Jump to content
BulForum.com

От изброените марки записвачки

Recommended Posts

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

NEC RULEZZ !!! Аз лично с моята записвачка от януари тая година досега съм записал над 1000 диска и до момента нямам един прецакан. Да не говориме че нямам и случай да не ми прочете някъв диск. Чете всичко и не се замисля :) Каквото и да ми говорите за други марки следващата ми записвачка, когато и да се наложи да я купувам, ще е NEC :)

ASUS su6to e dobra.as sum s takava i sum mnoo dovolen.

Това не го споменавай в трезвено състояние че ще ти се смее някой ако те чуе :)

KILLERINCHО : kakav model e tvoqta? 4uval sam 4e sled 1000 zapisa optikata se precakval nesto si.Tvoqta kak se dyrji?

Da dobavq za moqta- zaz 1g ne se e nalagalo da 4istq optika! Kak li sa go napravili?!? Prosto e dobre uplatnena! Kato si kupuvate nesto ot sorta e dobre da poglednete kakvo e upltnenieto na 4ekmedjeto. Serioznite proizvoditeli ne go podcenqvat!

:punk

ами на мен са ми казвали за записвачка Teac с която са направени над 9000 копия.дали е верно незнам - каза ми го оня калъф дето продава дискове с/у трети корпус на ТУ.

rasco че ти си случил на пълен головодник мога да ти кажа :) Тоя ме убеждаваше мене че пишел над 2000 диска за един месец и видите ли той разбирал от записвачки повече от всички останали. Тоя е бахти кюфтето да ти кажа аз. Колкото и да е ламер човек елементарната сметка показва че са му нужни над осем часа нон стоп писане на ден че да ги докара до 2000 бройки за месец. А това е физически невъзможно за записвачката. Да не говориме че за да пишеш нон стоп трябва да имаш един огромен архив за да не се налага да теглиш нещо от нета и да се бавиш излишно. Тогава на въпроса ми дали няма матрица за дискове в задния двор просто ме изгледа умно. Колкото до модела ся не го помня вече, но както казах нямам никакви грижи до момента с четенето и писането на дискове :)

Mislq che tuk e mqstoto da popitam... Cudq se dali da si vzema zapisvachka Lite On Blue 12m. 24/10/40? Vijdam che e bavna, obache i az za nikyde ne byrzam. Pyk i struva 33$ :lol:. Nqkoi moje li da mi kaje neshto za tazi marka i da dade syvet da go kupuvam li tova neshto.

• 7 months later...

Абе Mama като гледам май смяташ да изкараш всички теми от архивите на дневем ред :woot

Но лошо няма щом имаш желание и нерви да се "ровиш" :)

И сега по въпроса за записвачките.Последният "истински TEAC"(имам предвид произведен в заводите на TEAC) e 40x ;)от там на татък всички CDRW-та на Teac се произвеждат от LiteOn включително и първите DVDRW. Малко по-късно произвидството на DVD записвачките се прехвърля на NEC, така, че в момента всяко CDRW Teac e LiteOn i всяко DVDRW Teac e NEC :)същото важи и за SONY тeхните записвачки също се правят от LiteOn(м/у другото LiteOn прави и мониторите на SONY,и голяма част от IBM,Dell и Compaq) :bgrin:

A що се отнася до Plextor и Yamaha да най-добрите са но има едно условие, което ги прави НЕ най-добрите за нас и то е, че и двете марки им "свършват" оптиките за норматив при използване на дискове от рода на евро сливър,принко,оптикъл сторидж и още един куп "ментета" от този род. :cry но при използване на "скъпи и маркови" дискове(каkвито хората на запад използват) ДА ттогава Plextor и Yamaha нямат равни, но това нас не ни "грей"(най вече имайки предвид разликата в цената на дисковете :))Същото важи за Philips,Toshiba и HP от което следва, че за нас и те не "струват" :) при LG и Samsung положението вече е друго :) те определено се справят отлично при нашите "условия" въпреки, че има още да догонват LiteOn,TEAC и NEC :)

