Black Knight Posted May 3, 2006 Share Posted May 3, 2006 Случвало ли е Ви се да инсталирате някаква програма , след което при следващия рестарт на Компа да видете, че някои програми изглеждат със странни - обикновенно по-големи шрифтове. Ако някой се е сблъсквал с този проблем, нека сподели как се справя с него. Най-лесно е да се преинсталира Вин-а , но се чудя дали има и друг начин.Тук става въпрос не за насторойка на шрифтовете от Control Panel -> Display що то така не се променя нищо, а някак да му се бръкне в регистрите или и аз незнам как. Та значи някой знаели как може да се върнат настройките на шрифтовете както са с "прясно" инсталиран Windows ХР SP2 Pro. 10х! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted May 3, 2006 Share Posted May 3, 2006 едно време след инстал на flex type всички шрифтове ми се прецакаха. И от тогава такива бози не слагам. Естествено се оправи след преинстал на windows Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Knight Posted May 3, 2006 Author Share Posted May 3, 2006 едно време след инстал на flex type всички шрифтове ми се прецакаха. И от тогава такива бози не слагам. Естествено се оправи след преинстал на windows Ами не е след flextype, а е след едни програмки за гледане на онлайн ТВ и бяха с някви йероглифи. Компа си инсталира нещо и сега е мешена скара. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted May 3, 2006 Share Posted May 3, 2006 Мда, това става след инсталация на така наречените "East Asian" езици. Вярно си е дразнещ проблем. Разгледай сайта на Microsoft за евентуален фикс или просто преинсталирай... Последното беше решение за мен . Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeSo Posted May 3, 2006 Share Posted May 3, 2006 Абе може да звучи малко тъпо, но в този случай бекъпа не помага ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Knight Posted May 3, 2006 Author Share Posted May 3, 2006 Мда, това става след инсталация на така наречените "East Asian" езици. Вярно си е дразнещ проблем. Разгледай сайта на Microsoft за евентуален фикс или просто преинсталирай... Последното беше решение за мен . Обикновенно това ми е било винаги решение - преинсталация. Просто си мислех дали има по-безболезнен начин. Кратката справка с Google ми подсказа че има и други хора с подобни проблеми, но решение на проблема на видях. Back-up не смея да ползвам що то нямам си и идея къде ще ме върне. Този проблем с "бозата" на шрифтовете се явява периодично и за това търся начин за кратко и точно решение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 3, 2006 Share Posted May 3, 2006 Появява се след като постоянно се инсталират "съмнителни" софтуери. На мен никога пък не ми е ставало споменатото положение. В твоя случай трябва да важи поговорката "Парен каша духа", при следващия реинстал или преди проба на някоя "високо-рискова" програма, инсталирай и ползвай Norton Ghost или Acronis True Image. Прави си имиджи на системния дял, и при поредната прецаквация, поне няма да преинсталираш, а възстановяваш системата за 10 минути. Друга алтернатива е използването на програми като VMWare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Knight Posted May 3, 2006 Author Share Posted May 3, 2006 На мен никога пък не ми е ставало споменатото положение. Хм браво на теб, ама тва кво ми помага много не схващам?! В твоя случай трябва да важи поговорката "Парен каша духа", при следващия реинстал или преди проба на някоя "високо-рискова" програма, инсталирай и ползвай Norton Ghost или Acronis True Image. Прави си имиджи на системния дял, и при поредната прецаквация, поне няма да преинсталираш, а възстановяваш системата за 10 минути.Друга алтернатива е използването на програми като VMWare. Значи тук се опитвам да разбера от някой, който евентуално е на ясно как се правят финни настройки на Вин-а и или програма която бърка на регистрите на точното място. На компа който работя! Не може и да става дума за инсталация на Norton Ghost, просто защото не е БЕЗПЛАТЕН. И последно какво прави програмата VMWare? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 3, 2006 Share Posted May 3, 2006 Хм браво на теб, ама тва кво ми помага много не схващам?! Ами като начало бих акцентирал върху това което ти казах по-долу в предния си пост. Превантивните мерки са златно правило не само при компютрите, спрямо "разболяване и след това лекуване" ситуацията. При мен се случват МНОГО рядко и не особено сериозни проблеми именно заради това. Значи тук се опитвам да разбера от някой, който евентуално е на ясно как се правят финни настройки на Вин-а и или програма която бърка на регистрите на точното място. На компа който работя! Не може и да става дума за инсталация на Norton Ghost, просто защото не е БЕЗПЛАТЕН. По проблема, според мен пораженията са върху драйвера на видеото, макар че не го твърдя със сигурност. Пробва ли да преинсталираш драйвера? Програми като Norton Ghost/Acronis задължително имат и CD-Boot възможности, с което можеш да пускаш прогамата с пълните й възможности като бутнеш от CD, без даже Windows да е помирисал инсталация. А това знаеш какво означава по проблема дали е "платен" . И последно какво прави програмата VMWare? http://www.vmware.com/ Проблема обаче явно пак ще е че е платен. VMWare за мен е незаменима програма, що тестове съм направил на софтуер в нея, което ми е спестило адски много главоболия, свързани с омазване на основния Windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Knight Posted May 4, 2006 Author Share Posted May 4, 2006 По проблема, според мен пораженията са върху драйвера на видеото, макар че не го твърдя със сигурност. Пробва ли да преинсталираш драйвера? За съжаление проблема явно е на друго място. След преинсталация проблема остана! След още малко лутане из Google стигнах до програмата FontExpert 2005 . В нея има функция за откриване на проблеми с шрифтовете. Проблема се оказа че идва от Font Substitution който е направен от проблемната инсталирана програма. Посредством FontExpert 2005 се откриват тези "замени" и може при желание да се изтрият направо от регистрите чрез нея. След направения РЕСТАРТ всичко си дойде на място. Както беше казал някой тук във форума ... Защо не погледнеш в Google?! Безценно!. Надявам се с това да бъда полезен и на други със сходни проблени! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyPo Posted May 4, 2006 Share Posted May 4, 2006 Десен бутон на декстопа propertise->Appearence->advanced и от там мисля че може да се справите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Knight Posted May 4, 2006 Author Share Posted May 4, 2006 Десен бутон на декстопа propertise->Appearence->advanced и от там мисля че може да се справите Да ама не! От там може да нагласиш прозорци икони и т.н. но не и да пипнеш някои системни настройки! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.