 20, 2007 Share Posted June 20, 2007 Абе имам си аз едни DVD+RW'та, които ползвам за различни неща. Ползвам само DVD+RW, а не минус формата. Всичките са Verbatim 4X, като едните са малко по-стари, купувани преди време, в дебела кутийка, с хартийките вътре и т.н. По-новите са ми с по-тънките кутийки, без хартийки из вътре, и са цветни, от тия масовите. Та това не е точно проблем, а запитване. С Неро 7.8.5.0 съм. Днес си запизвам аз едни бекъпи и забелязах, че на по-новите (тия тънките цветните) записва и накрая на LeadOut-а се бави само 1-2 секунди и дава Done, и проверява диска и всичко е ОК както трябва да е, чете се , всичко ОК. Обаче на тоя по-стария с дебелата кутия (самия диск е сив такъв) на стъпката LeadOut изписва, че прави Generating DVD high compatibility borders... за около 30-40 сек. И отново проверките и всичко е Ок без проблеми. Въпросът ми е защо на едните не прави това generating DVD high compat. borders, а на по-старите го прави? Да не би да има нещо общо с това, че по-старите дискове са по-стари и за тях да е нужна такава операция, а на по-новите да са по-различни някакси и да не е нужно. Всички тия дискове ги пекох днес с No multisession и около 4 GB данни. Благодаря на отзовалите се. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.