tedy Posted September 26, 2006 Share Posted September 26, 2006 .... за разлика от един познат, който си купи LG и не ще да му записва maxell 16x (даже ми подари останалите дискове ) .... така че т'ва коя е по-добра, според мен е относително. най-добри ги водят plextor, но ако тръгне да избира между NEC и LG, на която и да се спре, все тая според мен. К'во се оплакваш тогава, ако френда ти не беше взел LG, щеше ли да ти подари дисковете?! Присъединявам се, че мнението, че NEC били такива и онакива е грешно. Аз също съм чувал само лоши мнения за LG (и не само за DVDRW-тата им), затова си взех NEC. Даже сега като слушам предните 1-2 добри мнения, се учудвам леко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted September 26, 2006 Share Posted September 26, 2006 Мерси за препоръките. И аз по принцип си мислех за LG, но ми казаха, че новите модели, които са с LightScribe функцията били със слаба оптика (или май беше за самсунг). А и не държа точно да го има, просто беше прищявка, като за изгъзица. Сега съм се спрял на няколко записвачки: HP DVD840I DVD+-RW/RAM LS/RET, LG GSA-5169, NEC AD-7173A LABEL FLASH и PIONEER 111 16X DVD Според Вас коя си заслужава повече? Сигурно в петък или събота ще тръгна на обиколка из Пловдив, за това ако можете да ме упътите къде точно се намира Most Computers и Adroid, че не мога да им намеря адресите в нета. П.П. Иначе на Плекстор не държа. Първо името не ми харесва, второ са прекалено скъпи и трето, прекалено прехвалени са, а аз такива неща не обичам (тогава най-много ме глождят съмненията). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 27, 2006 Share Posted September 27, 2006 т'ва е мноооо относително ... и не знам как така давате толкова категорични мнения. аз навремето си взех NEC (3540A) пък, щото разбрах от мнения на потребители, че са кучета за разлика точно от LG-тата. досега съм нямал проблем с каквито и да било дискове - cd или dvd ... за разлика от един познат, който си купи LG и не ще да му записва maxell 16x (даже ми подари останалите дискове ) .... така че т'ва коя е по-добра, според мен е относително. най-добри ги водят plextor, но ако тръгне да избира между NEC и LG, на която и да се спре, все тая според мен. в hardwarebg.com четох и става въпрос за НОВИТЕ модели на NEC. Че са много капризни към евтините дискове и след записа не могат да си прочетат собствения диск Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted September 27, 2006 Share Posted September 27, 2006 в hardwarebg.com четох и става въпрос за НОВИТЕ модели на NEC. Че са много капризни към евтините дискове и след записа не могат да си прочетат собствения диск дай точни модели! аз ти давам модела на въпросното LG (не знам дали е ново или старо, щото откакто си взех писачка не съм се интересувал от тея хави) - GSA-4167B *******, 27.9.2006 г., 21:05: и не прочете поне 15 диска Максуел samkijot, 27.9.2006 г., 21:06: не ги прочете или не ги записа? *******, 27.9.2006 г., 21:07: не ги разпознава изобщо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 27, 2006 Share Posted September 27, 2006 Моделите кato 4550A. Иначе тва LG не е от новите модели Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted September 27, 2006 Share Posted September 27, 2006 Моделите кato 4550A. Иначе тва LG не е от новите модели Айде сега и ти - не била от новите модели А ти нямаше ли такава? Я кажи имаш ли оплаквания Аз имам същото LG и онзи ден записах 2 диска Maxell (май така се пишеше) на един приятел, който има един Nec (не съм сигурен за модела, само знам, че е на около година и нещо), който не е могъл да запише тези дискове. Моето LG си ги записа без абсолютно никакви проблеми! Явно става дума за кофти бройки (дискове или писачки). Аз досега съм имал само LG и не мисля да сменям марката. Изключително съм доволен от всички техни писачки, които съм имал. Две от тях продадох във форума и купувачите им могат да кажат дали са имали някакви проблеми с тях. Едната (тоест Combo) я взе Midex, а другата Virtuozo. Отделно като съм правил компютри на мои приятели, винаги съм слагал само LG и досега нямам никакви оплаквания. Всички съм купувал от Адроит, но това надали има някакво значение. Една вечер преинсталирах един комп с една писачка Nec. Нямах никакви проблеми и с нея, но лошо впечатление ми направи това, че беше много шумна Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted September 27, 2006 Share Posted September 27, 2006 .... Една вечер преинсталирах един комп с една писачка Nec. Нямах никакви проблеми и с нея, но лошо впечатление ми направи това, че беше много шумна ... а на мен пък старата LG CD писачка ми е шумна ... за разлика от двд печицата на NEC така че ... все си мисля, че всичко е субективно. ако един път свикнеш с една марка и си доволен от нея, не минаваш на друга. така поне мисля аз Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 28, 2006 Share Posted September 28, 2006 Айде сега и ти - не била от новите модели имам предвид, че е е модел от миналата година Аз съм на принципа като съм имал няква марка и е работила добре си взимам пак същата марка. Преди имах Сони бях изключително недоволен и за това смених марката Link to comment Share on other sites More sharing options...