И в крайна сметка бих ги класирал така:

CDRW

1.LiteOn и TEAC

2.LG и Samsung

3.NEC

DVDRW

1.LiteOn

2.Pioneer

3.TEAC и NEC

PS:Както и по горе споменах класацията би имала друг вид ако при запис се използват само маркови и скъпи дискове (CD-R над 1лв. и DVD-R над 3лв.) :bgrin: но и въпреки това при DVDRW записвачките промяната няма да е значителна(само ще добавим Plextor към Pioneer)

EDIT:и още малко инфо в момента LiteOn e на първо място в СВЕТА по прдажби на DVDRW-та изпреварвайки досегашните лидери Pioneer и NEC в пъти.

Misleh gi za bokluzi...no dulboko sum greshal :blink:

Все пак да не забравяме, че LiteOn е създадена от едни от най-добрите инжинери на производители, като ASUS,Soltek,EPOX..... и др. :) имайки предвид това мисля, че няма смисал да говорим повече :bgrin:

da jiveeee Lite On. nomer edno. edinstvenata s sistema Smart Burn

Smart Burn, Bmart Surn, Surn Barn...

Айде осветли невежите като мен в какво се състои тая система и какви са предимствата й?! Скъса се да я пишеш, ама забрави да ни светнеш какво е. Чакам да чуя.

Ако ми говориш за това - Smart-Burn Media Check, оказва се че не е само в Lite-On писачките... ;)

A що се отнася до Plextor и Yamaha да най-добрите са но има едно условие, което ги прави НЕ най-добрите за нас и то е, че и двете марки им "свършват" оптиките за норматив при използване на дискове от рода на евро сливър,принко,оптикъл сторидж и още един куп "ментета" от този род. :cry но при използване на "скъпи и маркови" дискове(каkвито хората на запад използват) ДА ттогава Plextor и Yamaha нямат равни, но това нас не ни "грей"(най вече имайки предвид разликата в цената на дисковете :))Същото важи за Philips,Toshiba и HP от което следва, че за нас и те не "струват" :) при LG и Samsung положението вече е друго :) те определено се справят отлично при нашите "условия" въпреки, че има още да догонват LiteOn,TEAC и NEC :)

little, въз основа на какво твърдиш това с оптиката? Ти колко години си ползвал Plextor или Yamaha? Аз ползвам Plextor от 3 години и половина и то все с тия "измислени" Princo и другите там евтини носители. Фактът че Plextor разпознава диск Princo, когато сложиш да записваш показва, че записвачката може да работи с него, не по-зле както и с по-скъпите носители(във firmware на устройствата на Plextor има широка база данни за носители, включително Princo ). ;)

Вярно е че Plextor са в повечето случай много скъпи (понякога 2 дори 3 пъти), но това , което получаваш си заслужава. Мога да дам пример от личен опит пак с Princo :rolleyes: Моят Plextor 52/24/52 отказва да записва дискове Princo със скорост по-голяма от 32 (щото ги усеща както съм написал по-горе :D ), то на тях може да пише 56 скорост ама тая скорост е недостижима ( в смисъл после диска да става за четене ). Причината да отказва да пише Princo на скорост по-голяма от 32, е че дисковете се burn-ват по такъв начин, че да се четат на всякакви устройства. Като изключение ще отбележа GigaRec технологията, но пък да запишеш на 700 Mb CD-R 1 Гигабайт пък после и да се чете навсякъде би било невероятно. Обаче на LG 52/24/52 (не съм сигурен за скоростите, но на запис беше 52) като избереш примерно 48 и то си записва с тая скорост без да му пука какъв носител е вкаран. В резултат диска някакси върви на LG-то на което е записван, и почти на нищо друго. Досега не съм имал записан диск на Plextor-а, който да не е тръгнал другаде.

