stefan Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Ирония ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 1. майчинските са в размер на 180 лева месечна издръжка. бруто. до 2рата година на детето. 2. за получаване на детски надбавки брутния доход на член от семейството не трябва да надвишава 200 лв. месечно. детските надбавки за момента са в размер 18.00 лв/месечно до 18 годишна възраст на детето. 3. понастоящем за едно дете единия от родителите има право да подаде молба за връщане на част от ДОД с максимален размер 150 лв. при две деца - 250. при три - 400. (последните цифри може да не са ми верни, но за 150те съм сигурен). 4. за първо дете единия родител има право на еднократна помощ в размер на 200 лв. при тези огромни "помощи" и "стимули" що ли пък да не си направя 10тина дечица за да се оттърва от ергенския данък в размер на приблизително 100 лв/годишно? ако не забелязвате повечето условия за получаване на добавки са ориентирани към крайно-бедните, т.е. циганите ги получават, а българите - почти никога. на колегата ми му отказаха детски надбавки, защото дохода на член от семейството бил 207.36 лв. п.п. бруто, т.е. преди облагането с данъци и осигуровки...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
harmonika Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 По принцип не пиша в подобни теми , но реших и аз да изкажа мнение. Понеже гледах вчера изказване на професора дал предложението за този данък ми направи впечатление , че човека не говореше толкова за насърчаване на раждаемостта , а по-скоро за промяна на пенсионната система. Тъй като се наблюдава демографски срив с намаляването на населението след 2-3 поколения ще се окаже , че няма кой да плаща пенсийте на имащите това право. Т.е. по думите на въпросния професор , целта е да се реформира пенсионната с-ма и създаването на един вид резерв, с който да се изплащат пенсийте след време. Що се отнася до насърчаването на раждаемостта си мисля , че този комунистически данък няма да мине, но по-скоро е редно да се въведат някакви данъчни облекчения и преференции ,а също може и привилегии при тегленето на кредити от млади семейства. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Не омесвайте две теми в една... темата дали са достатъчни детските надбавки, данъчните облекчения и прочие - е друга тема. Ясно е, че не са. Но тук се говори за друго. Например за това, че Пенчо направил дете на Пенка, но като разбрал за това - избегал и отказал да поеме отговорност за детето си. Пенка, по една или друга причина (примерно защото с дете по-трудно ще се омъжи) - го оставя на държавата да се оправя с него... Сега кажете ми тези двамата Пенчо и Пенка не трябва ли да си платят за това, че държавата ще отгледа детето което се е родило от кефа им, но от което те са се отказали?! Естествено, че не всички са Пенчо и Пенка - далеч съм от тая мисъл... Някои имат съвсем основателни, дори обективни, причини да вземат такова решение - да оставят детето си на държавата... Но обществото за това е общество и това го прави цивилизовано - защото разпределя тежестите равномерно м/у членовете си - това го прави силно. Защо аз, който не отглеждам свои деца, да не отделя 100-200-300 лева на година (това прави 25 лева на месец или 83 стотинки на ден) за отглеждането на децата в домовете? Колко на година плащате за кола? С парите от моя данък ще се издържа едно такова дете за месец например. Ако е такъв замисъла - нямам нищо против. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zingam Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Колко на година плащате за кола? С парите от моя данък ще се издържа едно такова дете за месец например. Ако е такъв замисъла - нямам нищо против. ov3rm4n, ти си доста умен, ама в разсъжденията си доста плитък! Туй нещо се нарича ДАРЕНИЕ! Като искаш да помагаш, ходи ДАРЯВАЙ! Може да ДАРЯВАШ и много повече от 200-300 лв. А такъв данък си е чиста простотия и гавра! Това ще е гавра срещу живота, срещу избора на човек или дори срещу нещастието му! Последното означава, че ако някой е толкова грозен или психично обременен, че не може да си намери партньор, ще бъде длъжен и да си плаща за това! Аман от дървени философи-всезнайковци! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Хехе, всъщност това е точно обратното на системата в Китай, където плащаш ако имаш повече от едно дете Лично аз съм против подобен закон. Самата идея за него ми се струва налудничава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Поредната глупост, която могат да измислят умните глави. Скоро може да въведат данък за това, че дишаме, ходим, живеем Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Ей,ама тая държава има чувство за хумор....Може да ги слеете с тая тема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 A бе глупост, ама ако го въведат тоя данък, догодина напук ще се ожените, за да не плащате данъка и накрая ще си направите по едно бебенце да има там. Та нали това е целта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zingam Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Който се жени напук, после се развежда хич ненапук! Тая работа не е толкова проста... Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Твърдо против такъв данък! Родителите ми са плащали години наред подобна дивотия, защото две години след брака не са могли да имат деца. Майка ми е била с два спонтанни аборта заради работодателите си, девет месеца се е борила, за ме роди, а и самото раждане е минало с толкова много усложнения, че не са давали никакъв шанс и за двете ни. На всичкото отгоре е търпяла унижението да плаща ергенски данък! Според мен държавата не би трябвало да санкционира бездетността и липсата на брак, а да стимулира раждаемостта и да я насърчава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Държавата трябва да спре детските надбавки за да спрат да се множат циганите. Така или иначе с 20 или без 20лв на месец майката на детето нищо неможе да направи, та белким спрат да се множи уличната сган от квартал Столипиново! