Zingam Posted April 12, 2006 Share Posted April 12, 2006 Може ли някой да ми каже с 2-3-5 или 10 думи, възможно ли е да се направи цял XSLT сайт със server-side трансформации? И какво е нужно за това? Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgekodinov Posted April 17, 2006 Share Posted April 17, 2006 По принцип е възможно. Ами ще ти трябват три неща накратко : XML, XSLT процесор и XSLT sheet. XML-а трябва да си го генерираш (php, java, C#, ....) или да си го имаш статичен. XSLT процесора е по избор : всеки вече има : има на cgi, на java, на php, на perl/python, MS.NET и т.н. : въпрос на вкус. a XSLT sheet-а трябва да .... си го напишеш :-) Успех. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zingam Posted April 18, 2006 Author Share Posted April 18, 2006 Благодаря за отговора. XML има кой да го пише и то на ръка и не му завиждам за това. XSLT ще го пиша аз. Правил съм такова нещо преди няколко години, макар вече да не помня, как и какво. Все още си го ползвам обаче. XSLT процесорът не ми беше ясен. Хостът е Linux server, който изглежда поддържа PHP 4.3.2 - не помня точно. Друго за него не знам - не е под мой контрол и имам само ftp достъп към него. PHP не знам, пък и принципно нямам намерение да знам. Евентуално ако е съвсем малко може. Ако сървърът поддъжаше .NET изобщо нямаше да питам Започнах вече да намирам информация по въпроса след няколкодневно търсене из интерната. Още обаче не ми е съвсем ясно всичко. Не съм видял напълно изпълнен с XML/XSLT сайт при това с PHP. Не мога да поема риска трансформациите да се извършват от браузъра, все пак става въпрос за бизнес сайт, който не знам, кой ще го гледа. Идеята ми като цяло е да имам основен дизайн на сайта и да подавам само XML файлове, които ще съдържат инфо за отделни продукти, които при необходимост ще бъдат подменяни с други. Съдържанието от тези XML файлове ще трябва да се появява в определени полета на дадената страница. Не ми е ясно обаче положението с линковете и PHP-то. Нещо такова примитилно вече съм правил и ми върши добра работа, както казах. В случая става обаче въпрос за много по-сложнен дизайн. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.