lil_stenly Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 Пускам си winrar да разархивира един фаел ... давам му cencel и виждам , че от d:\ -то ми липсва 1gb ?! E добре де ама никакви файлове не са се extract-нали ! Как да си върна 1-ния gb ? п.п. win-a ми е в c:\ И преди е ставало така но след рестарт ми показваше разархивираните файлове сега неще ! някаква програма с която да check-на диск-а ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
czenitel Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 Пускаш скан диск на с-то, праскаш му двете отметки дава ти,че трябва да рестартираш компа за да ти сканира .. пуцаш ре ... чакаш 15 мин да ти сканира и си гг Link to comment Share on other sites More sharing options...
makatol Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 отиваш в темп директорията на winrar и изтриваш всичко що е там... това в случай, че си му преместил темп-а да е на d: Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 Може да изтриеш всичко в тази директория C:\WINDOWS\system32\dllcache .Там се съхраняват файлове от програми които не ти трябват.Аз като го изтрих и ми се освободи над 500мб. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 Може да изтриеш всичко в тази директория C:\WINDOWS\system32\dllcache .Там се съхраняват файлове от програми които не ти трябват.Аз като го изтрих и ми се освободи над 500мб.Да ама там няма нищо общо с WinRar-a. Ако имаш още място, разархивирай файла и после го изтрий. После отиваш в кошчето и триеш и от там. Вчера и на мен ми се случи нещо подобно и така се получи. И все пак, провери ли си кошчето. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bd1 Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 Може да изтриеш всичко в тази директория C:\WINDOWS\system32\dllcache .Там се съхраняват файлове от програми които не ти трябват.Аз като го изтрих и ми се освободи над 500мб. 4akai sq i az imam 470 mb v tazi papka i kazva6 4e ako gi istirq ni6to nqma da stane li? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fifo Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 4akai sq i az imam 470 mb v tazi papka i kazva6 4e ako gi istirq ni6to nqma da stane li? Можеш да ги изтриеш спокойно. Нищо няма да стане на window-са. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 Може да изтриеш всичко в тази директория C:\WINDOWS\system32\dllcache .Там се съхраняват файлове от програми които не ти трябват.Аз като го изтрих и ми се освободи над 500мб. Май започнахме да се отклоняваме от темата, но и аз ще споделя нещо за тази папка C:\WINDOWS\system32\dllcache .Това е хранилище за системните библиотеки, чието предназначение е в случай на повреждането им , операционната система автоматично да си ги възстанови от там. Изтриването на тази папка е възможно, но е добре преди това да се направи следното: По мълчаливо съгласие размера на тази папка е минимум 400 Мв. Затова е необходимо да се настрои максималния размер на допустимия кеш така, че при повторно зареждане на системата, тя да не запълва тази папка автоматично. Start>run>напишете командата : sfc /cachsaze=x където х е максимално допустимият размер на системния кеш в диапазона 0 до 400 Мв. Поставете стойност х=50 /стойности по-малки от 50 водят до неустойчивост на системата/. Сега след рестартиране може да се влезе в папка C:\WINDOWS\system32\dllcache и да се изтрие цялото й съдържание. Така триенето на съдържанието на тази папка вече има някакъв смисъл. Но това не спестява чак толкова място. Link to comment Share on other sites More sharing options...
russsi Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 И аз имах подобен проблем но с WinZip. Оправи се като направих Disc Check. Всичко се изчисти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted May 10, 2006 Author Share Posted May 10, 2006 И аз имах подобен проблем но с WinZip. Оправи се като направих Disc Check. Всичко се изчисти. Хммм ... Значи пускам си winrar и давам extract ! Виждам , че нещо запецва (а да рестартирам не е хубаво) и затова click на cencel ! Но когато пуснах да видя d:\-то този 1гб го няма ... защо ? (Еми тея фаелове са се extract-нали до там докадето е стигнало разархивирането , но win-a не ми ги е показвал ! След като си проверих на няколко пъти d:\-то най-накрая ги показа ! И си ги изтрих ! Почти същото става при corrupt фаилове ! След като фаела е corrupt-нат го пише , че е 1 или там колко си kb (щото неможе да си намери cluster-ите) ! Но , след disk check от фаел , който е бил 500 mb ми го показва не 1 kb , а 300 или 350 мб аз го изтривам и ОК освобождава ми 300 350 mb място , но къде остават тези 150 mb ? С каква програма може да се изчисти това ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.