shondll Posted May 22, 2006 Share Posted May 22, 2006 Взех си една видео карта GeForce 6600, за която съм сигурен че поддържа 8х, но Everest показва, че работи на 4х . Дъното ми е AsRock P4i65GV и макар че има някакво извратено име за AGP слота (AGI), в книжката му пише, че си поддържа и двете скорости без проблеми. Та не мога да разбера Everest програмката ли лъже или наистина картата си върви на 4х, щото така и не намерих нито в биоса нито в хр-то каде може да се види тая важна подробност Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted May 22, 2006 Share Posted May 22, 2006 грешка ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 23, 2006 Share Posted May 23, 2006 Инсталирай си nvidia overclock enabler мод-а за видео-драйвера, и в него (драйвера) ще се появят нови опции, където ще можеш да видиш на колко работи AGP като страничен ефект на възможността да овърклокваш и AGP и честотите на картата . Link to comment Share on other sites More sharing options...
shondll Posted May 23, 2006 Author Share Posted May 23, 2006 Инсталирай си nvidia overclock enabler мод-а за видео-драйвера, и в него (драйвера) ще се появят нови опции, където ще можеш да видиш на колко работи AGP като страничен ефект на възможността да овърклокваш и AGP и честотите на картата . Ако nvidia overclock enabler-а е reg файлче (защото само това успях да намера), като го добавих се появиха разни нови прозорци към таба на gefoce, но в тоя за информация има ново 20: "Bus: PCI" няма AGP, няма и скорост, какво става нямам идея Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 23, 2006 Share Posted May 23, 2006 А случайно да си инсталирай драйвъра за чипсета на дъното. Тази мизерия се получава именно от липсата му. Виж си в диска към дъното, ако нямаш диск си изтегли драйвъра от сайта на Intel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 24, 2006 Share Posted May 24, 2006 Да, възможно е да не си инсалирал драйверите на дъното, аз например не съм го на правил, и картата ми върви на 8х, навсякъде го показва. Пробвай с по-нови видео драйвери, преди имах този проблем, AGP-то ми вървеше на 1х, сложих нови драйвери и всичко се разпозна и заработи на 4х (тогава бях с 4х дъно). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 24, 2006 Share Posted May 24, 2006 Да, възможно е да не си инсалирал драйверите на дъното, аз например не съм го на правил, и картата ми върви на 8х, навсякъде го показва.Пробвай с по-нови видео драйвери, преди имах този проблем, AGP-то ми вървеше на 1х, сложих нови драйвери и всичко се разпозна и заработи на 4х (тогава бях с 4х дъно). Един път когато преинсталирах бях забравил да сложа драйвъра на чипсета и 2 часа се дзеврих защо картата ми работи на 1х. Накрая прегледах какво не съм слагал от дисковете и се сетих за тоя драйвър. Сложих го и всичко се оправи Link to comment Share on other sites More sharing options...
shondll Posted May 24, 2006 Author Share Posted May 24, 2006 Благодаря за съветите, но не знам дали имате повече идеи, и това не стана . Инсталирах драйверите (може и вече да съм го бил направил ама съм забравил) на чипсетите и пак същата абсурдна ситуация: картата и дъното теоретично работят на 8х, реално картата може би работи на 4х, а според нейния производител тя е твърдо PCI. А вие къде го виждате това нещо на коя скорост ви работи AGP-то? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discman Posted May 24, 2006 Share Posted May 24, 2006 в еверест го пише Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 24, 2006 Share Posted May 24, 2006 Ето тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discman Posted May 25, 2006 Share Posted May 25, 2006 Не е тук. Тук само пише на колко си е картата фабрично, а не на колко работи. В чипсет пише текуща AGP скорост и дали е забранен или не Link to comment Share on other sites More sharing options...
shondll Posted May 25, 2006 Author Share Posted May 25, 2006 Не е тук. Тук само пише на колко си е картата фабрично, а не на колко работи. В чипсет пише текуща AGP скорост и дали е забранен или не Discman, ако си прав то тогава видео картата (nVidia GeForce 6600) трябва да е произведена да работи на 4х, защото там където в скрийншота на Lucky Luciano пише 8х при мен е 4х, това възможно ли е? А в инфото за чипсетовете такова животно просто няма P.S. Дано да не стане няква реклама(или антиреклама), но картата е от ера компютърс и инфото и е: Galaxy Nvdia 6600 256DDR AGP 156.22 ,99.50 Видео карта Galaxy 6600 8x, 256MB DDR, 128 bit, AGP 8x,DVI, TV OUT Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discman Posted May 25, 2006 Share Posted May 25, 2006 ето какво пише в чипсет, а може и на двете места да е правилно http://img205.imageshack.us/my.php?image=untitled3zr.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 25, 2006 Share Posted May 25, 2006 Точно от където трябва от там съм дал скрийн шот Същото е като инфото в чипсета, но е отделено само за графичния процесор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discman Posted May 25, 2006 Share Posted May 25, 2006 може, просто аз го гледам при чипсет Link to comment Share on other sites More sharing options...
shondll Posted May 26, 2006 Author Share Posted May 26, 2006 май излиза, че или дъното е някъв кенеф или че стават някакви галимации с вградената видеокарта или просто трябва да се инсталва инфото за чипсетите веднага след инсталването на уиндоуса(така пише в сайта на интел) ама просто ся не ми се занимава с преинсталации . както е правилото на домашния майстор - ако нещо работи е по-добре да не се разбутва. Все пак да не кажете че съм си измислял: http://www.asrockamerica.com/Products/P4i65gv.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
limpbizkit_fena Posted June 12, 2006 Share Posted June 12, 2006 Ми мойта карта е ГеФорсе4 МХ 440 With AGP8x ама пише че работи на 4х как да е напраа на 8х да варви ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 12, 2006 Share Posted June 12, 2006 и дъното трябва да поддържа 8х Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.