tedy Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 Да ама моята CD записвачка, при запис свети червено, а при четене в зелено. Просто навик, нищо повече. Ще свикнеш, и аз първите дни се дразнех и не можех да си намера място, ама вече не ми пука ама хич. А това с CD-RW е малко дразнещо че засега показва само 10х скорост, но честно казано вече съм изцяло на DVD+RW-та и останалите видове, и вече CD-R ги пиша на 32х, а на лайтона ме беше страх на повече от 16х. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted October 28, 2006 Share Posted October 28, 2006 хе, значи тоя френд с LG-то ..... в момента писачката му не разпознава никакъв диск. така че проблемът с "невъзможността да записва определени дискове" става маловажен писачката е LG GSA-4167B. малко съвети няма да са излишни в момента, преди да се стигне до "ходене до фирмата". щял да пробва да не е от кабелите, ама мен лично ме съмнява ... освен за флашване, аз за друго не се сещам. затова нека някой с подобна печка да сподели опита си с firmware-ите значи ... CD-та пише, но не и DVD-та. тях не ги разпознава. дори дискове, които са били записани с нея в момента не може да разчете хм, четяло и едни dvd дискове maxell ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted October 30, 2006 Share Posted October 30, 2006 донесоха ми проблемната записвачка с дисковете, които уж не четяла ... ами при мен си ги прочете всичките явно проблемът не е в нея. според мен е или windows-а, или дъното. друго не се сещам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted October 30, 2006 Share Posted October 30, 2006 донесоха ми проблемната записвачка с дисковете, които уж не четяла ... ами при мен си ги прочете всичките явно проблемът не е в нея. според мен е или windows-а, или дъното. друго не се сещам то се очакваше да не е в нея Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted October 31, 2006 Share Posted October 31, 2006 то се очакваше да не е в нея ами можеше и да е в нея ... ако беше някоя калпава бройка, чийто проблем да се прояви след време?! btw тъй като дадох моя нек докато LG-то е в мен, не мога с голяма точност да преценя, но ми се струва, че "корейската джаджа" е маааалко по-бавна в четенето и писането на дискове (двд) .... но като ми донесе и моята, ще ги тестваме за да се уверя напълно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted October 31, 2006 Share Posted October 31, 2006 тези модели наистина е по-бавни (но и по-тихи), чете на макс 8 скорост и записва на 12 с мъка. Но новите модели (H10, H20) са оправени Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 този модели наистина е по-бавни (но и по-тихи), .... определено не мога да кажа, че е по-тиха от нек-а Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 определено не мога да кажа, че е по-тиха от нек-а А аз определно мога да го кажа, че и да го потвърдя Аз имам LG, а ми се наложи да преинсталирам един комп с един Nec. Нека беше много шумен, а няма да коментирам какъв резонанс се получваше в кутията. Но няма смисъл да се коментира чак толкова, каквото такова - който си харесва Нек, да си купува Нек. Аз досега съм имал само LG и ще си остана верен на марката. Всиките са били тихи и нито една не ме е дънила. Вярвам, че Нек също е добра, но шумна ли е за мен отпада като вариант. Както пише в подписа на един съфорумник - искам да ми е тихо! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 А аз определно мога да го кажа, че и да го потвърдя Аз имам LG, а ми се наложи да преинсталирам един комп с един Nec. Нека беше много шумен, а няма да коментирам какъв резонанс се получваше в кутията. Но няма смисъл да се коментира чак толкова, каквото такова - който си харесва Нек, да си купува Нек. Аз досега съм имал само LG и ще си остана верен на марката. Всиките са били тихи и нито една не ме е дънила. Вярвам, че Нек също е добра, но шумна ли е за мен отпада като вариант. Както пише в подписа на един съфорумник - искам да ми е тихо! Надявам се не се изказваш само от впечатления на тоя комп с раздрънчана и резонираща кутия . Правилно го каза, че и кутията, и закрепването и резонансната характеристика са от голямо значение. Преди имах кутия, на която като сложа нещо тежко отгоре й, сидирома направо млъкваше Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 2, 2006 Share Posted November 2, 2006 Надявам се не се изказваш само от впечатления на тоя комп с раздрънчана и резонираща кутия .Правилно го каза, че и кутията, и закрепването и резонансната характеристика са от голямо значение. Преди имах кутия, на която като сложа нещо тежко отгоре й, сидирома направо млъкваше Естествено, че изказвам впечатление от 4-5 писачки Нек, не само от тази. Самата кутия не беше толкова раздрънчана, но като врътна диска и замалко да тръгне на разходка Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 аз нямам толкова опит с dvd писачки, но на тези, на които съм писал дискове, с по-добри впечатления съм от нек-а. иначе cd писачката ми беше lg btw на този модел, който в момента е при мен ... в началото на записа (някъде до 65%) записвачката почва да "върти" на високи обороти и след това се "успокоява". не знам на какво се дължи това, но моя нек както си го захаме от началото, така си го докарва до края т.е. плавно, мазноо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deathzone Posted February 21, 2007 Share Posted February 21, 2007 Имам въпрос за хората с лаптопи. CD/DVD/ROM устройствата, които са вградени, абсолютно стандартни ли са? Тоест мога ли да си купя нова и да си е подменя? Благодаря предварително. Лаптопа ми е HP 510 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobar Posted February 24, 2007 Share Posted February 24, 2007 Можеш да купиш и да го подмениш за лаптопа стига да можеш да си го позволиш около 160 лева мисля че беше двд писачка за него А за писачки не знам аз съм с LG колегите предпочитат NEC ама да ти кажа всичко е на късмет Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeRoX Posted December 28, 2007 Share Posted December 28, 2007 Писачката ми е LG GSA-H55N и засега съм доволен, но имам едно странно проблемче. Купих си презаписваемо DVD (HP DVD+RW) и като го сложа ми дава на скалата, че целия е син (т.е. пълен). Като пусна да се записва всичко е ОК. След това като изтрия диска е по същия начин. Пробвах и с нормално празно DVD и пак е така. CD-тата са си розови, ако са празни. Абе не е голяма, но все пак ми е странно. Казаха ми да пробвам с нов фирмуер, но не знам от къде да го дръпна. Сегания ми е 1.02 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Friedrich Posted December 30, 2007 Share Posted December 30, 2007 http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=2396 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ma6inata1 Posted February 18, 2008 Share Posted February 18, 2008 коя DVD записвачка бихте ми препоръчали да си взема някаде до 60 кинта, и да мойе да записва двуслоини това е много важно за мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.