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 бахти държавата .... всеки ден някоя нова уникална простотия чакаме данък слънце данък въздух данък живот(ако си жив плащаш) също така няма да е лошо да сложат и цена на всяка казана дума... цена от 1лв на дума няма да ме учуди... кажеш 15 думи днеска и дължиш 15лв на държавата за дето говориш няма да е лошо и един данък за пола...за мъжете понеже се водим силния пол може да е около 100лв на година а за жените около 50лв пффф ... бахти простотията !!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zingam Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 Е, какво се учудвате пък сега? Вий си ги избрахте тия! Вижте си само резултатите от миналите избори! Комунисти, башибозуци и царедворци - тия групи, от как свят светува, точно така разбират управлението - събират данъци, харчат данъци, това икономика, общество, култура... не... тях пък, какво ги засяга? Това в уставите им не го пише! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 А ти можеш ли да ми посочиш 1 свястна партия в парламента? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 breakneck, избягвай да коментираш теми в които си неосведомен, че стваш смешен. По отношение на данъка. Съгласен съм здравите бездетни да плащат този данък, но след като се отделят и достатъчно средства за лечение на стерилитет. Хората, физиологично неможещи да имат деца, да бъдат освободени от данък. Тогава логично от нация ебачи ще станем на нация импотетнтни, само и само да спестим някой друг данък. В цялата тема само едно се говори - няма да си плащаме данъците. Докато българинът не осъзнае, че данъците безусловно трябва да се плащат - България няма да я бъде. Ако на някой не му се плащат данъци, нека да си плати на експерт счетоводител, да му спести данъци по законен път. В това лошо няма офтопик: По отношение на "детските". Приветствам идеята да се ползват данъчни облекчения, вместо "пари на ръка". Така ще се спре стимулирането на многодетните цигански семейства. Но поне да бяха приели някакви по истински цифри, че със сегашните отчисления майките кафетата и цигарите не могат да си платят докато извеждат бебетата на въздух. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zingam Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 Глупости си писал, Докторе, не ти отиват! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 Къде? Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 Къде? Целия ти пост.А за това кой става смешен, няма да коментирам кой се прави на смешко във всяка тема. За неосведемеността... Хммм. No Comment. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zingam Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 Чл. 30. (1) Всеки има право на лична свобода и неприкосновеност. Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име. Чл. 37. (1) Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними. Държавата съдейства за поддържане на търпимост и уважение между вярващите от различните вероизповедания, както и между вярващи и невярващи. Чл. 38. Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения. А на това особенно внимание да обърне онзи смешник ov3rm4n, който ми реве за законност и алабала: Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин. Чл. 40. (1) Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура. Чл. 41. (1) Всеки има право да търси, получава и разпространява информация. Осъществяването на това право не може да бъде насочено срещу правата и доброто име на другите граждани, както и срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала. Чл. 57. (1) Основните права на гражданите са неотменими. Чл. 58. (1) Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 http://www.evrocom.info/invision/ не е средство за масова информация. Тук си на гости и трябва да спазваш правилата на домакините. Въпросче: Каква е ролята на СЕМ. Как без цензура, ще гарантираш на останалите граждани гарантираните им права по чл 41, след като според чл.39, 40 всеки може да си плямпа? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zingam Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 Интернет е средство за масова информация, независимо откъде го получаваш. Както и да е, чети по-внимателно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 Както и да спазваш "обществения ред" - Чл. 41. (1), смехурко... Обществения ред тук е записан там - линка дето ти е даден вече още при регистрацията ти тук. Да ти напомня ли отново, че още тогава си се съгласил съвсем доброволно да се подчиняваш на този обществен ред?! Някой да те е насилил да го правиш? Такива обществени защитници като теб искренно ме забавляват - освен останалите, имаш си и комплекс "Робин Худ" Предлагам ти работа - учебно помагало във ВМИ, специалност клинична психиатрия. С твърдението си, че Интернет е средство за масова информация, достойно се нареди до такива интелектуални величия като Ал Гор - току що се роди виц, драги зрители, както би казал Колето по бТВ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zingam Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 Както и да спазваш "обществения ред" - Чл. 41. (1), смехурко... Обществения ред тук е записан там - линка дето ти е даден вече още при регистрацията ти тук. Да ти напомня ли отново, че още тогава си се съгласил съвсем доброволно да се подчиняваш на този обществен ред?! Някой да те е насилил да го правиш? Общественият ред се определя от държавата, майсторе! Оправи си понятията преди да ги употребяваш! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 14, 2006 Share Posted April 14, 2006 Къде? Къде?! Покажи ми къде държавата определя обществения ред - черно на бяло да видя - определя се следния обществен ред.... както и държавен акт който гласи - определяме и такъв морал... Вицове без край ли днес ни предлагаш, Шкумба? Дай следващия... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.