Jump to content
BulForum.com

Сваляне на килограми

Tedo1912

Recommended Posts

Lame said:
Тия глупости от детската градина, да се яде 2 часа преди лягане последно ги разправяй на кидс от залата дет' тренираш :P

а аз такова нещо не съм твърдял никога , не си прави грешни изводи още в началото казах че се храня доста неправилно , но все пак продължавам да твърдя че последното хранене да е в 18.00ч. е рано , след това трябва да има поне 1 протеинов шейк ;)

• Replies 104
  • Created
  • Last Reply
  • 1 month later...

ем момчета,когато пуснах темата бях 105 кг,сега се радвам да ви кажа,че съм 76.диетата беше следната:

понеделник-петък:вода вода и пак вода.

събота и неделя:каквото искаш,но в умерени количества

сладкото се изключва напълно(не че преди това ядях де).

в момента целта ми е да успея да ги задържа и евентуално още 2-3 кг да смъкна.

С тая диета - след 1 година ще си 130 кг!

Единственият ти шанс да се опиташ да се научиш да ядеш малко, здравословно - предимно белтъчини и да се съсипваш от тренировки - меко казано - бодибилдинг и кардио!

Без як спорт и качествено хранене си загубен!

Желая ти успех!

Tedo1912 said:
ем момчета,когато пуснах темата бях 105 кг,сега се радвам да ви кажа,че съм 76.диетата беше следната:

понеделник-петък:вода вода и пак вода.

събота и неделя:каквото искаш,но в умерени количества

сладкото се изключва напълно(не че преди това ядях де).

в момента целта ми е да успея да ги задържа и евентуално още 2-3 кг да смъкна.

доколкото разбирам от понеделник до петък не ядеш нищо ако е така трябва да си наясно какъв шок причиняваш на организма си и колко неправилна ти е диетата , диетата не трябва да се състои в това да не ядеш нищо и да гладуваш а да ядеш умно

вече се храня разумно,по малко.

и това за 130 кила-не смятам,че е така.онзи пример с момчетo,където съм го споменал в 1вия пост на темата, ги държи същите килограми.

Тедо, Тедо по-малък си от мене виждам с 14 години - повярвай ми - пробвал съм го лично досатъчно пъти!!! С глад не се отслабва!

Отслабване и поддържане на тегло става само с разумна и подходяща диета, а за усилване на ефекта и много движение/спорт. А освен това от спорта има и друга полза - не само за отслабване.

Това дето искаш да го постигнеш е начин на живот, а не е на принципа - днес ще потренирам да отслабна, а утре ще се отпусна и ще правя, каквото ми скимне - или го правиш сега и завинаги или не. Средно положение - няма.

:devil - как беше приказката: Всички хубави неща са забранени, неморални или се дебелее от тях.

С глад може да постигнеш само така наречения - Йо-йо ефект - първо отслабваш, а после за нула време, качваш килограмите и дори още повече, отколкото си бил преди това. Истинско отслабване може да постигнеш само с правилно хранене, бавно, много движение, спорт и вечно постоянство.

Както казах или живееш, за да бъдеш готин и здрав или не се занимаваш и приемаш, такъв какъвто си и не се мъчиш :) Е, веднъж вече, ако свикнеш на този начин на живот - не е чак толкова лошо, даже става хубаво ;) Ти си малък още, тъй че имаш време, ама след 25-тата годишнина нещата стават трудни, но не и невъзможни!

Доста пъти съм чувал в залата разни да казват: "Едно време, какви плочки имахме, а гледай сега, какви сме станали!" Еми, колкото и да тренираш, ако не се храниш правилно - все ще си дебел ;)

• 2 months later...

ами аз сам 173/63 и искам да ви питам дали е вярно 4е не е добре да се отслабва като си на 14-15 понеже сам нямало да порасна

• 3 weeks later...

"понеделник-петък:вода вода и пак вода."

Пич освен язва, за нищо друго не се сещам да постигнеш с тази диета.

наистина пробвай с бягане и ограничаване на храната/но не на броя хранения/

• 4 weeks later...

еми...всичко върви по-добре от колкото очаквах.храня се абсолютно нормално,разбира се с малки ограничения,но нищо сериозно. Без проблем държа килограмите на 73-74.

