FuRyFoX Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Ще бъде ли узаконено ? Какво мислите? Трябва ли милата ни родина да се намесва в личното ни пространство ? Тази тема не е за тук моля да бъде преместена ! ИЗВИНЯВАМ СЕ !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grosmaster Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Аз мисля че си сбъркал раздела А по темата, пордената тъпотия в държавата Link to comment Share on other sites More sharing options...
FuRyFoX Posted April 13, 2006 Author Share Posted April 13, 2006 Аз мисля че си сбъркал раздела А по темата, пордената тъпотия в държавата Поправих се !!! И се извиних дори Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Може ли аз като по невеж в тия данъци да питам в каква ще се изразява тая ергенска простотия? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Може ли аз като по невеж в тия данъци да питам в каква ще се изразява тая ергенска простотия? ами ако не си женен плащаш данък. само че, ако се направи както е било едно време, като се ожениш и ако до 1 година нямаш дете пак плащаш. най-странното е, че като спечелиха комунягите и си направих майтап с наще, че ще върнат ергенския данък и тогава те ми се изсмяха, ама май съм бил прав аз предлагам ако го направят да се вдигнем на бунт Link to comment Share on other sites More sharing options...
FuRyFoX Posted April 13, 2006 Author Share Posted April 13, 2006 ами ако не си женен плащаш данък. само че, ако се направи както е било едно време, като се ожениш и ако до 1 година нямаш дете пак плащаш. най-странното е, че като спечелиха комунягите и си направих майтап с наще, че ще върнат ергенския данък и тогава те ми се изсмяха, ама май съм бил прав аз предлагам ако го направят да се вдигнем на бунт Стига с тия бунтове ве !!! Май облагането е за тези, които нямат деца. Така си мисля де Ако имаш осиновено пак няма да те облагат . Нещо от сорта Ама все пак си е поредната простотия ! Съгласен съм да плащам такъв данък ако парите отиват при тези от другата страна ( ЖЕНЕНИТЕ С ДЕЦА ) , но като се замисля това няма как да стане в БГ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Стига с тия бунтове ве !!! Май облагането е за тези, които нямат деца. Така си мисля де Ако имаш осиновено пак няма да те облагат . Нещо от сорта Ама все пак си е поредната простотия ! Съгласен съм да плащам такъв данък ако парите отиват при тези от другата страна ( ЖЕНЕНИТЕ С ДЕЦА ) , но като се замисля това няма как да стане в БГ хахах, тва за бунтовете беше майтап, щото всеки път почват подобни коментари и никой нищо не прави в крайна сметка аз пък не съм съгласен някой друг да решава какво да правя с живота си Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyPo Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Не виждате ли ??!?!?!? ..... Всичко това е да могат да взимат още повече пари от хората..... Колко данъци вече измислиха ... Аз лично им изгубих бройката ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zingam Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Ами като гласувате за комунисти, тъй ще е! Какво искате друго да е? Пък и има полза от този данък: българите ще плащат, "социално слабите" ще ползват! Нищо не се губи ! От друга страна искат да стимулират по-нататъчното изселване на по-млади българи от страната! Целта на определени кръгове, ще бъде постигната! Урааа! Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 По-скоро се стимулира хората да се женят и да правят деца. Нещо което за сега не всеки се замисля. То за туй мангалите вече са почти колкото нас. А между другото този даднък се обмисляше да се върне още преди 3-4 години, т.е. когато НДСВ беше на власт. Даже едни миньори по едно време ги даваха, че искали да им се въведе отново на тях. Ама ако се въведе, той ще е някакъв минимален процент от заплатата, какво сте се развихрили толкоз. Не еиждам нищо лошо в това. Първо с този данък се стимулира раждаемостта. А след като имате дете започват облагите, защото колкото повече деца имате, толкова по-малко данъци ще плащате. И ако ми кажете, че ви е зле после. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 breakneck, замислял ли си се, че тези деца трябва да се хранят, да се обличат, да им се купуват лекарства ако си мислиш, че българските семейства не искат да имат деца се лъжеш много. на мангитата не им пука и затва се размножават като пилци както каза Zingman най-много да се стимулират младие още повече да се махнат от тая държава Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Аха да. И тоооооочно пък ще се оженя за да не плащам данък Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 А замисляли ли сте се какви облаги получавате вече. При едно дете ви се приспадат около 300 и няколко лева от данък общ доход на година. При две деца двойно, при три и на горе тройно (отиваше някъде към 1000 и нещо). Плюс ако живее и бабата във вашия апартамент се приспада още от данъците. Имате детски осигуровки. До втората година мисля че беше, взимате майчинство. Сигурно има и още, за което сега не се сещам. Като ви ги дадат, не вярвам да се оплаквате и да ги върнете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 А замисляли ли сте се какви облаги получавате вече. При едно дете ви се приспадат около 300 и няколко лева от данък общ доход на година. При две деца двойно, при три и на горе тройно (отиваше някъде към 1000 и нещо). Плюс ако живее и бабата във вашия апартамент се приспада още от данъците. Имате детски осигуровки. До втората година мисля че беше, взимате майчинство. Сигурно има и още, за което сега не се сещам. Като ви ги дадат, не вярвам да се оплаквате и да ги върнете. ами не е точно така с 300лв заплата каквото и да ти приспадат няма как да стане. казваш 300лв годишно, ами то на тва лапе сигурно памперсите ще са му по 100лв месечно зависи и какви ще са майчинските, но ако са примерно 200-300лв на месец, което е невъзможно на този етап, познай мангитата кво ще почнат да правят и пак няма да има за нас а и за да ти ги дават тея пари по един или друг начин те трябва да дойдат от някъде все пак Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Eдин добър памперс струва една чаша кафе, даже вече има и по-евтини. 