Така и така съм тръгнал да давам примери ето още един пример от личен опит. Става въпрос за Rewritable дискове (марката им е Princo, да това ми е любимата марка:lol:). Та значи записвам на LG, аз бая антиреклама им направих на тия LG-та, ама по принцип не са чак толкова лоши колкото ги описвам, за тия пари толкова. Та записвам ReWritable и после навсякъде където го занеса се копира много бавно от него, имам чувството, че се чете на първа скорост. После записвам на Plextor-a същия този диск и върви нормално навсякъде.

Относно проблемите на Plextor-a трябва да призная, че и аз имах проблем със старото ми устройство 40/12/40, което си беше много неприятно като се има в предвид, че като даваш толкова пари очакваш безпроблемна работа, но уви. Обаче ми направи впечатление, че когато пратих писмо на Plextor Europe относно проблема те ми предложиха да ми заменят устройството, като им пратя старото, а те ми пратят новото. Но те си поемаха разходите само в обратната посока и понеже изискват изпращане с куриер, на практика ти излиза по-евтино да си купиш ново. Както и да е проблема се реши след лют скандал в MOST Computers (София) и след пет минутно мрънкане от страна на дилъра, ми замениха записвачката с нова 52/24/52 без доплащане. (то па искало и да доплащам, тя новата беше по-евтина от старата) :angry:

Та така за Plextor (доста дълъг пост стана :)).

:offtopic:

Трябва да си абсолютен непукист или много спокоен човек, за да не се изнервиш, когато си купуваш нещо от Most Computers (става въпрос за централния офис в София, за тия в Пловдив нищо не знам). Просто не знам как съм изтраял толкова време с тях (от 1995 г. съм им клиент). Всъщност знам. Продават без ДДС стига да знаеш как :P

little, въз основа на какво твърдиш това с оптиката? Ти колко години си ползвал Plextor или Yamaha? Аз ползвам Plextor от 3 години и половина и то все с тия "измислени" Princo и другите там евтини носители.

Tова го казвам възоснова на количество изписани дискове и брой сменени записвачки (включително Plextor или Yamaha) :) когато започнеш да пишеш по няколко хиляди диска на месец и "израсходиш" капацитета на една записвачка за 3-4м.(много преди да и свърши гаранцията) може да си поговорим за това коя записвачка е по добра и коя как пише различните модели дискове :)Но имайки предвид колко време ползваш една записвачка това едвали ще стане :)

Много ми е интересно какво ги правиш ти тия записвачки. Имам познати, които се занимават именно със записване на дискове и работят с Plextor от доста години. Записват огромен брой дискове (както си казал в хиляди) и не си сменят записвачките на всеки 4 месеца като теб. Я кажи все пак колко диска могат да се запишат с една записвачка, примерно Plextor, защото досега никъде не съм видял що годе конкретен отговор, по простата причина, че това зависи от различни фактори. Това, че при теб става еди какво си не означава, че и при другите е така.

Но имайки предвид колко време ползваш една записвачка това едвали ще стане.

Ами ако ми кажеш и как разбра колко време ползвам една записвачка, колко дискове съм записал и през колко марки съм минал ще е добре. И само не ми казвай, че си ектрасенс или гадател. :angry:

Много ми е интересно какво ги правиш ти тия записвачки. Имам познати, които се занимават именно със записване на дискове и работят с Plextor от доста години. Записват огромен брой дискове (както си казал в хиляди) и не си сменят записвачките на всеки 4 месеца като теб. Я кажи все пак колко диска могат да се запишат с една записвачка, примерно Plextor, защото досега никъде не съм видял що годе конкретен отговор, по простата причина, че това зависи от различни фактори. Това, че при теб става еди какво си не означава, че и при другите е така.

