dorina Posted May 13, 2006 Share Posted May 13, 2006 Здравейте, надявам се модераторите нямат да имат нищо против, че пускам тази тема тук. Значи информацията е от форума : http://forum.bg-mamma.com Копирам историята както е описана от Росица Букова (с ник lavender), която е от управителния съвет на Движението на българските майки : Историята е следната .детенцето се ражда с проблем,но го установяват късно и диагноза е поставена след годинка. Виктория е на 4 годинки, невероятно красиво създание, но не вижда и не ходи. Претърпяла е 6 опeрации в БГ които обаче са влошили състоянието. Първата й пълна упойка е фатална за това да не може да ходи. Родителите до момента са успявали с кредити и др. да плащат операциите и лечението тук,но в БГ вече никой не може да й помогне. Варианта е в Германия и операциите ще струват около 10 000 Е. БГ ЕЪР им поемат пътя,а една българка престоя на място. Семейството имат 5 000 лв.,ние ще преведем 1 800те от Глобъл ,но остават още много.Операцията е насрочена за 30.05. Майката ми каза днес,че отвсякъде са я отсвирили за помоща която моли и ние сме единствените които поне сме се поинтересували за детето.Шансовете са много големи,а прогледне ли детето и ще проходи При мен е копие от епикризата на момиченцето. А тя е-Ембрионално стъкловидно тяло и вродена катаратка на двете очи. дясното око вече е с Кератопатия в напреднала фаза и е за трансплантация на роговица,но това е отделно от другите операции ,за които са нужни 10 000 Е. Ретината и на двете очи е съхранена . Момичета,аз почвам да звъня телефони Решихме с майката да направим среща този уикенд с всички желаещи да се запознаят с нея и да им помогнем.Сметката ще е готова днес,на името на детето ще бъде .До сега нямат защото не са търсили пари и са се надявали на чудо в БГ.Живяли и продължават да живеят на кредити от всичките операции и лечение тук. Не знам какво друго да пиша,освен че съм разстроена страшно и се чудя от къде да почна Тази събота в Южният парк ще направим срещата и всички желаещи са добре дошли Майката ще се регистрира тук и ще се включи когато успее. Благодаря ви, знам че ще измислим нещо Детето се казва Виктория Лазарова Илиева сметката на таткото: ОББ клон Доверие бул.Мария Луиза 70 банков код:20084232 сметка:1030106017 Лазар Асенов Илиев Ето и адреса на сем. София кв.Суха река бл.135 вх.б ап.21 Цветелина Маринова Ето това е ВИКИ с майка си и татко си: http://snimka.bg/album.php?album_id=36930&photo=17 Линк към темата във форума : http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=98860.0 Днес в София, в Южния Парк беше проведена среща на майки, където бяха събрани към 1800 лева за Вики, но са нужни още средства, за да може да заминат за операцията. Освен това репортаж за Вики беше излъчен по новините в Нова Тв, BBT и ТВ Европа. Парите не са много, но все пак са от решаващо значение Вики да се оправи и да има нормален живот. Ако Вие или Ваши близки, познати, приятели имат макар и малка възможност, това ще значи много! Можете да копирате тази тема и по други форуми или портали ако се сещате за такива и ако там не е публикувана вече (допълвам, защото я пуснахме в доста форуми вече в интернет)! БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО ПРЕДВАРИТЕЛНО ОТ ИМЕТО НА ВИКИ !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted May 13, 2006 Share Posted May 13, 2006 Само чрез ОББ ли мога да внеса пари? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deathzone Posted May 14, 2006 Share Posted May 14, 2006 Само чрез ОББ ли мога да внеса пари? Естестетвено, че не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorina Posted May 14, 2006 Author Share Posted May 14, 2006 Deathzone, благодаря, че си отговорил. Значи може да внесете от всяка банка превод на сметката на бащата, която съм посочила в първия пост. Може и да се направи превод онлайн чрез e-pay, ако имате карта, по следния начин : Влизаш в e-pay---плащания----Вносна бележка---Въвеждане на вносна бележка----избираш Банка - оператор (коя да е)--- попълваш (В полза на: БИН:*Сметка No:Банков код:Избор на код При банка:Служебно Внесохме сумаBGNВносител:Основание)-------- Потвърждение Благодаря Ви още веднъж! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted May 14, 2006 Share Posted May 14, 2006 До кога могат да се внясет пари? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorina Posted May 14, 2006 Author Share Posted May 14, 2006 Желателно е до 27, 28 Май да са събрани най-късно, защото тогава ако са събрани родителите пътуват за Германия, където на 29-ти или 30-ти е операцията. Предвид малките срокове е трудно да се обърнем към фирми за помощ, тъй като там процедурите по одобрение на подобни дарения са тромави и изискват повече време. Затова семейството се е обърнало към различни фондации, от които помощ оказаха само Движението на българските майки и благодарение на тях, инофмрцията така масово се разпространи и след излъчените вчера репортажи по новините на Нова ТВ много хора са се обаждали с желание да помогнат /Нова ТВ ще направят още един репортаж другата седмица/, така че вярваме, че Вики ще успее да замине за операция, ще се оправи и много скоро ще играе наред с всички останали дечица благодарение на всички добри хора като Вас! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorina Posted May 15, 2006 Author Share Posted May 15, 2006 Здравейте, пиша за да дам информация, че тази вечер общо от сметката и от пари, събирани на ръка от различни хора из цяла България сумата е станала 15 230лв. Браво! Не остана много! Знам, че и БТВ са обещали да направят репортаж и затова очакваме, че ще успеем да съберем всички парички за Вики и нека всички и стискаме палци на 29 Май, когато ще е операцията, всичко да мине успешно и тя да се оправи напълно! Благодаря Ви! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorina Posted May 17, 2006 Author Share Posted May 17, 2006 Здравейте, с огромно удоволствие искам да Ви съобщя, че днес е установено,че необходимата сума е събрана! Набирането на средствата е прекратено по желание на родителите! Благодаря на всички, които са подкрепили Вики, благодаря на модераторите, за това, че направиха темата "важна"... Благодаря Ви! Сега остава само да стискаме палци на Вики да се оправи и да стане едно жизненрадостно, палаво дете! Благодарение на всички, които подкрепиха тази акция, на едно дете беше даден шанс за равен старт, за щастливо детство и за нормален живот, едно дете някой ден ще разбере, че все пак доброто в света е по-силно! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorina Posted May 30, 2006 Author Share Posted May 30, 2006 Здравейте, лично не съм говорила с родителите, но Роси от bg-mamma е говорила днес с майката на Вики, ето какво сподели тя : Направили са на Вики изследването и лекарите са били категорични,че едното око има подобрения и я съветват да оперират догодина. Ако сега го сторят може да се покачи налягането в очните дъна и това да влоши сегашното състояние.Не говорихме много,но тя е притеснена от това какво ще кажат хората, че парите ги има,но не искат да оперират в момента. Догодина щели да оперират и да трансплантират на другото око. Така,и на мен ми е трудно сега,но ви предавам поздравите на майката и се моля детето наистина да има тези големи шансове и лекарите да не бъркат. Каза още,че в момента в който си дойдат ще открият сметка на името на Вики и ще прехвърлят парите там. Ами, дано да са добри тези новини,аз лично вярвам на това семейство и не бих ги упреквала ,че следват съвета на лекарите в Германия. Може би е за добро това, че така са решили лекарите, всички очаквахме веднага добрите резултати, но понякога по-добре е да се постъпва разумно отколкото емоционално. Благодаря ви още веднъж, може би е въпрос на време, но съм убедена, че Вики ще се оправи! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.