Jump to content
BulForum.com

da znaete site sa resolve na IP-ta?

chochosan

Recommended Posts

da ima nqkakuv site koito moje da resolve-va ip-ta? kak moga da razbera koi e 217.10.242.124? Abe ima tuk edin pich moje i poveche da sa koito uploadvat zarazeni failcheta s troqnski koncheta - W32.Welchia.worm maskira se kato DLLHost.exe i W32.BlasterC.worm maskira se kato mslaugh.exe ili teekids.exe i kato se startira troqnskoto konche uploada mi skacha kato lud s po 15k, i sum siguren che e bilo ottuk zashtoto upload 15 imam samo vuv vutreshnata mreja na EK, veche gi mahnah i si slojih firewall ama nqkoi postoqnno puska probe za backdoor/subseven trojan horse ili portal of doom trojan horse. Ta moga li da razbera koe e tova kopelence po ip-to i da otida vkushti da mu izviq ruchichkite :)?

da ima nqkakuv site koito moje da resolve-va ip-ta? kak moga da razbera koi e 217.10.242.124? Abe ima tuk edin pich moje i poveche da sa koito uploadvat zarazeni failcheta s troqnski koncheta - W32.Welchia.worm maskira se kato DLLHost.exe i W32.BlasterC.worm maskira se kato mslaugh.exe ili teekids.exe i kato se startira troqnskoto konche uploada mi skacha kato lud s po 15k, i sum siguren che e bilo ottuk zashtoto upload 15 imam samo vuv vutreshnata mreja na EK, veche gi mahnah i si slojih firewall ama nqkoi postoqnno puska probe za backdoor/subseven trojan horse ili portal of doom trojan horse. Ta moga li da razbera koe e tova kopelence po ip-to i da otida vkushti da mu izviq ruchichkite :)?

Koplenceto e 217-10-242-124.inetclub.evrocom.net ;) Dano pomogna :)

... veche gi mahnah i si slojih firewall ama nqkoi postoqnno puska probe za backdoor/subseven trojan horse ili portal of doom trojan horse. ...

Sviknete s misalta, che neta ne e tolkova priatno i spokoino mestence - ima vsikakvi cherveicheta, scriptcheta, loshi momchenca i t.n. :woot

Nqkaded iz foruma 4etoh kak se zaatvarqt portove 4rez zone alarma. Stav6e duma za 135, 137-139...No kato probvah da vidq kakvo e polojenieto s moq se okaza 4e sa zatvoreni :) Ina4e prez Program Control ->Programs->Options moje da zadade6 portovete za vsqko jivotno, koeto se probva da izleze ot PCto ti.

:punk

Vazmojno e!

Ako ima6 dobar fireware to moje da si ostavi6 otvoreni nqkoi ot tqh!

ftp-data 20/tcp # File Transfer [Default Data]

ftp-data 20/udp # File Transfer [Default Data]

ftp 21/tcp # File Transfer [Control]

ftp 21/udp # File Transfer [Control]

http 80/tcp # World Wide Web HTTP

http 80/udp # World Wide Web HTTP

hosts2-ns 81/tcp # HOSTS2 Name Server

hosts2-ns 81/udp # HOSTS2 Name Server

Kogato zatvarqsh portove, triabva da znaesh che te rabotqt po dvoiki. T.e. ima Source i Destination port. Na teb v povecheto sluchai e vajno da si zabranish Destination portovete 80,81,135,137-139, 5000, 1900, 8080 i o6te nqkolko, saotvetno kogato Destination e tvoia computer (v zonealarm - My Computer).

Ako po pokazania nachin v Zonealarm zabranish i drugite portove osven 135 (kakto sym pokazal) estestveno nqma da bachka warez-a i drugi raboti, kogato gledash sait lokalnia ti port moje da e vseki nad 1024, a destination-a e 80, ili 8080(1), 81 za wareza i nqkoi drugi.

Zatova osven 135,137-9, ostanalite gi zabrani samo kogato sa Destination i Destination-a e tvoia pc.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...