Jump to content
BulForum.com

online radio

Devilman

Recommended Posts

Ми трябва ти нужния plug-in само това знам и на мене ще м е много интересно да разбера как стаа номера по нататък.На bratcheda.org май е обяснено или се лажа ?!?!Кажете и на мене и мен ме интересува тази тема :blink:

nassko мерси много ще пробвам това и ако не стане става ли една консултация на ПМ да се разбереме пък ако стане може и почерпка да има :D

nassko мерси много ще пробвам това и ако не стане става ли една консултация на ПМ да се разбереме пък ако стане може и почерпка да има  :D

Razbira se ne se pritesniavai.Pi6i ako ima6 problemi.6te ti otgovoria s udovolstvie (stiga da moga).

nassko, amoje li da se startira remote ot nqkoi tvoi sait naprimer taka che da ne zasqga tvoqta vruzka a tazi na hostinga koito predlaga saita?? Za primer, az puskam stream-a s muzika do site-a a horata slushat ot tam???? taka natovarvame samo vruzkata na servera na hostinga i poveche hora shte mogat da slushat ottam. e vqrno che te si imat opredelen mesechen trafik, ama moje da stigne za nqkolko predavaniq v mesetza :)))

Prepolagam 4e 6te stane no parvo triabva da se instalira servera na tozi otdale4en host.Posle ti se vrazva6 kam nego naprimer ot home i mu dava kakvo a sviri-server-a priema i stava havata.Ama taka i tvoita vrazka bi triabvalo da se natovarva za6toto i ti izpra6ta6 paketi kam sarvara.

zna4i napravih si za radio(s golqma pomo6t ot strana na nassko) ama neznam kak ot local da go pusna i vyn da go slu6at.nqkoi moje li da mi dade nujnata programa za prenaso4vane i da mi obqsni kvo trqbva da se napravi za da dam vyn6en glas na radioto. :)

zna4i napravih si za radio(s golqma pomo6t ot strana na nassko) ama neznam kak ot local da go pusna i vyn da go slu6at.nqkoi moje li da mi dade nujnata programa za prenaso4vane i da mi obqsni kvo trqbva da se napravi za da dam vyn6en glas na radioto. :)

pich aide malko po-dobre da si formulirash vaprosa zashtoto az razbiram tova:

ideqta ti e da go slushat navan ot mrejata na Evrocom nali taka ??

ako e tova az go puskam i go slushat v Sofia my friends taka che nema problem ....

az go puskam na RelayPort=8000

ako e tova az go puskam i go slushat v Sofia my friends  taka che nema problem ....

@johan a kakvo se poluchava kato se pusne na 44kHz stereo ?????Ne ti li zamira radioto ?????? :)

ako e tova az go puskam i go slushat v Sofia my friends  taka che nema problem ....

@johan a kakvo se poluchava kato se pusne na 44kHz stereo ?????Ne ti li zamira radioto ?????? :)

na 24kbps , 22.050KHz Mono go puskam ....

vse pak sam na dostapna ....i tova e naj dobriq variant

za povece samo moga da mechtaq :woot

ne to4no vypreki 4e i na tova nqma da se razsyrdq :)

prosto sega radioto mi e kam vytre6noto ip i mogat da go slu6at hora samo ot mrejata v koqto sym.razbrah 4e vyn6nite slu6ateli trqbva da se prenaso4at ot evrokomskoto mi ip kam vytre6noto(na koeto e radioto) za da stane dostypno radioto i za hora izvun moqta mreja.(neznam kak stava tva no mi kazaha 5rez ne6to ot sorta na NAT)

ne to4no vypreki 4e i na tova nqma da se razsyrdq :)

prosto sega radioto mi e kam vytre6noto ip i mogat da go slu6at hora samo ot mrejata v koqto sym.razbrah 4e vyn6nite slu6ateli trqbva da se prenaso4at ot evrokomskoto mi ip kam vytre6noto(na koeto e radioto) za da stane dostypno radioto i za hora izvun moqta mreja.(neznam kak stava tva no mi kazaha 5rez ne6to ot sorta na NAT)

Az da si spestq tozi problem direkno install na moq router&firewall i si open port

Za ideqta koqto ti iskash e neobhodimo da si open port i da napravish port forwarding ot router zad kojto ste ALL kam tvoeto PC

imaj predvid che tova i da go pusnesh speed-a ti zaminava

Az da si spestq tozi problem direkno install na moq router&firewall i si open port

Za ideqta koqto ti iskash e neobhodimo da si open port i da napravish port forwarding ot router zad kojto ste ALL kam tvoeto PC

po na4ina po koito ti si go napravil speed-a ti zabavq li se kato te slu6at vyn6ni slu6ateli

po na4ina po koito ti si go napravil speed-a ti zabavq li se kato te slu6at vyn6ni slu6ateli

opredeleno speed-a mi otiva samo za radio

Az sam na dostapna i radioto sam go puskal za da go TESTVAM i to ideqta mi beshe samo pod Linux da go vidq kak raboti ......

Za TV i za Radio opredeleno se iska da imash hubava speed :)

az mislq da probvam i za tova se vry6tam na predi6niq si vypros kak da go pusna vyv vyn6na upotreba?na port 8884 sam go slojil oba4e ne znam kak stava dalaverata s otvarqneto na teq portove za vyn6ni potrebiteli :confused .ti kak si go napravil?

p.s.na ikonomi4na + sym i smqtam da potbera slu6atelite mi da sa samo kym evrocom.net.v takyv slu4ai gore dolu kolko 4oveka 6te mogat da go slu6at? :confused

Vij sega:

1)Parvo Johan ti kaza 4e go e slojil na rutera i tam samo e neobhodimo da otvori porta na koito slu6a sarvara bez da e neobhodimo prenaso4vane na porta ( Port forwarding)

2)pri teb osven porta da se otvori e neobhodimo da se prenaso4i zaiavkata ot IP adresa koito ti davat ot Evrocom kam tvoeto lokalno IP.Tova stava nai lesno kato si sloji6 na PC-to (ako si pod windows) kam koeto e vklu4en modema edna programka koiato da rutira trafika vav LAN.V tazi programa prenaso4va6 porta na koito si pusnal sarvara (8884) kam tvoia komp(localnoto IP).Taka vsi4ki koito se varjat kam Evrocomskoto ti IP avtomati4no 6te se prenaso4vat kam localnoto IP:8884.Tova e.Programite koto moje6 da izpolzva6 za tazi cel sa WinRoute ili WinGate.Az li4no ti prepora4vam WinRoute.

3)Ako izpolzva6 firewall(koeto e zadaljitelno) otvori porta na sarvara(8884)

4)Togava ve4e 6te moje6 da podbira6 slu6aelite si koito mogat da badat ne samo ot mrejata na Evrocom.Vsi4ki koito otvoriat adresa http://evrocomskoIP:8884 6te mogat da slu6at radioto osven ako ti ne im zabrani6 ili gi banne6 i t.n.

Ta tva e cialata rabota.Po podrobno ne moga ot tova da go obiasnia.Uspeh.

--------------A sega se setih i...

5)drug variant e da instalira6 sarvara na PC kam koeto e vklu4en modema.Togava ne e neobhodimo a prenaso4va6 ni6to.Samo otvaria6 porta i gotovo.

tova i napravih.sega samo trqbva da otvorq port-a na servernto pc koeto nz kak stava?

sorry ama izpusnah neshto tazi tema

nassko dobre ti e obqsnil neshtata

imash li install firewall (predpolagam imash) na "servernto pc"? ako imash prosto mu kazvash da open port 8884 i si gotov :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...