Dido`87 Posted May 22, 2006 Share Posted May 22, 2006 Някой може ли да ми препоръча графичен таблет? До сега не съм даже и виждал такова нещо, но ми трябва за фотошоп и не знам какво да търся.../ Link to comment Share on other sites More sharing options...
chochosan Posted May 23, 2006 Share Posted May 23, 2006 ми виж на WACOM продуктите, те са от първите които ги разработват... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 23, 2006 Share Posted May 23, 2006 Графичният таблет е скъпо удоволствие - зависи с какви средства разполагаш и какви са претенциите ти за прецизност на работата. Преди време си бях взел един таблет на Wacom (Volito), който е от най-евтините им модели. Не съм добър с рисуването, така че не съм го пробвал с никакви графични редактори, въпреки че там му е силата, защото има много нива на натиск (на писалката) и като бонус към комплекта даваха и напълно функционална мишка без кабел и батерии (управляваше се единствено от подложката). Тъй като пак трябваше да чертая свободни криви с него, макар и не в графичен редактор, се оказа че малкият размер на подложката не ми върши работа в съответната програма, тъй като съм с 21" и разликата между двете става доста голяма. Със сигурност би ми свършил таблет с големината на екрана ми 1:1 (или още по-добре някой тъчскрийн ), обаче цените на тези модели са с доста високи цени....така че моя го продадох. Ето и инфо от темата ми за продажбата, в която съм писал повече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauler Posted May 23, 2006 Share Posted May 23, 2006 http://www.wacom.com щом за сефте ще хващаш такова нещо бих ти препоръчал Volito2. аз съм с такъв в момента и съм много доволен от него още повече с оглед на цената му която е около 90 лева. мисля че и на теб би ти свъшил работа. иначе ако имаш повечко кинти за даване може да се насочиш към graphire3 и graphire4 по-голям формат по възможност, ама там цените вече са над 100 евро. а ако имаш 500 евро излишни може да си вземеш и мойта мечта - intuos3 A4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dido`87 Posted May 23, 2006 Author Share Posted May 23, 2006 Имам 200 лв. Кажете кое ще е най-добро... За сега се спирам на това : Trust Wireless Scroll Tablet TB-4200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chochosan Posted May 24, 2006 Share Posted May 24, 2006 хехе ако имаш още много повече пари можеш да си вземеш CINTIQ 21" LCD в/у което рисуваш директно Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan_t_st Posted August 22, 2006 Share Posted August 22, 2006 Здравейте. Искам да попитам няколко въпроса относн таблетите, тъй като смятам да си взема един скоро. Разполагам с около 150 лева като има възможност да дам малко повечко ако се наложе. Искам да попитам дали може да ми препоръчате някакъв модел за тези пари и дали знаете от къде в Пловдив се продават таблети. Благодаря предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted December 17, 2006 Share Posted December 17, 2006 Впечатления от Volito2? Ще е за напълно начинаещ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 17, 2006 Share Posted December 17, 2006 Впечатления от Volito2? Ще е за напълно начинаещ. Не ми изглежда сериозна работата с него, защото работната площ е доста малка. Не може да има достатъчна прецизност на такава малка площ. Но цената му е достатъчно ниска, освен това заедно с писалката в комплекта влиза и безкабелна мишка, която дори няма батерии, а се "захранва" от подложката. Просто зависи за какво смяташ да го ползваш - аз не успях да го пригодя към работата и задачите си, но щом казваш че ще е за начинаещ (в каква област?)....може да бъде доста забавно да шариш с писалката насам-натам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan_t_st Posted December 17, 2006 Share Posted December 17, 2006 Впечатления от Volito2? Ще е за напълно начинаещ. Аз съм доволен от него. Не ми пречи, че е с малка работна площ. Ако ми трябва по голяма прецизност винаги има зоом. Дори така ми е по-удобно...не ми се налага за малки неща да ръкомахам прекалено много. Определено има какво да се желае, но за тези пари по-добро няма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted December 17, 2006 Share Posted December 17, 2006 Идея къде го има по евтинко? Гледам, че ADCOM внасят WACOM. А и чух, че имало нещо като нова ревизия, като в пакета единствено софт-а е различен. Ползвал ли си стария? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan_t_st Posted December 17, 2006 Share Posted December 17, 2006 Идея къде го има по евтинко? Гледам, че ADCOM внасят WACOM. А и чух, че имало нещо като нова ревизия, като в пакета единствено софт-а е различен. Ползвал ли си стария? Аз моя си го взех именно от там преди няколко месеца. Мисля цената беше същата като посочената в сайта им. За начинаещ (какъвто съм и аз ) мисля ще ти свърши работа, но за по-про работи мисля ще ти се наложи да вложеш повече пари.....предимно заради чувствителността на таблета....но за тези пари този е най-добър.....а и все пак е wacom....които са си лидери в тази област. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted December 17, 2006 Share Posted December 17, 2006 То и dpi-то не е впечатляващо, в сравнение с други марки, на които обаче нямам доверие. Иначе ще се ползва от напълно начинаещ, както вече казах. Иначе може ли да покажеш творби? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan_t_st Posted December 17, 2006 Share Posted December 17, 2006 Ми не мога в момента да покажа нищо....