Мисля, че вече казах какво "ги правя тези записвачки"(прочети по внимателно и ще разбереш) :)а що се отнася до капацитета всеки един, който наистина пише дискове "сериозно" е наясно с това, че след като една записвачка мине 7-8 хиляди записа(при интензивно писане буквално диск след диск) е по добре да се "разкара"(по ред причини)Така, че някой ден като достигнеш тази бройка, но не за период от година, две или повече, а за 4м.(повярвай ми това има много голямо значение) сам ще се убедиш в това, което казвам ;)

А като цяло за Plextor всички го харесваме(никъде не съм казвал, че е "лош") , но той вече не е най добрия избор за писане на дискове правени "по трудово убочение",а у нас се използват предимно такива ;) за обикновенния потербител, защото му излиза евтино а при хората, които пишат с комерсиална цел за да могат да предложат по добра цена от конкуренцията(а тя никак не е малка :angry1 ) или за по-голяма печалба :bgrin:

Ами ако ми кажеш и как разбра колко време ползвам една записвачка, колко дискове съм записал и през колко марки съм минал ще е добре. И само не ми казвай, че си ектрасенс или гадател.  :angry:

Прочети си собственият пост:

Аз ползвам Plextor от 3 години и половина

Ако обяче не става въпрос за една и съща записвачка, а за няколко през тези три и пловина години тогава ЗАЩО си я сменил нали работят перфектно :woot или пък просто си взимал по-новия модел, но пък тогава не можеш да знаеш дали при едно по дълго използване няма да ти даде проблеми :bgrin: а ако не е и това значи е една и съща записвачка през целия този период от което става ясно, че не си писал толкова колкото се опитваш да ме убедиш :) и следователно не си човека, който има основание и най вече практика да ми "говори" коя записвачка става или не става кой диск е.... и кой не е ......и т.н. :)

Абре, little, я да хвърлим един поглед на това, което те попитах >>

Ами ако ми кажеш и как разбра колко време ползвам една записвачка, колко дискове съм записал и през колко марки съм минал ще е добре. И само не ми казвай, че си ектрасенс или гадател.

Я сега да видим ти какво отговаряш >>

Прочети си собственият пост:

ОК, хубаво нека прочетем: " Аз ползвам Plextor от 3 години и половина"

Къде тук видя колко време ползвам една записвачка, колко записвачки съм имал, какви марки, от колко години записвам, какви дискове позлвам. ?!? :confused

Няма да коментирам просто. От тук нататък в твоя пост започват догатките. Ако съм имал едно устройство, ами ако пък съм имал две, три и т.н. Знаех си, че се имаш за гадател. :lol: И, да, не става въпрос за едно устройство, което да ползвам 3 години и половина.

Питаш ЗАЩО си сменям устройствата като били перфектни. :blink:

Ами аз на времето имах един процесор Pentium 233 MMX по мое скромно мнение си беше направо перфектен (въпреки че перфектни неща няма), ама го смених за по-бърз, но той си работеше без проблем дори сега, вече толкова години по-късно още работи безотказно. (Ако мислиш, че това, което туко-що казах няма нищо общо с темата проблема си е изцяло твой). ;)

Да речем, че си изправен пред следната дилема. Имаш да запишеш 1000 диска. В момента имаш 12 скоростна записвачка. Тя си работи без проблем. Ще си купиш ли нова 32 скоростна, за да записваш по-бързо или ще записваш със старата на 12 скорост? Аз избирам да си купя новата и да записвам по-бързо, защото времето е пари. :) Мисля, че с това отговорих на въпроса ти ЗАЩО сменям работещи устройства. Дано не ме караш пак да си чета постовете, но ако трябва ще ги чета, за да мога да ти отговоря разбираемо.

P.S. С теб не се познаваме, поне аз не те познавам, така че айде не ми минавай с коментари от рода на "кой съм бил аз, че да съм казвал еди какво си, опит съм нямал, умения съм нямал", просто е смешно. Не вярвам да си си измислил нещо от това, което си написал. Ако ти мислиш, че аз си измислям нещо не мога да ти помогна, това си е твой проблем и въобще няма да те убеждавам в обратното.

Записал си много дискове и имаш впечатление за нещата. Това, че ти мислиш по един начин, а аз по друг е по-скоро добре отколкото зле. Хубаво е да има различни мнения.