300 лв. за майчинство, за какво . Тея бебета да не тръгнаха по кръчмите от малки, че толкова им трябват. Преди време спорих с една майка с две деца, с колко лева месечно може да се издържа едно четири членно семейство и да му е добре, ама няма да ви казвам за каква сума говорихме, че и тук ще ме подхванете. Но въпреки това знам, че съм прав. EDIT: Новото заглавие на темата ми харесва повече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Eдин добър памперс струва една чаша кафе, даже вече има и по-евтини Тази приказка я слушах и преди 30 години - " че колко може да изяде едно бебе ? " Може би не си гледал(а) деца и за това не рзбираш че едно бебе не е само разход за храна и памперси. Освен това то е и лекарства, допълнителни разходи за отопление на дома и затопляне на вода, разходи за по хигиенично и широко жилище и още много други такива. Малкото човече излиза по скъпо за издръжка от възрастен мъж. И понеже сме българи, не можем да се откажем от тези разходи и да оставим децата си на произвола на съдбата с което спекулират и търгашите и скъпата ни държава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Това сериозно ли? Ако да..те шми кажат кога да си правя деца и кога не..че чак и пари да ми взимат ако нямам? Да вдигнат средните работни заплати 2-3 пъти и никой няма да се притеснява за деца. Между другото..заглавието на темата е много яко Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 .. . . Kойто иска търси начини, който не иска търси причини.Друго мисля, че нямам какво повече да каже. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Eдин добър памперс струва една чаша кафе, даже вече има и по-евтини. 300 лв. за майчинство, за какво . Тея бебета да не тръгнаха по кръчмите от малки, че толкова им трябват. те не са тръгнали по-кръми, но имат много други разходи. освен тези които е изброил wolf ще добавя и разходите за дрехи. малките растат с дни, така че и това си е една много сериозна сума. гледам много ви е интересно заглавието на темата и ще ви попитам, не ви ли прави впечатление, че напоследък някой от власт имащите си говорят каквото им падне и нарушават собствените си правила?! репортвал съм някой от тези хора на дреамер, но реакция никаква, а аз само да напиша на някой, че е тъп и веднага ми се трие поста с 20% и може и модпревю затова предлагам в правилата да се добави една точка, че те не важат за админи, модератори и връзкари познати на админите и модерите ---mod note: На теб не ти ли прави впечатление, че стотици пъти е ставало дума за писането само с главни букви? Не ти ли прави впечатление ето това: 13. Не пишете прекалено разноцветно, с очеизбождащо голям размер на шрифта или пък само с главни букви. Помнете, че хората ще четат това, което пишете. Опити да компенсирате липсата на съдържание чрез използването на крещящо оформление са проява на лош вкус. И след като стотици пъти е ставало дума за това и след като имаме правило по въпроса - да се направиш на неебателен и да напраскаш заглавие само с ГЛАВНИ БУКВИ - как ти се струва това? Като много тъпа проява ми се струва на мен и демонстрация на пълно пренебрежение. Или говори за късо съединение между слушалките на пишещия.. ov3rm4n, разбира се, че всеки който нарушава правилата трябва да си понесе последствията. Няма нужда да ми ги цитираш знам ги добре и съм съгласен, че трябва да се наказват подобни прояви, но според мен не е това начина. Мислех да пиша повече, но достатъчно разводнихме темата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Kойто иска търси начини, който не иска търси причини.Друго мисля, че нямам какво повече да каже. Аз пък си мисля, че просто незнаеш колко разходи отиват по едно бебе Нещо не ми става ясно защо трябва да има санкции като нямаш деца или като си ерген. Не може ли да има нисколихвени кредити за жилище за младоженци или някакви други стимули, с които да помогнат на хората? Утре да не се появи закон за отнемане на частната собственост Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Ако парите от данъка отиват за издръжка на домовете за изоставени деца и за осигуряване на равен старт за тях - съгласен съм. Щото тия домове се пълнят от някъде... а не са много изоставените деца от семейни двойки... доста повече са изоставените деца родени от неомъжени жени... всички знаете каква мизерия е по тия домове в момента. Пък и в крайна сметка - колко ще е този данък?! Не ще да е 1000 лева на година. Ще да е като към 100 може би - че вие повече данък плащате за колите си, защо да не дадете 100 лева на година за изоставените деца?! Или викате да мрат там в картофите копилетата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Ако парите от данъка отиват за издръжка на домовете за изоставени деца и за осигуряване на равен старт за тях - съгласен съм. Щото тия домове се пълнят от някъде... а не са много изоставените деца от семейни двойки... доста повече са изоставените деца родени от неомъжени жени... всички знаете каква мизерия е по тия домове в момента. Пък и в крайна сметка - колко ще е този данък?! Не ще да е 1000 лева на година. Ще да е като към 100 може би - че вие повече данък плащате за колите си, защо да не дадете 100 лева на година за изоставените деца?! Или викате да мрат там в картофите копилетата... И как пък реши че ще го дават за изоставени деца. По вероятно е да отиде за няко изоставен депутат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Да взимат пари- ОК. Но като има дете да се дават някакви солидни помщи за спомагането за подходящото отглеждане на това дете. Не само да те задължават, а после като приберат парите да те оставят да се оправяш сам. Stefan, добавил е едно "АКО" в началото на първото изречение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 Аз акото го видях ама ти видя ли последните две изречения ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 13, 2006 Share Posted April 13, 2006 И как пък реши, че аз съм решил изобщо нещо? Къде го видя? И как ти пък реши, че е по-вероятно да отиде за изоставен депутат?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.