имам на този комп само няколко скици, които не са изобщо за показване (нещо не си ги харесвам как станаха) Иначе по темата...най-добре е да си вземеш таблет на wacom, както си се ориентирал. Не се лажи да си взимаш Trust или нещо от сорта....има много уплаквания от тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted March 11, 2008 Share Posted March 11, 2008 имам един въпрос. с тея таблети се рисува чрез даден софтуер. след това от този въпросен софтуер (примерно за wacom е artrage 2) в какъв формат мога да експортирам нарисуваното? растерно или векторно? 'щото мислех преди време да си взема един таблет (като за начинаещ), но и мен, подобно на Midex, малката площ на най-евтините модели ме притесняваше и в крайна сметка се отказах ... но съществения въпрос е - след като се нарисува, в к'ъв формат може да се export-не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 В този който може да експортва софтуера ти , не се бъркайте ,че таблета прави нещо кой знае какво само по себе си , просто имитира прецизна мишка с нива на натиск. Иначе малкия размер не е чак толкова голяма пречка , може да се вземе по-голям trust или genius , но не правете тази грешка , нямат нищо общо! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 19, 2008 Share Posted April 19, 2008 ... подобно на Midex, малката площ на най-евтините модели ме притесняваше и в крайна сметка се отказах ... но съществения въпрос е - след като се нарисува, в к'ъв формат може да се export-не. Ако е за занимавка, малкият размер върши работа...но ако искаш да си прецизен и да го ползваш професионално или поне резултатите от него да приличат на професионалните, задължително си трябва голям размер. Това е все едно графичен дизайнер или проектант да работи на 15" монитор. Иначе ShitHappen ти го каза...ако софтуерът ти поддържа векторно експортиране - ще експортира...и обратно....а с таблета просто ти дават някакъв олекотен софтуер - не специализиран за чертане точно с този таблет. Между другото моят Ваком (с писалката и мишката) го продадох отдавна във форума, но пък неотдавна взех от "Инхерит"-а друг - "Genius"...не че ми трябваше, но Инхерит-а го даваше на сметка и го взех да имам някакъв таблет подръка, ако все пак ми се наложи да се подпиша някъде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted April 19, 2008 Share Posted April 19, 2008 аз главно си мислех да го използвам за очертаване на някакви изображения, които след това да ги export-на във веткорен формат и да ги обработя за предпечат Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zingam Posted June 22, 2009 Share Posted June 22, 2009 Какво е положението с таблетите по настоящем? Какво бихте препоръчали за начинаещ digital painter? Какъв точно е проблемът с малките таблети? Имам лаптоп с 15.4". За вбъдеще ще си взема пак този размер, но ако се налага и по-голям монитор 22" или 24". В момента не съм склонен да дам 500 лв и повече за минималния клас Wacom, поне докато не убедя, че правя нещо смислено. Какво е положението с по-евтините? Например Genius G-PAD? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 22, 2009 Share Posted June 22, 2009 Какъв точно е проблемът с малките таблети? Не са много прецизни - какъвто и dpi да поддържат, площта на таблета е несъразмерно малко с екрана, на който се изобразява резултата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zingam Posted June 22, 2009 Share Posted June 22, 2009 Не са много прецизни - какъвто и dpi да поддържат, площта на таблета е несъразмерно малко с екрана, на който се изобразява резултата. А ако работиш върху по-малки части (zoom) от цялата картина, не може ли да се компенсира? Разбира се няма да е толкова удобно. Съветват ме да взема Bamboo. За по-горен клас Wacom - няма да се изхвърлям още. По спецификации Genius G-Pad f610 има много по-добри характеристики за подобна цена. Само още не ми е ясно, дали плащаш по-скъпо на Wacom заради марката или наистина има защо поне в тоя клас? Между другото, къде се продават в Пловдив? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 22, 2009 Share Posted June 22, 2009 Multirama, JAR. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky13 Posted July 27, 2009 Share Posted July 27, 2009 всичко което не е на уаком е боклук.Все нещо им се прецаква,и все са с батерия дето се изхабява.Само на уаком писеца се зарежда от дъската ,благодарение на технология която са патентовали. Вземи си събери още пари и си вземи един уаком бамбу.Ако ще да е малак.То размера няма толкова значение при таблетите джиниъса е голям боклук.Иска много натискане и китката се изморява бързо.Драйверите му са боза. Изработен е от ефтина пластмаса. Писеца след няколко седмици ще се пропука и ще трябва да го увиеш с тиксо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zingam Posted August 23, 2009 Share Posted August 23, 2009 всичко което не е на уаком е боклук.Все нещо им се прецаква,и все са с батерия дето се изхабява.Само на уаком писеца се зарежда от дъската ,благодарение на технология която са патентовали. Вземи си събери още пари и си вземи един уаком бамбу.Ако ще да е малак.То размера няма толкова значение при таблетите джиниъса е голям боклук.Иска много натискане и китката се изморява бързо.Драйверите му са боза. Изработен е от ефтина пластмаса. Писеца след няколко седмици ще се пропука и ще трябва да го увиеш с тиксо. Благодаря ви за съветите - получих си го днес, wacom ама не е bamboo ...нито е от мултирама... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.