Jump to content
BulForum.com

Синият екран на смъртта...

Recommended Posts

Значи от известно време насам, компютърът ми се рестартира сам, без някаква видима причина. Върха на сладоледа беше преди малко... Спря тока, и като го включих след това, като зареди ми изкара синия екран, със следното съобщение:

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR EQUAL

Проблемите започнаха когато си взех новата видеокарта и смених 2х256 със 2х512 ДДР. Не съм преинсталирал Windows. Възможно ли е да е дефект в някой от компонентите?

Някакви идеи?

Щом пише ДРАЙВЕР-...блабла предполагам, че грешката е в Уиндоуса. Особено след като си сменял хардуер и после си останал със старата боза. Едно преинсталиране на уин би оправило всичко по мое мнение.

Причината е в паметта или дъното с огромна вероятност!

Аз имах абсолютно същото съобщение в синия екран преди месеци когато имах проблеми с дъното, и косвено в паметта. Тогава инсталирах 3 различни Windows-и за 1 месец и все същото. Оказа се дефектно дъно.

Пусни memtest да върти няколко часа и особено тест #5. Ако даде дори една грешка (в червено), извади и сложи няколко пъти едно след друго паметите в слотовете (за да се подобри контакта, да и това ми се е случвало, затова като сложа веднъж памети, не обичам за щяло и нещяло да ги вадя и размествам), продухай от прах и пробвай пак.

Sygate Personal Firewall?

Смени Ати с нВидия или обратното предполагам - а деинсталира ли драйвърите на старата видео карта преди да инсталираш драйвърите на новата?

Пробвай да преинсталираш драйвърите на видеото.

Виж дали паметта е хубаво "натисната" в сокетите - за всеки случай я извади и я натисни отново хубаво да влезе (да се чуе щрак).

Връни last known good configuration ако има и виж дали това ще реши проблема...

Температурите как са? Не прегряваш, нали? Не си овърклоквал и не си пипал настройките на паметта в БИОС?

Ето за това обичам Уиндоус - за един проблем може да има милион и една причини...

Имах подобен проблем и много време изгубих в тестове, преинстал на Wina и тем подобни.Най-добрият вариант е, ако имаш приятел да взимаш от него части и така част по част да проверяваш.При мен всички части си бяха наред, но имаше несъвместимост между дъно и VGA.

Успех.

Изтегли си програмката DriverCleaner.

Тя е за изчистване на регистрите от останали библиотеки на драйверите.

Прочети как се работи в хелпа и след като почистиш регистрите дай резултат.:):)

Да вметна,че се работи под сейф мод.

Влизаш в сейфмод и след като стартира уиндоуса включваш въпросната програма.

Чистенето е автоматично като само задаваш кой драйвери ще триеш.

Предимно е за триене на библиотеки останали от видеодрайверите,но може да чистиш и такива от

пакета за чипсета;звук,аудио и лан.

Веднъж му даваш команда клийн и като ги намери въпросните библиотеки натискаш пак

за потвърждение.

Програмата е много ефективна и ми е помагала неведнъж да не преинсталирам Вина.

След това инсталирай на чисто и всичко ще е ок,ако не е хардуерен проблема естествено.

С други такива програми не съм имал такава ефективност както с тази.

:zzz

Благодаря на всички... Ще изкарам и пак ще вкарам паметите и видеото. Когато инсталирах видеокартата, специално махнах стария драйвер. Най-вероятно е от контакта, защото много време се мъчех, хем да не насилвам симовете, хем да влязат... Ще пиша пак след тестове.

Пак благодаря!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...