Pnevmotorex Posted April 28, 2006 Share Posted April 28, 2006 Тук си говорим за пари спечелени с труд разбира се, ако са откраднати вече е съвсем друго....А, и някой да си спомня баснята за киселото грозде ? Ако се бъхтиш по цял ден с честен труд и виждаш, че не можеш да спестиш за една почивка лятото, камо ли за някаква по-голяма придобивка няма ли да се поблазниш за някакви бързи и мръсни пари? Колкото и прекрасен човек да си, има моменти на безхарактерност, в които много лесно може да се плъзнеш по наклонената плоскост и естествено се променяш (и то към по-лошо). stefan имам предложение. Аре да ходим в "Биг Брадър" (имам познат в SIA Advertising) и като вземе някой от нас 200000 лв ще делим. Със 100 000 лв ще направиш доста позитивни неща , а за мен това е най-реалистичния начин да си купя апартамент Хем ще направим научен опит как 100 000 лв променят човек и резултатите ще ги постнем тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted April 28, 2006 Share Posted April 28, 2006 Ама не са виновни хората, виновни са просто хартиите.Виновна е и държавата, че парите са толкова важни, или по-скоро парите са всичко.От майка ми и баща ми съм слушала некви работи, дето ми идваха нереални през комунизма примерно с 120 лв. пълниш хладилника, плащаш сметките, купуваш дрехи пък и ти остават. А сега с тия 120 лв. можеш да идеш да се почерпиш за една вечер в тарикати да бе и един мармот завива шоколада в станиол... кво общо има държавата с това как промернят парите човека ? изобщо не е виновна тя парите винаги са били важни независимо къде живееш Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted April 28, 2006 Share Posted April 28, 2006 Твърдо ДА ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted April 28, 2006 Share Posted April 28, 2006 Променят... мен ме промениха... и то не малко. Говоря за липсата им. Но за доста от нещата си дадох сметка и се постарах да ги неутрализирам. По темата доста добре би се отразило на мирогледа на човек, ако прочете "Престъпление и Наказание" на Достоевски. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pechenata Posted April 28, 2006 Share Posted April 28, 2006 да бе и един мармот завива шоколада в станиол... кво общо има държавата с това как промернят парите човека ? изобщо не е виновна тя парите винаги са били важни независимо къде живееш Нещо не си ме разбрал, както трябва, така че въпроса ти изобщо не е в час. Да, парите винаги са важни, обаче хвани за пример България и Испания. Хвани за пример мисленето на хората, парите които взимат и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimi_boq Posted April 28, 2006 Share Posted April 28, 2006 Парите променят всеки човек, най-вече чрез начина му на живот. А дали е към по-добро или по-лошо зависи от човека, количеството на парите, целите, които се постигат с тях, но най-вече начина на тяхното достигане... Поне според моя малък житейски опит Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defekt Posted April 30, 2006 Share Posted April 30, 2006 Аз познавам много хора, които преди са нямали много пари, а сега имат или обратното и мога да кажат, че променят човека. А най ме дразнят тея дето се фукат наляво и надясно кво имат и кво нямат каква кола карат. Според мен човек колкото и пари да има трябва да е земен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.