Defender Posted November 7, 2003 Share Posted November 7, 2003 Zna4i ma6inkata e MB Biostar M7VIT Pro 2x256 ddr 333 mnz Vc Radeon 9100,Hdd 40 gb Seagate,Cpu 2000pr+ Problema e v tova 4e ot 10 pati kogato vklu4vam PC-to 2 pati 4e i pove4e ne 6te da zapali.Tragvat da rabotqt ventilatorite i lampi4kite svetvat no dotam.Trqbva da se zadarji kop4eto na zahranvaneto da se izgasi Pc-to i pak da se vklu4i i togava po4ti vinagi tragva.Zna4i ne e zahranvaneto i VC 6toto go smenqhme ot druga ma6inka. Kakav moje da e problema spored vas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted November 7, 2003 Share Posted November 7, 2003 Namirisva na hardueren problem, no kade tochno........ Viz dali niama neshto razhlabeno vav PC-to. Imam predvid dali niakoia platka ne e slozena kato horata ili niakoi interfeisen kabel......... varianti bol. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 7, 2003 Share Posted November 7, 2003 Ia probvai da smenish pametta Link to comment Share on other sites More sharing options...
TED Posted November 7, 2003 Share Posted November 7, 2003 Пробвал ли си да махнеш оверклока Ако да, то тогава в BIOS-а забави максимално паметта и ако и това не помогне значи проблема е хардуерен, нещо е "почти" скапано. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horna Posted November 7, 2003 Share Posted November 7, 2003 Поради факта, че използваме Attansic ATXP1 схемата за контрол на овърволтването на M7NCD Pro, когато откачиш кабела на захранването отзад, схемата губи напрежение и така настройката на напрежението се губи и автоматично минава на Default Vcore....думи на Стивън Лий, Biostar FAE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horna Posted November 7, 2003 Share Posted November 7, 2003 Цитирам притежател на това дъно:Проблема е подобен на този при M7NCD Pro. Когато откача кабела от захранването незнам дали губи напрежение или нещо друго става, но не зарежда windows. Ако се влезе в биос и се заредят setup defauts няма проблеми до следващото изваждане от мрежата. Грешката която изписва е липсващ или повреден ntoskrnl, или нещо подобно за hall.dll. Процесора е 2400+ който не е клокван и си бачка на 15х133 на 1.65v. Чудя се какво да се прави това дъно и дали биха признали този проблем за гаранционен? ....Проблема мисля е фабричен ,ако не е нещо друго.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted November 7, 2003 Share Posted November 7, 2003 Zna4i ma6inkata e MB Biostar M7VIT Pro 2x256 ddr 333 mnz Vc Radeon 9100,Hdd 40 gb Seagate,Cpu 2000pr+Problema e v tova 4e ot 10 pati kogato vklu4vam PC-to 2 pati 4e i pove4e ne 6te da zapali.Tragvat da rabotqt ventilatorite i lampi4kite svetvat no dotam.Trqbva da se zadarji kop4eto na zahranvaneto da se izgasi Pc-to i pak da se vklu4i i togava po4ti vinagi tragva.Zna4i ne e zahBanvaneto i VC 6toto go smenqhme ot druga ma6inka. Kakav moje da e problema spored vas? Abe horica zashto vse tyrsite problema tam kadeto go niama Ia si smeni zahranvaneto i si slogi niakoe sviastno "predpolagam case ti e sys JNC "Vzemi si drugo i problema shte otpadne EDIT: A kak e bateriata na CMOS ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defender Posted November 8, 2003 Author Share Posted November 8, 2003 Kakto vi kazah Ne e ot zahranvaneto i ne e ot Vc 6toto gi smenihme na druga ma6inka i vsi4ko si e ok?Pri novoto zahranvane i drugoto video vsi4ko si kara po staro mu. Da ne bi da e ne6to v biosa? Kak mislite? Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted November 8, 2003 Share Posted November 8, 2003 Kakto vi kazah Ne e ot zahranvaneto i ne e ot Vc 6toto gi smenihme na druga ma6inka i vsi4ko si e ok?Pri novoto zahranvane i drugoto video vsi4ko si kara po staro mu.Da ne bi da e ne6to v biosa? Kak mislite? Ia si proveri BATERIATA na CMOS-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defender Posted November 8, 2003 Author Share Posted November 8, 2003 A i ma6inata ne e izduvana.Imam o6te nqkolko takiva dana no tam nqma problem ili se polu4ava takova zavisvane no na meseca vednaj.Ta misalta mi e da ne e biosen problem 6toto mi go abdeitnaha v smarta zaradi videoto koeto e Saphire 9100.V na4aloto ima6e stra6no mnogo problemi s tva video daje ne iska6e da se razpoznae ot windowsa i kato apdeitnaha biosa vsi4ko tragna ok,NO tozi problem daje se i zadalbo4i.V4era sam se karal s firmata,koqto mi go prodade.ABE SAMO GLAVOBOLIQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nassko Posted November 8, 2003 Share Posted November 8, 2003 Napalno vazmojno e da e ot BOIS-a.Vij za po nova versia i go sloji za da proveri6 nali pak 6te ti pravi sa6tia problem.Moje sa6to taka da e ot pametta-smeni i neia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ralexes Posted November 9, 2003 Share Posted November 9, 2003 Hahaha Predi vreme imah podoben problem.Na stariq 486 i na