FENA Posted September 28, 2006 Share Posted September 28, 2006 Според вас защо на всички конфигурации(примерно,ако ида да си поръчам някаква конфигурация да ми я сглобят,но кажа само какво дъно и процесор искам,и колко рам,без другите подробности) слагат винаги LG,било то CD-RW,DWD-RW и т.н.?Дали защото са много качествени,или точно обратното? Иначе по другия въпрос,ако питаш мен вземи ето този модел LITE-ON SHW-16H6S,от няколко места вече чувам,че е доста добър,а и има всичко което на теб ти трябва до колкото знам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 28, 2006 Share Posted September 28, 2006 Точно щото са качествени. Иначе за кво им е да им ходат по 100 пъти за гаранции. И рам слагат по-марков в готови конфигурации, така ми казаха в Адроит преди Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted October 1, 2006 Share Posted October 1, 2006 Точно щото са качествени. Иначе за кво им е да им ходат по 100 пъти за гаранции. И рам слагат по-марков в готови конфигурации, така ми казаха в Адроит преди опредлено успя да ме размееш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted October 1, 2006 Share Posted October 1, 2006 определено това горното не съм го измислил аз Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 1, 2006 Share Posted October 1, 2006 Botev1912 е абсолюто прав. Имам познат, който основно се занимава с това - асемблира компютри (при него съм за всичко що се отнася до компютри и компоненти от '96-та насам). Думите му бяха точно такива - "Омръзна ми да ми връщат тоя и оня модел с рекламации - напоследък слагам основно LG да си нямам проблеки...". На всичкото отгоре и цените са им едни от най-ниските - защо да не слагат тогава? Не казвам нищо против NEC или друга марка - просто в момента говорим за друго... Едит: Както винаги всяка тема, започнала по един начин, накрая се обръща в защита/плюене на един или друг модел. Аз до момента не съм чул някой да се оплаква от НЕК,или LITE-ON,специално за проблеми с четене,или запис,но не мога да кажа същото за LG. Ами ето ти сгоден случай да чуеш - преди време имах Teac и бях много недоволен, та го смених за Lite-On. Първите 2 месеца работеше перфектно и вече си бях помислил, че това е записвачката. На третия месец обаче започна да ми прави мизерии и да разваля дискове - чистих го, сменях му подложки....все тая - веднъж запише, два пъти ги развали. Това, че ми е попаднала дефектна нова бройка не ме кара да обобщавам, че Lite-On са боклуци....чел съм много добри отзиви за тях....просто в случая съм нямал късмет. А що се отнася до конкретния модел на LG, който имаме аз и Botev1912, ето едно ревю на модела, сравнен с аналогичните на NEC, Lite-On, Sony, HP и (забележи) Plextor. Не само, че взима максимален брой точки, но и се явява най-бързото устройство между тях. Пак казвам - това не означава автоматически, че останалите не стават за нищо.....в днешно време възможностите и качеството на различните модели записвчки са доста изравнени. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FENA Posted October 2, 2006 Share Posted October 2, 2006 За оптично устройство се дава обикновено 1 година гаранция!Не мислите ли,че ще е прекалено гадно да почне да прави проблеми още на 5-6 месец?!Като мине година и половина е съвсем друго,и гаранция няма вече,така,че няма как да има претенции. А не знам какво трябва да е устройството за да прави мизерия щом е чисто ново и на по-малко от година,сигурно има 1 случай на 100. Аз до момента не съм чул някой да се оплаква от НЕК,или LITE-ON,специално за проблеми с четене,или запис,но не мога да кажа същото за LG. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 2, 2006 Share Posted October 2, 2006 ..... ето едно ревю на модела, сравнен с аналогичните на NEC, Lite-On, Sony, HP и (забележи) Plextor. Не само, че взима максимален брой точки, но и се явява най-бързото устройство между тях. .... Аз пък мога да кажа, че преди няколко месеца четох едно ревю, в което LiteON обра почти всички точки, а NEC беше на почти едно ниво с него, даже в някои тестове с определени подложки го задминаваше по качество на записа и скорост на четене. Прав си за това, че днес вече човек гледа качеството и трайността на записа и писачката, и повечето показатели са изравнени, стига да не попадне на кофти бройка, това се отнася за всички компоненти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 2, 2006 Share Posted October 2, 2006 ...човек гледа качеството и трайността на записа и писачката.... Дам...и аз това гледам, като не обръщам много внимание на последното (трайността на писачката)...