little Posted January 4, 2005 Share Posted January 4, 2005 v momenta koq zapiswa4ka e nai-ozogdna na pazara,kato cena ka4estwo <{POST_SNAPBACK}> DVD RW LiteOn LDW-1653± DL DVD RW NEC 3500A±16x4x2.4x16x4 и двете са около 85-90$ Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro123 Posted January 4, 2005 Share Posted January 4, 2005 DVD RW LiteOn LDW-1653± DLDVD RW NEC 3500A±16x4x2.4x16x4 и двете са около 85-90$ <{POST_SNAPBACK}> kakwa e razlikata mejdu tezi dwete liteon mai moje da zapiswa i ot 2-te strani na diska ili se luja Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted January 4, 2005 Share Posted January 4, 2005 Разбрахте ли къде в Пловдив продават DVD-та на TDK? Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted January 4, 2005 Share Posted January 4, 2005 ........................... liteon mai moje da zapiswa i ot 2-te strani na diska ili se luja <{POST_SNAPBACK}> DL-значи, че може да записва двуслойни дискове(8.6GB) които са едностранни като другите(в смисъл не се записват от двете страни, а само от едната като обикновенните, м/у другото DVD-тата от видеотеките са DL), но това го може и NEC-а, тала че като цяло разлика м/у двете няма Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 на пазара (по фирмите) има ли записвачка, която да е retail (т.е. в кутийката и всички джаджи за нея) Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 на пазара (по фирмите) има ли записвачка, която да е retail (т.е. в кутийката и всички джаджи за нея) <{POST_SNAPBACK}> Има във ВАЛИ - PLEXTOR PX-716A/T3 - 2 години гаранция с 2 панела е - черен и бял може и другаде да има Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted September 11, 2005 Share Posted September 11, 2005 Да попитам, някой сблъсквал ли се е със Sony Q28A DVD-RW? Братушките твърдят че е 1:1 със ЛайтОн-а. Как е с писанеот на кофти дискове, тип Принко? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 12, 2005 Share Posted September 12, 2005 Аз съм чувал за ДВД записвачките на Сони, Лайт он и TEAC, че са пълни боклуци. Правят кофти записи. Най-много хвалят NEC и LG, разбира се след Plextor, който е 2 пъти и отгоре по-скъп и не си заслужава парите Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted September 12, 2005 Share Posted September 12, 2005 Аз си взех ДВД със записвачка 16 скоросттна. Philips е марката и за сега съм много доволен, само че я взех за 50 евро от Мадрид Хах. Днес го видях същия в ТехноМаркет за 120 лева Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 Днес се сблъсках със странен проблем със NEC 3540. Тази прехвалена писачка, която купих преди 2 дни, неще да прочете леко надраскан диск Nashua DVD+R. Странното в случая е, че DVD-ROM Toshiba на не знам колко си години го прочете. Същото се случи и с друг такъв диск който Нек-а въобще не го разпозна, а 'калпавото' Сони изкара 1,7ГБ от диска, най-добър резултат от 3 други устройства, който изкараха максимум 170МБ от същия този диск. И друго което ми направи силно впечатление - изклучително бавно чете ДВД-та този Нек...та така , или аз съм карък или 3540 не е толкова добър като 3520. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 колко бавно чете ДВД. Нормално е да не стига до 16 скорост, то тва си е голяма рядкост Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 колко бавно чете ДВД. Нормално е да не стига до 16 скорост, то тва си е голяма рядкост <{POST_SNAPBACK}> Ами при проверка на записа - 2 - 2,4Х ...мисля че си е бавничко както и да го погледнеш. Определено не е най-бързото четящо устройство дето съм виждал. Да не говорим че леко повреден диск не го разпознава.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 Да наистина е бавно, но един познат има тоя модел и няма такъв проблем Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Knight Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 Това за прехвалените марки на цд-ромите не се заблуждавайте. Всичко си е до партида, много по-рядко до марка! Определено кучите марки като Лите-Он и Нек са номер 1!!! <{POST_SNAPBACK}> Е само lite-on не. Ползвам я вече на служебния комп около 8 месеца и се уверих че е пълен боклук. И за да не бъда голословен е ше ви кажа че дискове TDK и Verbatim ги хвърлям през един защото на края се скапват и остават сектори незаписани. За сметка на това досега с Принко е съм имал проблем. Имам и NEK 3520 мисля беше. КАто изключим факта че трудно разчита някои +R дискове всичко останало е ОК! Ако обаче обобщим нещата - не си ги купувай тен и двете! Чувам добри неща за LG така че може би това е точния избор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 Лайт Он при ДВД-тата са боклуци. Чел съм разни работи. Имам LG 4163b и няма никакви проблеми със запис или четене на всякакви дискове. За нек нищо не мога да кажа Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 Лайт Он при ДВД-тата са боклуци. Чел съм разни работи. Имам LG 4163b и няма никакви проблеми със запис или четене на всякакви дискове. За нек нищо не мога да кажа <{POST_SNAPBACK}> Имам Lite-On 1633s и нямам абсолютно никакъв проблем с него не знам ти к'во си чел. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 Имам Lite-On 1633s и нямам абсолютно никакъв проблем с него не знам ти к'во си чел. <{POST_SNAPBACK}> То проблеми няма да имаш, но качеството на записа е под всякаква критика. Дори Вербатим и хубавите не ги записва както трябва. По принцип с никоя нова записвачка няма да имаш проблеми, важно е качеството на запис (нивото на грешки по време на запис) Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 То проблеми няма да имаш, но качеството на записа е под всякаква критика. Дори Вербатим и хубавите не ги записва както трябва. По принцип с никоя нова записвачка няма да имаш проблеми, важно е качеството на запис (нивото на грешки по време на запис) <{POST_SNAPBACK}> Качеството на записа е перфектно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 Е само lite-on не. Ползвам я вече на служебния комп около 8 месеца и се уверих че е пълен боклук. И за да не бъда голословен е ше ви кажа че дискове TDK и Verbatim ги хвърлям през един защото на края се скапват и остават сектори незаписани. За сметка на това досега с Принко е съм имал проблем. Имам и NEK 3520 мисля беше. КАто изключим факта че трудно разчита някои +R дискове всичко останало е ОК!Ако обаче обобщим нещата - не си ги купувай тен и двете! Чувам добри неща за LG така че може би това е точния избор. <{POST_SNAPBACK}> То проблеми няма да имаш, но качеството на записа е под всякаква критика. Дори Вербатим и хубавите не ги записва както трябва. По принцип с никоя нова записвачка няма да имаш проблеми, важно е качеството на запис (нивото на грешки по време на запис) <{POST_SNAPBACK}> Лайт Он при ДВД-тата са боклуци. Чел съм разни работи. <{POST_SNAPBACK}> Това са абсолютни глупости от където и да ги погледнеш......а пък това за принкото определено ме развесели ПС:karaman ако може да ми кажеш как точно реши, че Nec(а защо не и Lite-on) е "кучи" марка ще съм ти много благодарен........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 Качеството на записа е перфектно. <{POST_SNAPBACK}> и как разбра? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivoru Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 Днес се сблъсках със странен проблем със NEC 3540. Тази прехвалена писачка, която купих преди 2 дни, неще да прочете леко надраскан диск Nashua DVD+R. Странното в случая е, че DVD-ROM Toshiba на не знам колко си години го прочете. Същото се случи и с друг такъв диск който Нек-а въобще не го разпозна, а 'калпавото' Сони изкара 1,7ГБ от диска, най-добър резултат от 3 други устройства, който изкараха максимум 170МБ от същия този диск. И друго което ми направи силно впечатление - изклучително бавно чете ДВД-та този Нек...та така , или аз съм карък или 3540 не е толкова добър като 3520. <{POST_SNAPBACK}> Нищо не е странно, нек-а са си боклуци още от времето на сд-записвачките. А Тошибата като двд-ром са страшно добри, четат всичко. Лайт Он при ДВД-тата са боклуци. Чел съм разни работи. Имам LG 4163b и няма никакви проблеми със запис или четене на всякакви дискове. За нек нищо не мога да кажа <{POST_SNAPBACK}> И аз така смятам, имам LG и нямам проблем . На лаптопа обаче имам Лайт Он, съответно имам проблеми с него Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 и как разбра? <{POST_SNAPBACK}> А ти как разбра, че е скапано? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 А ти как разбра, че е скапано? <{POST_SNAPBACK}> ми хора, които имат Лайт Он пускат тестове на запис в нета с картинки и гледаш че качеството е много ниско на хубави дискове като вербатим. Отвори hardwarebg.com и сам ще се убедиш. Като гледам може би не ти е ясно какво е това качество на запис и как се тества. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 ми хора, които имат Лайт Он пускат тестове на запис в нета с картинки и гледаш че качеството е много ниско на хубави дискове като вербатим. Отвори hardwarebg.com и сам ще се убедиш. Като гледам може би не ти е ясно какво е това качество на запис и как се тества. <{POST_SNAPBACK}> И по к'во точно разбра, че не ми е ясно как се тества? Edit : Записвал съм на Traxdata, еProformance и Princo. Дай да тестнем с Nero CD-DVD Speed(Disc Quality) един диск писан с мойта и един с твойта пък да видим какво ще стана вместо да спорим излишно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 Колко % ти е качеството на записа Направо чети тая тема http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=43920 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.