sega6niq komp se slu4va6e ponqkoda da ne zacepvat i 4ak sled prodaljitelno vklu4vane i izklu4vane na butona za power, togava se vklu4va6e ma6inata. Ta tova koeto iskam da spodelq s vas e 4e kogato e studeno v staqta ili po princip komputara e izstuden(ne me pitaite kak stava) ne tragva ot raz.Re6enieto e da si premestite kompa v nqkoq topla staq Uspeh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defender Posted November 10, 2003 Author Share Posted November 10, 2003 Ne e pametta 6toto v4era q smenih i ne e ot studenata staq 6toto vav vsqkakav vid stai e stoql i problema ostava. Vidqh 4e na cd supporta ima fladh na biosa no ot takova Cd nikoga ne sam flashval i me dostra6a da ne precakam ne6to. NQKOI IMA LI OPIT S FLASH OT CD? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xb00t Posted November 10, 2003 Share Posted November 10, 2003 Zna4i ma6inkata e MB Biostar M7VIT Pro 2x256 ddr 333 mnz Vc Radeon 9100,Hdd 40 gb Seagate,Cpu 2000pr+Problema e v tova 4e ot 10 pati kogato vklu4vam PC-to 2 pati 4e i pove4e ne 6te da zapali.Tragvat da rabotqt ventilatorite i lampi4kite svetvat no dotam.Trqbva da se zadarji kop4eto na zahranvaneto da se izgasi Pc-to i pak da se vklu4i i togava po4ti vinagi tragva.Zna4i ne e zahranvaneto i VC 6toto go smenqhme ot druga ma6inka. Kakav moje da e problema spored vas? Edin priatel imashe sushtiq problem, samo che pri nego kogato zarabotqt ventilatori i svetnat lapichkite ne zaciklqshe ami se samo izkliuchvashe. Otkrihme che prosto trqbva da se natiska kopcheto na kutiqta po-rqzko. Opitai moje i da stane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defender Posted November 10, 2003 Author Share Posted November 10, 2003 Na tvoqt priqtel problema mu e bil 4e mu zasqda POWER butona na KUtiqta.Tuk problema kakto kazah e drug.Vse si mislq 4e e ot biosa ama PC-to e na Badjanaka i me e strah da ne se precaka ne6to ako go updeitna Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted November 10, 2003 Share Posted November 10, 2003 Imam o6te nqkolko takiva dana no tam nqma problem ili se polu4ava takova zavisvane no na meseca vednaj. Sadeiki ot tova ti izkazvane, predpolagam che samaite duna ne sa usvet. Kakvo im e tochno obache nadali ste moze da ti kaze niakoi. Moze obache da ne sa vinovni te i zatova opitai slednoto: Proveri vsichki komponenti dali sa zakacheni OK. Proveri kabelite. Proveri dali CPU-to i RAM-a sa cuknati kato horata (da niama hlabavini, prah i drugi mizerii, koito mogat da prechat na dobria kontakt) i sled tova mozesh da preminesh kam sledvashtata stupka. Otkachi vsichko ot mashinata osven RAM-a, CPU-to i Videoto. Nishto drugo da niama i opitai. Ako pak go ima problema znachi e niakade vav tezi komponenti. Opitai drugo video, RAM i CPU. Ako pak go ima znachi problema e v edinstvenoto nesmeneno neshto - dunoto. Edinstvenoto reshenie v sluchaia e da updeitnesh BIOS-a i da se nadiavash che ste se opravi. Ako ne se opravi znachi neshto po samoto duno ne e nared, no kakvo tochno ........ znam li. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bluelemon Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 на мен ми изкочи същия проблем. Това се получи след като смених видеото. С флаш на биоса се оправи, както и със смяна на захранването тъй като трябваше по мощно за това видео - Радеон 9550. Но сега пак не пали по някога от първия път. Та искам да питам нещо друго ако някой може да помогне. Значи PC-то се изключва от power бутона на клавиатурата но не мога да го пусна от там. Дъното ми е Soltec KT400-C ако някой има идея защо моля да сподели възможно е дъното да не поддържа, но защо тогава мога да го спирам от копчето? Или ако има някакъв допълнителен софтуер да си инстална. От биоса съм разрешил power on/off но пак неще. Та това е Help! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiro Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 Според мен наи -вероятно проблема е в дъното.Опитаи след като го влючиш и не запали ,да натиснеш бутона ресет!Провери за надути кондензатори на дъното и дали колонките на дъното и винтчетата са добре затегнати.Непрекъснато се натъквам на незатегнати винтчета и това води до такива проблеми . Успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angel_Jordanow Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 От биоса съм разрешил power on/off но пак неще. Та това е Help! <{POST_SNAPBACK}> Моето обяснение е:- Бутона на Клавиатурата ти работи, защото Windows го разпознава. Съответно при загасена Машина същият нефункционира (сещаш ли се вече) Функционира само с драйвер, а как ще зареди такъв на Изгасен компютър?! Ако искаш компютъра да ти пали от клавиатурата - правилно си разрешил опцията в биоса, но има и настройка как точно да се пали. Т.Е. с Бутон, комбинация от бутон или Мишка. Това трябва да Укажеш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.