todor litov Posted November 10, 2003 Share Posted November 10, 2003 iskam da razbera kak e nay-dobre da se razdeli edna vrazka ( internet ) na EVROCOM.NET Link to comment Share on other sites More sharing options...
aXe Posted November 10, 2003 Share Posted November 10, 2003 Vzimash nozicata i rezesh na dve Link to comment Share on other sites More sharing options...
bafi Posted November 10, 2003 Share Posted November 10, 2003 vaprosa ti e neto4en!?!?!?!? za kakvo da se deli? na kolko? na kakva cena? Ako iskash da pravish mreja s 2,3,4...pc-ta, nai dobre e da si vzemete switch, saotetniq broi LAN carti i niakvo darto pc za server. Ako sum razbral pravilno vaprosa ti Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted November 10, 2003 Share Posted November 10, 2003 vaprosa ti e neto4en!?!?!?!? za kakvo da se deli? na kolko? na kakva cena?Ako iskash da pravish mreja s 2,3,4...pc-ta, nai dobre e da si vzemete switch, saotetniq broi LAN carti i niakvo darto pc za server. Ako sum razbral pravilno vaprosa ti Neka vse pak byde ROUTER PLS Link to comment Share on other sites More sharing options...
todor litov Posted November 11, 2003 Author Share Posted November 11, 2003 Znachi mrejata e ja 2 - pc ediniq e moq a drugiq e na priqtelq mi. I kakvi prqbva da sa Lan kartite softuerni ili harduerni a tarifata mi e 64/32 Kbta-- 36lv. Tazi stoga li za razdelqne ???????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted November 11, 2003 Share Posted November 11, 2003 Znachi mrejata e ja 2 - pc ediniq e moq a drugiq e na priqtelq mi. I kakvi prqbva da sa Lan kartite softuerni ili harduerni a tarifata mi e 64/32 Kbta-- 36lv. Tazi stoga li za razdelqne ???????? Predi vreme imashe edin takyv vypros....ili po-tochno tozi vypros se beshe porodil ot drug vypros.Za nerazbralite P A K shte kaga kak stava P R I M E R Kogato iskash 2 ili poveche mashini da imat NET zaedno se postypva po slednite nachini: 1. Instalira se ROUTER na ednata mashina “Win Route ili Win Gate” 2. Pravi se druga mashina koiato da byde ROUTER Variant 1 podrobnosti: Instalirash Win route ili Gate na ednata mashina I pravish slednite nastroiki: 1. IP na dvete mashini da sa v edna Oblast I da imat edna I syshta subnet mask a. IP na ednata 192.168.0.1 subnet mask 255.255.255.0 b. IP na vtorata 192.168.0.2 subnet mask 255.255.255.0 2. Nastroivash GATEWAY na vtorata “Gateway = IP na pyrvata” 3. Nastroivash na dvete mashini DNS na dostavchika “naprimer na EK e 212.39.92.2 Variant 2 Pravi se mashina koiato da e router 1. IP na dvete mashini da sa v edna Oblast I da imat edna I syshta subnet mask a. IP na router 192.168.0.1 subnet mask 255.255.255.0 b. IP na pyrvata mashina 192.168.0.2 subnet mask 255.255.255.0 c. IP na wtorata mashina 192.168.0.3 subnet mask 255.255.255.0 2. Na mashini 1 I 2 GATEWAY e = IP na ROUTER “192.168.0.1” 3. Nastroivash na dvete mashini DNS na dostavchika Kato za nachalo tova mislia ti stiga J Koi variant shte izberesh si e tvoe reshenie USPEH Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igniter Posted November 12, 2003 Share Posted November 12, 2003 batko32: Q razdui kak stava, ako ima6 tro6ka (486) i iska6 da q napravi6 ruter, bez da ti tree HDD, samo prez FDD. Vijdal sam nesto podobno v u4ilisteto - tam be6e 386, 2MB ram, bez HDD i s 1.44MB disketa startiraha ruter. 4ovekat koito go be6e napravil ve4e be6e zavyr6il... