Jump to content
BulForum.com

Проблем с кирилицата на WinXP

simbata

Recommended Posts

Имам проблем с инсталация на кирилицата на WinXP. Когато дам АDD на български език в Regional Settings, ми изписва следното съобщение :

problem4nt.jpg

Къде е проблемът ?

Windows XP Proffesional

Благодаря предварително!

Мисля, че не ти е коректно инсталирана фонетичната подредба. Това може да е следствие от инсталиране с ограничен акаунт. А ако става дума за БДС подредба, нещо се е омазало в самия Уиндоус, тъй като в системните файлове по подразбиране я има.

Мисля, че не ти е коректно инсталирана фонетичната подредба. Това може да е следствие от инсталиране с ограничен акаунт. А ако става дума за БДС подредба, нещо се е омазало в самия Уиндоус, тъй като в системните файлове по подразбиране я има.

Opitvam se da si ka4a BDS, no mi izkarva tova syobshtenie.

Ako ne se opravq, 6te trqbva da re-install-vam windows-a.

Kakvo da pravq ?

Влез с администраторски акаунт, тогава ще може да инсталираш (де факто да записваш в системната папка на XP). Изтегли си коректната клавиатурна подредба от сайта на Инжинера. В архива има описание какво и как се прави.

EDIT: Опс, в този архив има САМО фонетична, а ти си споменал БДС. Не внимавам нещо. :wacko:

Влез с администраторски акаунт, тогава ще може да инсталираш (де факто да записваш в системната папка на XP). Изтегли си коректната клавиатурна подредба от сайта на Инжинера. В архива има описание какво и как се прави.

EDIT: Опс, в този архив има САМО фонетична, а ти си споменал БДС. Не внимавам нещо. :wacko:

Tova go razgledah - ima i BDS, no pak ne se poluchava :(

Пробвай Това , ако стане ще ти иска диск ако не става ще трябва май да преинсталираш не забравай да му кажеш, че си българин да ти сложи шрифтовете. :allien ох че не гледам :zzz ми при некоректна инсталация стават такива неща.Пробвай със допълнителна програмка.

Такава инсталация съм правил много пъти - но такова нещо не ми се беше случвало досега - явно съм попаднал на смотана бройка windows - на кутията пишеше "new edition" :D

Ето и начина, по който се оправих :

Изтеглих FlexTypeXP, инсталирах го, след което той смени системните файлове на win-a за шрифтовете.

След това просто деинсталирах FlexType-а, защото след като всички файлове са наред не ми трябваше, иначе е добра програмката.

Преди да я сваля, четох на 43753 места колко била бъгава и тем подобни оплювания - на мен не ми направи абсолютно никакви проблеми, даже ми помогна !

На много места четох също, че не могла да се деинсталира - глупости. Деинсталацията минава перфектно за 1-2 секунди от Control Panel-a.

Благодаря на Alchemy и nino77 за отговорите !

Flex Type наистина е много тъпа, когато имаш идеална кирилица няма нужда от нея, даже прави проблеми с някой игри и програми

....На много места четох също, че не могла да се деинсталира - глупости. Деинсталацията минава перфектно за 1-2 секунди от Control Panel-a.

Това, че си видял как се деинсталлира не означава се напълно се е премахнала от системата ти и е оставила всичко така както е било преди да се излъжеш и да я инсталираш.

Не разбирам защо слагате програми които правят това което самата ОС предоставя????!!!!!????

Това, че си видял как се деинсталлира не означава се напълно се е премахнала от системата ти и е оставила всичко така както е било преди да се излъжеш и да я инсталираш.

Това въобще не ме интересува, защото всичко вмомента работи перфектно - к'во ми пука оставила ли е нещо или не ? Нямам НИКАКВИ проблеми !

Не разбирам защо слагате програми които правят това което самата ОС предоставя????!!!!!????

Прочети темата и ще разбереш. А бозите на инженера не ми помогнаха грам.

Това въобще не ме интересува, защото всичко вмомента работи перфектно - к'во ми пука оставила ли е нещо или не ? Нямам НИКАКВИ проблеми !

Ами то затова ти се случват подобни неща, защото не те интересува.

Прочети темата и ще разбереш. А бозите на инженера не ми помогнаха грам.

Мисля, че "ИНЖИНЕРА" го е казал доста добре за потребители като тебе.

Ами то затова ти се случват подобни неща, защото не те интересува.

Мисля, че "ИНЖИНЕРА" го е казал доста добре за потребители като тебе.

Това се случи след чиста инсталация на Win, когато се опитвах да си настроя вградената кирилица.

ИнжЕнера може да казва каквото си иска - това също не ме интересува :)

Това се случи след чиста инсталация на Win, когато се опитвах да си настроя вградената кирилица.

Ами simbata, можем само да съжаляваме, че ти се е случило веднага след инсталацията. Аз съм инсталирал десетки пъти Windows-и, от '95 насам, и този проблем никога не ми се е случвал, особено след инсталация. В случая търсиш проблемите или в кофти диск/кракване, или в хардуерни проблеми. Особено ако си попаднал на кофти копие на някой Уиндоус с интегриран SP1/2.

И повярвай, бозата, която оставя след себе си Флекс-а ти пожелавам да не ти се случи да я усетиш. А щом не си я усетил, повече от явно е че не си попадал в ситуации, в които си проличават кирливите му ризи.

След като ме "поправяш" явно наистина нищо не си прочел от сайта на "инжИнера"... но както и да е...то си остава за тебе.

Казвал съм винаги:

"Компютрите са си Ваши, информацията си е Ваша, скапвайте си ги както намерите за добре"

Само за информация пак ще ти дам линк към сайта, дано да прогледнеш....инжИнер Атанасов

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...