exo Posted April 23, 2006 Share Posted April 23, 2006 Здравейте Системата ми е Open SuSE 10.0 KDE: 3.4.2. Забелязвам че нещо бавно ми яде целият RAM .... Опитах се с помоща на KSysguard и top да видя кой процес е но там не се забелязва някаква сериозна консумация от даден процес .... Ето какво показва php sysinfo: Статистиката е една и съща и във KSysguard и в която и да е подобна програма за системна информация - пълни се до около 95 - 99 % и това става бавно, но сигурно за около 2 - 3 часа. Моля ви помогнете ми да разбера какво ми яде ram-а и да го огранича по някакъв начин. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exo Posted April 23, 2006 Author Share Posted April 23, 2006 ок изглежда че е нормално Linux-а да ми запълва целият ram като дисков кеш ... само че досега аз него знаех sorry за което Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted April 23, 2006 Share Posted April 23, 2006 Аз не мисля, че е много нормално... През по-голямата част от времето не повече от 1/4 до 1/3 от РАМ-а ми е зает. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted April 24, 2006 Share Posted April 24, 2006 Аз не мисля, че е много нормално... През по-голямата част от времето не повече от 1/4 до 1/3 от РАМ-а ми е зает. Абсолютно нормално си е! Много зависи естествено как и с какво работиш, но докато не почне да се ползва памет от swap-а няма проблеми. Друг е въпроса, че бавното запълване на паметта може да се държи на проблеми в програмите (firefox например). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted April 24, 2006 Share Posted April 24, 2006 Нормално (при пуснат Х) ми стои така: Memory: 84% in use of which 44% is cache. След като пусна firefox става 94 / 44. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.