понеже цените вече са толкова ниски, а и нови формати се задават...тъй че по-важно за мен е качеството и трайността на записа и съвместимостта с максимален брой различни подложки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted October 2, 2006 Share Posted October 2, 2006 Днес ми писна вече да гледам ревютата и да си подбирам записвачки и отидох и си взех NEC ND-4571A с 2 години гаранция (а и не ми се обикаляше чак толкова да търся моделите, които си набелязах, при положение, че даже може и да не ги намеря, а и някои се оказаха външни устройства ). Вече я и изпробвах. Записа ми първия диск (Epro DVD+R) без грешка, така че за сега съм доволен от нея. И дори си има всичко, което исках. И понеже е евтина, ми останаха пари и за един HDD 250 GB. Още не ми е много ясно как да записвам DVD, но важното е че първия запис стана успешен. Днес открих и едно ревю за тази записвачка и се оказа, че е близка по стойности с Плекстор, така че вече се радвам, че направих правилен избор. Мерси на всички за мненията, определено ми помогнаха в избора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted October 3, 2006 Share Posted October 3, 2006 Днес ми писна вече да гледам ревютата и да си подбирам записвачки и отидох и си взех NEC ND-4571A с 2 години гаранция (а и не ми се обикаляше чак толкова да търся моделите, които си набелязах, при положение, че даже може и да не ги намеря, а и някои се оказаха външни устройства ). Вече я и изпробвах. Записа ми първия диск (Epro DVD+R) без грешка, така че за сега съм доволен от нея. И дори си има всичко, което исках. И понеже е евтина, ми останаха пари и за един HDD 250 GB. Още не ми е много ясно как да записвам DVD, но важното е че първия запис стана успешен. Днес открих и едно ревю за тази записвачка и се оказа, че е близка по стойности с Плекстор, така че вече се радвам, че направих правилен избор. Мерси на всички за мненията, определено ми помогнаха в избора. честито. п.п. добър избор Link to comment Share on other sites More sharing options...
FENA Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 Пробвай да запишеш едно обкновено RW и виж дали после ще го прочете,защото този модел има такъв проблем. По-сполучлив модел е 4550,и съответно 4551,но щом вече си я купил честито,все пак е NEC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 Пробвай да запишеш едно обкновено RW и виж дали после ще го прочете,защото този модел има такъв проблем. По-сполучлив модел е 4550,и съответно 4551,но щом вече си я купил честито,все пак е NEC. Какъв проблем с RW? Имам 4-5 DVD+RW-та и ги експлоатирам бая на 4х и всичко е ОК. С 4570 съм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FENA Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 Казах обикновено RW,но явно не се изразих достатъчно ясно.Имах впредвид CD-RW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 Казах обикновено RW,но явно не се изразих достатъчно ясно.Имах впредвид CD-RW. Ами и CD-RW съм писал, и няма проблем, работата е там, че с тия моите дето ги имам, са само една марка (e-proformance) 4-12х, и ми дава само скорост 10х за запис за тях, но всичките ги пише без проблеми досега. Имам едни стари 2-4х кучи марки (epro), за тях ми дава само 4х, но и при тях няма проблеми при писаниците. Сега нямам други CD-RW-та да видя при тях дали пак ще ми даде само една скорост, може нещо от Нерото да е, с 6.6.0.12 съм, не ми се маже с други да пробвам, а пък за cd-rw ако се наложи ниска скорост си ползвам стария лайт-он. С нов фърмуер може да се коригира това ако е той проблема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 Ами нямам такива проблеми. Чете си ми нормално CD-RW записвано от CD записвачката. След това го изтрих и го записах наново с DVD записвачката (даде ми и на мен само 10-а скорост). И пак всичко си ми е наред. Нерото ми е версия 6.6.0.13, а за CD-RW дискове ползвам само Epro . Явно съм улучил сполучлива бройка. Но за писането на дисковете може да играе роля и нерото. С версия 7 не ми разпознава CD-R дисковете на Sony, за да ги запиша, а със старата си версия си записва идеално върху тях (една от причините поради която се върнах към старата версия). П.П. Единственото, което не ми харесва само, е че няма червен диод който да свети при запис, ами свети постоянно в зелено, както и когато чете. Но ще го преживея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 ми те повечето записвачки светят само зелено Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 Да ама моята CD записвачка, при запис свети червено, а при четене в зелено. Просто навик, нищо повече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.