Казваш, че Plextor всички го харесваме. Грешиш, аз съм част от групата хора, които ВЕЧЕ не мислят така. Но за това аз съм си виновен. Очакванията ми бяха нереални и просто не се потвърдиха. От човек работещ в MOST разбрах, че проблемите при Plextor не са един или два, но както казах перфектни неща няма.

Хайде със здраве!

Mneniqta i na 2mata bqha meko kazano tvurde dulgi za da izdurjat nervite mi da gi pro4eta vnimatelno.....

Plextor obsto vzeto sa dobri...no po4naha da iznervqt potrebitelq za6toto ne predlagat ni6to koi znae kakvo v pove4e a struvat kolkoto 2 drugi CD RW ustroistva.

RazorGL....pri4inata poradi koqto smenqsh zapisva4kite ne e pe4elivsha...na zagyba si brato :) :lol: A i primera koito dade s 12 i 32 X ne e spolu4liv.

Estestveno e 4e vseki she si kupi 32 ako ima 12 dori i za nego vremeto da ne e pari.

Samo 4ovek koito se e zanimavam sus CD writing pone nqkolko godini moje da useti nai dobre koq marka CD RW e dobra i kakvi sa i minusite(zastoto vsqka ima takava).

Plextor obsto vzeto sa dobri...no po4naha da iznervqt potrebitelq za6toto ne predlagat ni6to koi znae kakvo v pove4e a struvat kolkoto 2 drugi CD RW ustroistva.

Радвам се, че изказваш мнение, обаче защо не даде пример за това, коя точно от технологиите вградена в устройствата на Plextor не предлага "ni6to koi znae kakvo v pove4e". Да беше примерно казал GigaRec технологията или PowerRec технологията е безмислена и само оскъпява продуктите им и да обясниш защо мислиш така като потребител, а ти просто казваш много пари за нищо... :(

RazorGL....pri4inata poradi koqto smenqsh zapisva4kite ne e pe4elivsha...na zagyba si brato
Еми, брато, още преди години, когато съм решил да използвам Plextor, съм си преценил какво ще спечеля от това. Ако имах пари, много пари, които да давам просто така да не мислиш, че ще се занимавам въобще да поствам тук? Както и да е...
A i primera koito dade s 12 i 32 X ne e spolu4liv.

Estestveno e 4e vseki she si kupi 32 ako ima 12 dori i za nego vremeto da ne e pari.

Не виждам как това ще е естествено за всички, но явно ти си по- естествен човек от мен. :) (Ти така ли правиш, щом е естествено?) Бая хора не го правят, но явно ти да.

LIte-on=Teac

LIte-on=LIte-on

LIte-on=Sony

LIte-on=Philips

Samsung=Samsung

Samsung=NEC

LG=LG

Tova e za modelite koito se proizvejdat v momenta!

Lichno moy nabludenia sa che v momneta nay dobrite pisa4ki sa LG i BTC! LG po4ti ne se razvaliat BTC sa malko po afiv ama pishat mnogo dobre audio!

A inache predcenkata mojete sami da si ia napravite! Obshto vzeto kakvoto i da si kupite e edin "BOKLUK"-EDNODNEVKA!

:) RazorGL

estestven sum brato :)

Ste dam primer sas sony..

Sony LCD struva s okolo 150-200 lv pove4e ot vsqka druga marka LCD...

Ste ti kaja samo che sony LCD ne predlagat ni6to pove4e ot samsung naprimer.

A i samsung sa po dobri spored men i spored dosta nemalko na broi potrebiteli.

Su6toto i s plextor....predi naistina bqha nai dobrite....i parite koito se davaha za tqh bqha po opravdani...No ne i sega.

RazorGl vijdash mi se kompetenten 4ovek otnosno CD RW...no az ne sum v4erashen da mi minavat teq nomera s edi koq si tehnologiq....

4uval li si na samsung...magic tune????

Ne ti i trqbva da q znaesh shtoto edva li moje da se nare4e tehnologiq :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...