notor1ous Posted April 24, 2006 Share Posted April 24, 2006 Има разлика между графити и драсканици. Защото разните тъпи надписи от типа "Локо", "Доко", "Ботев Forever" и т.н. са грозотия, която само дразни. Въобще не могат да се наречат графити! А тея пичове от PIG (btw за името нямам думи), а по-вероятно да са хлапета, като гледам какви са им мащабните проекти и си представям кви са им по-малките. Например графит направен с маркер върху стената на класната стая Все пак правенето на графити е трудна работа (пък и пари трябват) така че не е лесно да се направи нещо свястно. Но това не означава, че тря да драскат където им скимне из града докато се научат! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted April 24, 2006 Share Posted April 24, 2006 Ами за една 'бомба', както разбрах, че се наричат по-мащабните проекти (тоя свински екипаж не го коментирам) доколкото знам отиват към стотина лева. Признавам, че места като оградите около релсите, разни бетоновъзли и въобще разни сиви съоражения от бетонното ни ежедневие изглеждат по-добре, когато са нарисувани, но една красива сграда, макар и с олющена боя, да я обрисуваш за мен е глупаво... Най-малкото - една старинна сграда (каквато е гърбът на театъра, уличката зад главната на която са Аладините) не се вписва в стила, който са по принцип графитите... За това говорех. А фолклористите в университета, тези, които се занимават със съвременен фолклор, разглеждат графитите като точно такова нещо - съверменен фолклор. И надписите Доко и Ботяф също се класифицират като графити, макар и отвратителна гротеска... (точно говорейки за графитите и urban steret style като скейтове, ролери, байкове хави си спечелих 4 на изпита по фолклор). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragon Slayer Posted April 24, 2006 Share Posted April 24, 2006 Но това не означава, че тря да драскат където им скимне из града докато се научат! Напълно си прав. Всъщност като драскат грозотии насам натам из центъра сами си правят лошо име. Сигурно искат всички да са свидетели на прехода им от грозно към хубаво... Това тяхно произведение го гледам от преди седмица (човек и да не е разбирач може да каже че си е просто грозничко) и мога да кажа само че е ужасно, а за това къде са го направили няма да коментирам... Да ги оставим тези прасенца... Аз съм много възмутен от таговете на главната. Днес минавах от там и на една скоро реставрирана червена сграда някой си е праснал белия таг - иска да е известен сигурно, само че не е това мястото и не е това начина. Разбирам на някой грозен блок или гараж, или влак, но на централна сграда =|... П.С. Сигурно сега ще каже някой "Виж го тоя "разбирач" как се обажда неподготвен" - може да не съм се реализирал (най-великото ми произведение е в една детска градина - само изцапах стените ), но да тръгнеш да си "драскаш" по хубави скоро реставрирани/боядисани сгради е просто неприемливо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kyber_fen Posted April 25, 2006 Author Share Posted April 25, 2006 Благодаря ви много за мненията...Май няма да се присъединя към това крю... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.