Хубаво, по-слаб си от мене вече. Ако задържиш 3 години така ще ти кажа - браво :) Ако спортуваш - сигурно няма да ти е проблем.

За мен най-добрия начин да отслабнеш е следния-трябва да се ходи на фитнес(или да се тренира друго) ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.С някфа ненормална диета като да пиеш 5 дена само вода без да спортваш не можеш да си задържиш килограмите дълго време.Не трябва да се яде сладко(там една фафла на 3-4 дена не е голям проблем според мен).И да си ядеш от всичко,НО в умерени количества без да преяждаш :) .Аз като почнахме даскало тая година бях 85 кила!!!!Тръгнах на фитнес,следвам горепосочените мои правила за отслабване и сега съм 79-80.В никакъв случей не казвам,че постижението ми е огромно,но при мен проблема е,че много обичам сладко и колкото и да се въздържам понякога така ми се прияжда,че просто няма спирка :bgrin: .Та това е моята "стратегия".За никъде не бързам,няма да ходя на конкурс-бавно но славно ще достигна желаните 75-6 кила :)

• 6 months later...

радвам се да кажа,че вече повече от година задържам килограмите без особени ограничения в яденето ( без тях не може де,но не са сериозни) и съм 72 кг,като до преди 2 седмици стигнах 69,но просто беше след малко по-натоварен период,не че съм го целял :)

Lame said:
Виж ся, ранната вечеря в 18:00 часа ваобще не е толкова ранна дори да си лягаш в 2:) Тия глупости от детската градина, да се яде 2 часа преди лягане последно ги разправяй на кидс от залата дет' тренираш :P Ам иначе сори, че съм те сбъркал, че искаш да сваляш килограми, сигурно щот' си писал в тема за сваляне на килограми... грешката е моя:)

А за свикването към ранната вечеря става постепенно, а не от раз:) Както одеве казах ..сваляш с по половин час на седмица, а ако ти е чак толкова трудно, ще сваляш с по половин час на 2, 3 ...или колкото ти е нужно седмици ...важен е крайния резултат:)

Глупости.

• 2 months later...

Абе вие пък сте много опасни, естествено, че за всеки си е иднивидуално това ;) Темата е малко старичка, но сега я забелязвам.

Ако режима ти е ставаш в 7 сутринта -> работиш/учиш/мързелуваш/, прибираш се/свършваш работа/даскало в 5-6 следобед и си лягаш в 10 вечерта е нормално последното ти ядене да е в 18:00 като разбира се няма по-хубаво от това през тия 15-16 часа, в които си буден да ядеш 4-5 пъти през 3-4 часа, но това е друга тема.

От друга гледна точка, ако ставаш в 11-12-13 часа, и лягаш в 3-4-5 сутринта(не е нелепо - аз самия имах такъв режим доскоро, както и доста мои познати), естествено, че не е нормално да се хваниш последно в 18:00. А тия глупости от детската градина са от верни по-верни всъщност, не знам защо си толкова сигурен. Яде се според твоя личен режим. Не е хубаво да се храниш късно преди лягане :)

Също така за отслабване доколкото съм запознат е хубаво да не ядеш много солени храните, защото това като цяло е доказано, че увеличава апетита. Използване на ... да речем 1 чаена лъжичка мед сутрин и вечер като заместител на сладкориите през деня - има теории, според които това помагало за апетита към сладкории, вафли, торти, шоколади и такива неща ;)

Отслабването може да стане само с диета, като разбира се далеч по-полезно е диетата да е по-разкрепостена + често спортуване, но не всеки има възможността да спортува :)

Както вече са написали, често хапване,но в малки количества.Хляб и сладко,ако ти се хапват - само сутрин,защото тогава има най-голяма вероятност да не ти се лепнат никъде.Не се подлагай на някакви ужасни диети,сваляй бавно,но сигурно! Иначе има вероятност да си навредиш! Задължително и някакви движения:бягане,плуване... фитнес ;)

Tedo, брутален шок си си вкарал на организма.

Най-лесния начин да се отслабне е лечебния глад. По системата на Лидия Ковачева. Сваля се общо взето бързо, без да си навреждате на организма.