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nassko Posted November 12, 2003 Share Posted November 12, 2003 batko32: Q razdui kak stava, ako ima6 tro6ka (486) i iska6 da q napravi6 ruter, bez da ti tree HDD, samo prez FDD. Vijdal sam nesto podobno v u4ilisteto - tam be6e 386, 2MB ram, bez HDD i s 1.44MB disketa startiraha ruter. 4ovekat koito go be6e napravil ve4e be6e zavyr6il... 6te si pozvolia da kaja samo edno: V momenta ima to4no takava tema aktualna i predi okolo 10 min dadoh otgovor na tozi vapros. Pogledni temata za ruterite....TUK Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted November 12, 2003 Share Posted November 12, 2003 batko32: Q razdui kak stava, ako ima6 tro6ka (486) i iska6 da q napravi6 ruter, bez da ti tree HDD, samo prez FDD. Vijdal sam nesto podobno v u4ilisteto - tam be6e 386, 2MB ram, bez HDD i s 1.44MB disketa startiraha ruter. 4ovekat koito go be6e napravil ve4e be6e zavyr6il... FreeSCO router. MINIMALNI Iziskvania: DX2/66 16Mb ram "DDR nestava" XA XA XA XA LAN card "pone 2 br" Video card "inache starite mashini neiskat da trygnat" Key "mouse nemojesh da izpolzvash"khakhakha zashto li i FDD AAAAAA i chovek deto da ti configurira ROUTER-a Za poveche podrobnosti pritesni @nassko ..............TOI E USPEH Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igniter Posted November 12, 2003 Share Posted November 12, 2003 nassko: Mersi mnogo!!! Ako ne be6e postnal nqma6e da se setq da pogledna vav foruma na linux...sramuvam se ot sebe si!!! A i tova mi pri6traka kato 4etqh tazi tema! batko32: E, 4e to togava edin ruter ste izleze po-eftinko i ot switch Link to comment Share on other sites More sharing options...
todor litov Posted November 12, 2003 Author Share Posted November 12, 2003 batko32 priqtel iziram variant 1, no mojeli dvete mashini da vlizat spokoyno vav internet ednovremenno i primimerno da teglqt ( mp3 ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
todor litov Posted November 12, 2003 Author Share Posted November 12, 2003 I ne me pretesnqva cenata na switcha ako stane perfektno no bez server da se pravi shte stani li Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 12, 2003 Share Posted November 12, 2003 Ima mashinki - t.nar. Cable/DSL router - mai padnaha veche pod $50 (na D-Link) - imat 1x 10/100 port za WAN (cable modem), 4x ports switch za LAN. Poddarjat vsichki neobhodimi protooli i technologii - NAT, DHCP (client & server), elementaren firewall, UPnP, a niakoi ot tiah i IPSec . S razmera na malka kutia biskviti i s elementarno uravlenie po HTTP (shareni kartinki z browsera ). Niama shum, niama trakashti HDDs, i moje da se skrie niakade zad televizora Pomislete i za tozi variant - struva si Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted November 13, 2003 Share Posted November 13, 2003 batko32 priqtel iziram variant 1, no mojeli dvete mashini da vlizat spokoyno vav internet ednovremenno i primimerno da teglqt ( mp3 ) Izbora si e tvoi Imai samo napredvid, che za da moge i drugoto PC da polzva I-net ZADYLJITELNO tvoeto triabva da e pusnato"nali shte byde router" A nai-dobri rezultati dosega sym poluchaval sys Win Route 4.0 . Versia 4.1 e bygava i nemoge da se crack-va Problem sys tegleneto niama da ima ako se razberete da teglite edin sled drug zashtoto TRAFIKA ti e EDIN I SYSHT i se razdelia mejdu 2-te PC-ta Znachi naprimer ako si sys DOSTUPNA, obshto na dvete PC-ta trafika shte byde vechno 2,8-3,2k NEGARANTIRAN "mnogo mi haresva tazi duma ".Ako ti dyrpash v momenta neshto, kogato drugoto PC zapochne da tegli trafika shte se razdeli mejdu dvamata priblizitelno po1,4-1,6k NEGARANTIRAN"ot EK" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.