AssassiN said:
Tedo, брутален шок си си вкарал на организма.

Най-лесния начин да се отслабне е лечебния глад. По системата на Лидия Ковачева. Сваля се общо взето бързо, без да си навреждате на организма.

Може ли да я споделиш тази система подпали ми любопитството .

Много заблуди има в тази тема, но е нормално.Никакви крайни диети не са полезни.Едиствения наистина задравословен начин за отслабване е НВД + спорт + лекарско наблюдение.Не може да лишава човек организма си от всичко или от някои неща, но изцяло, и да чака резултата да е положителен.НВД-то комбинирано с комплекс от витамини и спорт подходящ за конкретния човек( няма универсален тип спорт ) и това цялото да е съгласувано и под надзираването на личния ви лекар е най-доброто, което можете сами да направите за себе си.

*НВД - Ниско Въглехидратна Диета, потърсете в гугъл, изгответе си я сами и я спазвайте.Най-важна от всичко изброено обаче остава МОТИВАЦИЯТА.

host said:
Много заблуди има в тази тема, но е нормално.Никакви крайни диети не са полезни.Едиствения наистина задравословен начин за отслабване е НВД + спорт + лекарско наблюдение.Не може да лишава човек организма си от всичко или от някои неща, но изцяло, и да чака резултата да е положителен.НВД-то комбинирано с комплекс от витамини и спорт подходящ за конкретния човек( няма универсален тип спорт ) и това цялото да е съгласувано и под надзираването на личния ви лекар е най-доброто, което можете сами да направите за себе си.

*НВД - Ниско Въглехидратна Диета, потърсете в гугъл, изгответе си я сами и я спазвайте.Най-важна от всичко изброено обаче остава МОТИВАЦИЯТА.

хлябни хави и халви, ориз, картофи, сладки плодове и кво ли още не у лево и това ако не е лишаване на организма от нещо, с което е свикнал до момента, сумати години ;)

познавам хора на НВД, наистина имат резултати, само където нещо силата, издръжливостта и някак си усета за липса на нещо ...

Аз НВД не знам да има ден дет да подкарам, но наистина, ако човек има нужда сериозно да стопи мазнини, винаги в устата ми е било ВМНВД, нещо с което обаче трябва да си съобразиш цялото ежедневие.., да си носиш храната на работа насам натам..

Без значение е режима за носенето на храна...ВВД,НВД се носи храна,ако не можеш да осигуриш храна на организма през определен интервал от време.Не може със закуска преди работа и вечеря след да се чакат резултати.Зимаш канчетата и си приготвяш от предишния ден,няма начин...

• 1 month later...

Даам наистина ВМНВД ее най-добре или още по просто казано Ядки+Месо..но зависи от тренировките ти и тегло и тогава определяш количеството месо..аа с ядките все пак не трябва да се прекалява 100-200гр...е зависи и от ядките де :) просто растителни мазнини+белтъчини..но нали занете..зареждащите дни са нещо наистина важно...хубаво е на 2 седмици да има един ден в който да зареждате с въглехидрати...попринцип правилно е със сложни въгл.-картофи,ориз по 400гр е нормално,но пак е относително спрямо теглото.. но пък ако не можете да се въздържате в тези дни може да си позволите нещо вредно..но не трябва да се ядат мазнини и въгл.на едно хранене тъй като организма предпочита въгл. за енергия и когато приемем и мазнини и въгл. на веднъж..организма усвоява въгл. като енергия,а мазнините като запаси от енергия-натрупвае на мазнини..и попринцип в тези зареждащи дни трябва да се избягват мазнините..аа също нещо за което се сетих може преди лягане да пиеш соев протеин или да хапнеш соя,но това е ако все пак искаш да запазиш и мускулна маса не само сваляне на тегло..Дано да съм била полезна..и ако има нещо поправяйте ме..ще съм ви благодарна :rolleyes: :) :) :)

• 11 months later...

Аз искам някакви добри термогени да ми препоръчате, които да не изискват тежка тренировка... само за сваляне на малко мазнинки :)

Teзи "ASN" - "XTREME CUTS 750" дали стават за целта. В silabg ги хвалят, а и са най-популярните в сайта за тази цел...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...